• sjoelen-1160x500-cheque.jpg
  • jaarl-boekenmarkt.jpg
  • a
  • belmondo.jpg
  • 2018-2019
  • Wat doet Rotary Doctors Nederland lees meer
  • ROTARYMAGAZINE OKTOBER 2018 MEER INFO
  • _
Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Wageningen-Bergpoort

€ 1.275 voor Speelgoedbank

Play video

In de weken voor Kerstmis hebben klanten van tuincentrum De Oude Tol in Wageningen

dit mooie bedrag bij elkaar gesjoeld voor de Speelgoedbank Wageningen.


Het tuincentrum had in de zaak een zes meter lange sjoelbak opgesteld, waar de klanten konden proberen cadeaubonnen te winnen. Ondanks de grote afstand tot de gaten waar de sjoelstenen in moesten, heeft de eigenaar van het tuincentrum veel bonnen uitgereikt.


Een sjoelbeurt kostte één euro. De complete opbrengst was voor de Speelgoedbank, die door het wegvallen van subsidies in 2018 geconfronteerd is met een begrotingstekort. Het tuincentrum nam de kosten van de bonnen voor zijn rekening. De cheque van € 1.275 werd door Rotarian en eigenaar van Tuincentrum De Oude Tol uitgereikt aan het bestuur van de Speelgoedbank.


De organisatie is mede mogelijk gemaakt door de Rotaryclub Wageningen-Bergpoort. Zij zorgden voor de bezetting op twintig dagen.


De Speelgoedbank zamelt bruikbaar speelgoed in dat heel en compleet is en geven het door aan

gezinnen in Wageningen en omstreken die van weinig geld moeten rondkomen. De bank is gevestigd op Tarthorst 675. Meer informatie is te vinden op https://speelgoedbankwageningen.nl/.

Lentefeest met WAAG

Een jaarlijks evenement van Rotary Club Wageningen-Bergpoort is het ‘Lentefeest’. Een feest voor gehandicapten uit Wageningen en omgeving. De deelnemers zijn personen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het Lentefeest wordt georganiseerd in samenwerking met Sportclub WAAG, die zich week-in week-uit met een grote groep vrijwilligers inzet voor mensen met een beperking op het gebied van sport, recreatie en culturele activiteiten.


Elk jaar in april komen rond 75 deelnemers een hele zaterdag naar het Lentefeest. Dat wordt op wisselende locaties gehouden. Bijvoorbeeld een kinderboerderij, een grote zaal, een sporthal en voor een jubileum zelfs een keer een dierentuin. Er worden spelletjes gedaan, eenvoudige opdrachten uitgevoerd, er wordt gedanst en er is muziek.


De Rotary Club Wageningen-Bergpoort verzorgt samen met vrijwilligers van WAAG het vervoer van de deelnemers ‘s-morgens naar het Lentefeest en ‘s-middags terug. Ca. 30 vrijwilligers van de Rotary Club en WAAG verzorgen de activiteiten gedurende de dag. Voor een belangrijk deel bestaan die uit het uitdelen van limonade en vruchtensap, versnaperingen en dergelijke. De middagmaaltijd bestaat bijvoorbeeld uit patat met frikandellen of kroketten, vele soorten pannenkoeken, of zelfs een heerlijke catering maaltijd aangeboden door Food for Cultures uit Wageningen.


De Rotary Club weet jaarlijks een aantal sponsors uit Wageningen te overtuigen om een financiële bijdrage te leveren en draagt zelf ook ca. € 1.000 bij. Daarnaast is er ook een financiële bijdrage van WAAG, o.a. voor de localiteit en de activiteiten. Met beperkte middelen en de inzet van veel vrijwilligers hebben de deelnemers een dag van hun leven, waar ze elk jaar weer naar uitkijken.


Nieuwjaarswandeling 2018

Play video

Traditioneel opent de Rotary Club Wageningen-Bergpoort het nieuwe jaar met een wandeling door de bossen. Een gezellig en ongedwongen evenement met de leden, partners en (klein)kinderen. We drinken eerst koffie met een versnapering om elkaar een goed nieuwjaar te wensen.


Daarna vindt de wandeling plaats. Er is een korte en een lange route. Met halverwege onze mobiele ‘koek en zopie tent’ om wat te rusten, drinken en te snoepen.


We sluiten traditioneel af met erwtensoep en drinken nog wat gezellig met elkaar.


De wandeling van 2018 vond plaats op 14 januari in de bossen rondom het Planken Wambuis, een bekende ‘tent’ tussen Ede en Arnhem. Er waren ongeveer 40 deelnemers, waar onder enkele oudleden en partners. Ook Wim Brussaard, de man die deze traditie ruim 30 jaar geleden in gang zette en vele jaren de wandeling organiseerde.


De wandeling is vastgelegd in een korte video. Klik op bovenstaande afbeelding om deze te bekijken.


Meer informatie is beschikbaar op deze website: klik hier.