© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Jaarthema 2017-2018: Plezier

Mijn naam is Marcel Wesseling en dit jaar voorzitter van de Rotaryclub Sassenheim. Ik ben sinds 2003 lid van deze club en het werd wel een keer tijd om de voorzittershamer op te pakken. Door actief bij de club betrokken te zijn haal je er veel meer voldoening uit dan wanneer dat minder is. Ik heb gekozen voor het jaar thema “plezier”, de reden hiervoor is dat ik vind dat plezier een belangrijk onderdeel in je leven moet zijn. Of het nu je werk, opleiding, sport, hobby is als je dit met plezier doet gaat dat een stuk makkelijker kost het minder energie en levert het uiteindelijk ook meer op. Daarnaast zie ik bij me zelf en ook om me heen dat er hard en veel gewerkt wordt, of het nu een ondernemer is een directeur van een school of ziekenhuis of een arts. En dan is naast dat werken plezier hebben erg belangrijk om goed te kunnen ontspannen. Dat is dus waar ik dit jaar de nadruk op wil leggen de bijeenkomsten moeten plezierig zijn maar wel inhoud hebben zodat iedereen er energie van krijgt en graag naar de club komt.

Marcel Wesseling

VOORZITTER ROTARYCLUB SASSENHEIM

*********

Dit Rotary jaar ben ik inkomend voorzitter van onze club. Met veel ‘plezier’ zie ik het jaar tegemoet. Vele mooie activiteiten staan weer op de planning om met elkaar met veel enthousiasme iets te kunnen doen voor de samenleving. Of de samenleving nu dichtbij in Sassenheim of elders in de wereld is. Ik verwonder mij steeds weer als ik zie hoe wij als groep mensen met heel verschillende beroepen en interesses steeds weer iets moois kunnen bewerkstelligen, of het nu gaat om een eenmalige actie of een meerjarig project. Tijdens onze wekelijkse bijeenkomsten zie ik ook altijd dat het gaat om de inhoud maar met een lach. En nu het jaarthema “plezier’ valt het nog meer op: “Hoe meer plezier met elkaar, hoe makkelijker we de dingen voor elkaar krijgen.”

Leonie van Poecke

INKOMEND VOORZITTER

****

Communicatie Commissie

 'Ik heb in mijn leven geen dag gewerkt. Het was allemaal plezier.'
- Thomas Alva Edison

Dit citaat van T.A. Edison probeer ik als een lamp boven mijn leven te hangen. De dingen in het leven die je plezier geven geven je ook de energie om door te gaan. Dat geldt voor mijn privéleven, ‘werk' en hobby’s. 

Privé ben ik de ‘alleenstaande’ man in een plezierig vrouwengezin (ben getrouwd en heb twee prachtige dochters), die creatieve vader met een indoor speeltuin, Apple addict, bestuurder van zwarte hybride en wandelmaatje van chocolate labrador Mac. Perfecte ingrediënten voor een plezierig leven. :-)

Zakelijk ben ik vormgever pur sang, mediamaker in hart en nieren, precisiewerker in vormgeving, richtingaanwijzer bij communicatieobstakels en ideeëntijger voor ondernemers. Geen dag is hetzelfde en al 15 jaar doe ik dit met heel veel plezier voor mijn opdrachtgevers. Geen dag voelt als werken. Daarnaast hang ik met veel plezier de beest uit in de indoor speeltuin en geniet ik van de vele kids die er dag na dag genieten en plezier hebben. 

Hobby’s als lid zijn van Rotary, een sportieve activiteit, lekker met het gezin op vakantie (mijn favoriete hobby ;-) ) of gewoon gezellig uit met vrienden, geven plezier aan het leven en de mensen om je heen. Het zorgt er ook voor dat je de 'drempels in het leven’ vergeet en kunt opladen voor nieuwe uitdagingen.

Naast zelf zo veel mogelijk plezier te hebben ben ik blij dat ik met Rotary direct betrokken kan zijn bij maatschappelijke projecten die bijdragen aan meer plezier voor hen die het nodig hebben.

Krijn van Dijk

VOORZITTER COMMUNICATIE COMMISSIE

****

Vocational Service

Vocational Service werkt vanuit het principe de beroepspraktijk dienstbaar te maken aan de samenleving. Toegepast op de beroepspraktijk, betekent het dat er hoge ethische normen worden toegepast. Hoge ethische normen gelden uiteraard niet alleen in de beroepspraktijk, maar ook daarbuiten. Voor een Rotarian is het een way of life. De Rotary Four-Way test is altijd van toepassing!

