Welkom op de website van Rotaryclub Laren-Blaricum

Even voorstellen......

Rotaryclub wil iets betekenen voor de samenleving


Rotary-club Laren-Blaricum is opgericht in 1961. Er zijn circa 50 leden, 35 mannen en 15 vrouwen, woonachtig in Laren, Blaricum, Huizen, Baarn of Eemnes. Zij komen elke maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur bijeen in Ateliercafé-eetgelegenheid Mauve op de Brink in Laren (nh).
Rotary is een wereldwijde organisatie, opgericht in 1905 in Chicago. De eerste Nederlandse afdeling (Amsterdam) stamt uit 1923. Er zijn circa 1,2 miljoen leden in 170 landen en 20.000 in Nederland. Het is geen businessclub, maar een serviceclub. Rotarians willen primair dienstbaar zijn aan de samenleving. Zij omschrijft haar doelen als volgt: Het samenbrengen van beroepsleiders en leiders uit de zakenwereld, die humanitaire diensten verlenen, het bevorderen van hoge ethische standaarden in alle beroepen en het helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld.

Het motto van Rotary is "service above self," waarmee wordt bedoeld: je eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij.

Doe mee...

Waterproject Oost Afrika

District Waterproject. Ons Waterplatform biedt alle clubs de mogelijkheid om mee te werken aan ons District Waterproject. Samen met Simavi werken we aan een prachtig driejarig project in Oost-Afrika, namelijk in Oeganda, Kenia en Tanzania.  
Via allerlei acties, waarvan Wandelen voor Water de bekendste is, brachten de clubs in ons district vorig jaar samen ruim 210.000 euro bij elkaar. Dit is inclusief een multiplier van 1.8. Rotary en Simavi hebben met de overheid een afspraak dat wij drie jaar aanspraak kunnen maken op deze prachtige verdubbelaar. 
Het Waterplatform hoopt dat veel clubs in het nieuwe Rotaryjaar wederom een bijdrage aan dit mooie doel willen geven. Geld kan geworven worden via Wandelen voor Water, maar dat hoeft niet. Ook alle andere originele projecten zijn welkom. Geld is geld, alles wordt vermenigvuldigd met 1.8! 
Alle info over het project waaronder opbrengsten en een fotoverslag van onze locaties in Kenia, vind je op www.rotary.nl/d1570/oostafrika 
Vragen kun je stellen via rotary.oostafrika@gmail.com of bel even met Roel Linn 06 45560005