Macheo

Rotaryclub Leusden c.a. steunt met uw hulp Macheo Children's Centre in Kenia.

Kinderen in Kenia

Macheo (= zonsopgang in het Swahili) is een liefdadigheidsinstelling in Thika, 30 km ten noorden van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Zes jaar geleden werd onder leiding van  Marnix Huis in’t Veld gestart met een weeshuis dat nu 56 kinderen herbergt. Intussen is de organisatie nu ook met verschillende programma’s actief op het gebied van beter lokaal onderwijs, gezondheidszorg, gezin en kinderen.


Het succes van deze programma’s is deels gebaseerd op het verstrekken van een basismaaltijd op inmiddels 18 scholen voor 8000 kinderen. Sterk stijgende voedselprijzen en hoge inflatie waren aanleiding voor Macheo om op eigen terrein landbouwproducten te verbouwen en met eigen koeien de melkproductie veilig te stellen. Inmiddels biedt Macheo werkgelegenheid aan 75 Kenianen, een en ander met voortdurende steun van vooral Nederlandse sponsors en vrijwilligers.

Rotaryclub Leusden c.a.

Rotary Leusden c.a. helpt Macheo met financiële bijdragen maar door ook zelf ter plaatse de handen uit de mouwen te steken en de Macheo-organisatie verder te professionaliseren en medewerkers te trainen.

De komende jaren ondersteunt de Rotary Leusden ook twee programma’s van Macheo. Beide activiteiten hebben tot doel om een veilige hygiënische omgeving te creëren waarin kinderen – en vooral meisjes – zich kunnen ontwikkelen en hun ontwikkeling op school wordt bevorderd. De programma’s waarbij de Rotaryclub Leusden is betrokken hebben betrekking op het realiseren van sanitaire voorzieningen op veraf gelegen basisscholen en het begeleid beschikbaar stellen van lokaal vervaardigd maandverband. Voor deze initiatieven komen ook fondsen van derden beschikbaar, waaronder het fonds van Rotary International waarmee ook polio-immunisatieprogramma’s over de hele wereld worden gesponsord.

Bedankt

Dank zij uw deelname en financiële ondersteuning aan onze fundraiseprojecten, zoals de Bedrijvensportdag, kunnen wij deze activiteiten proberen waar te maken. Veel dank daarvoor.

Links

http://www.macheo.org/nl/