In de praktijk geeft Vocational Service vorm aan deze principes door aandacht te geven aan bedrijfsbezoeken, beroepspraatjes, levensberichten, 5 minuten praatjes en ethische dilemma's.

Binnen onze club streven we naar een grote diversiteit in beroepen. Zo kunnen we van elkaar leren en wordt onze blik verruimd. Vocational Service wordt niet voor niets vaak beschouwd als het hart van Rotary.

Onze club werkt met een jaarthema. Voor het Rotary jaar 2017/2018 is het thema “plezier”. Een thema wat Vocational Service past als een maatpak. Het hebben van plezier is tenslotte essentieel om succesvol te zijn in je beroep, maar ook in het leven als geheel.

Ronald van de Graaf

VOORZITTER VOCATIONAL SERVICE

****

Ledencommissie

Zieltjes winnen? Nee, ben je gek! Rotary ís plezier én inhoud. Dus als je gevraagd wordt voor Rotary in het algemeen en voor “Sassenheim” in het bijzonder dan kan je bijna geen Nee meer zeggen. Want onze club is verjongd en ik kan wel zeggen trendsettend binnen Rotary in Nederland. Ik word nog steeds naar aanleiding van mijn voorzittersjaar gebeld door Rotarians uit het hele land hoe wij het toch in Sassenheim voor elkaar gekregen hebben om te verjongen en te vernieuwen. En dus plezier met elkaar maken. Want het antwoord op de vraag hoe je plezier binnen Rotary maakt zit vooral in de nuance tussen erover praten en het gewoon doen. 

 

Als voorzitter-af krijg je op een goed moment de ledencommissie onder je hoede. Ook hier kan ik weer veel energie in kwijt omdat deze commissie over leden en dus mensen gaat. Met de ledencommissie zijn we een iets andere weg ingeslagen door de hele club veel meer te betrekken bij het werven van nieuwe leden. Gebruik maken dus van elkaars netwerk met een veel grotere kans van slagen. En het resultaat mag er zijn omdat inmiddels een aantal leden gezorgd hebben voor concrete aspirant leden die we op korte termijn hopen te mogen verwelkomen. 

 

Rotary, waar ik het voor doe? Als vader, echtgenoot van, ondernemer, werkgever, business partner etc. etc. ben ik dagelijks druk met van alles en nog wat. Maar Rotary geeft net de juiste ontspanning, die paar uurtjes per week met iets heel anders bezig zijn. Met mede Rotarians met –buiten Rotary- vaak geheel andere interesses en verplichtingen. En dat maakt Rotary, nog los van alle maatschappelijke doelen die we nastreven, voor mij een basis die inmiddels al bijna 15 jaar onuitwisbaar in mijn leven is geworden. 

Henk Griffioen

VOORZITTER LEDENCOMMISSIE

****

Community Service

Hoe mooi kan het zijn als je iets kunt doen aan de Community? Geeft dit je niet veel energie en plezier? Op deze vragen kun je alleen met heel veel plezier een volmondig ja op geven!

Daarom ben ik dit jaar wederom graag de voorzitter van de community service van de Rotary Sassenheim. En ook dit jaar hebben we weer enkele leuke en vooral goede doelen op de agenda staan om te steunen, hetzij financieel hetzij met ”handen uit de mouwen”. We zullen zeker voorbij komen met leuke vragen of wellicht uw aanwezigheid bij het Harbour concert te Sassenheim, die uiteraard weer op de agenda komt in het voorjaar 2018.

Kortom met plezier zorgen voor plezier is wel een heel toepasselijk thema voor dit jaar. We gaan ervoor!!

Dennis Masereeuw

VOORZITTER COMMUNITY SERVICE

*********

International Service

Voor Rotary is International Service een van de pijlers en daarbij is een zusterclub in het buitenland, in ons geval Duitsland, zeer welkom. Jaarlijks zoeken wij elkaar regelmatig op in Sassenheim en Stolzenau. We werven gezamenlijk fondsen voor een goed doel. We organiseren weekenden ergens in Europa om elkaar goed te leren kennen. Bij deze ontmoetingen is vriendschap zeker van belang.

We bezoeken elkaars bestuurswisselingen. Sturen elkaar wekelijks de weekberichten zodat we goed op de hoogte zijn van wat er speelt bij onze vrienden in Stolzenau en Sassenheim.

Mijn leven heeft tot nu toe altijd voor een deel uit reizen bestaan vanwege mijn werk als exporteur bloembollen. Reizen zit in mijn bloed. Voorzitter van International past dus ook bij mij. Samen met een aantal R.I. clubleden zorgen wij voor een uitstekende band met Stolzenau.

Rob Oudshoorn

VOORZITTER INTERNATIONAL SERVICE