© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wageningen-Bergpoort

Opbrengst van gedoneerde tulpen voor polio bestrijding wereldwijd
Tulpen op de Stadsbrink
Ze zijn er weer: de Rotary Tulpen
Tulpen op de Stadsbrink
Oktober: tijd voor de appelactie!
Appels voor Wageningen
Popcorn - altijd een succes! (ook te huur)
.
GA NAAR DE WEBSITE
INFORMATIE
100 jaar rotaru
HIER ALLE INFO

Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Wageningen-Bergpoort


Rotary: in en voor Wageningen

Rotary Club Wageningen Bergpoort is een levendige club met actieve en bevlogen leden.

- We zetten ons in voor lokale goede doelen door onze handen uit de mouwen te steken en fondsen te werven.

-  Door aansprekende sprekers van binnen en buiten onze club verrijken we onze kennis en leren we van elkaar.- Daarnaast zijn de bijeenkomsten gezellig en ontwikkelen we ons sociale en zakelijke netwerk. 

Ben je benieuwd naar hoe we dit in praktijk gaat? Bezoek dan een van de kennismakingsavonden.

Wil je weten wat de club voor jou en wat jij voor de club kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


Appels

Elk najaar halen we appels uit de Betuwe. Met de opbrengst helpen we mensen in Wageningen die het moeilijk hebben. We helpen we ze met een netwerk en organiseren activiteiten. Een prachtige bijkomstigheid zijn deze appeltaarten gebakken door Myrthe Oosterink met appels gekregen van ons lid Taco Remijnse. Om van te watertanden!

Decemberactie voor het goede doel bij tuincentrum De Oude Tol

Voor veel mensen is de decembermaand iets om naar uit te kijken. Maar er zijn ook mensen die het in deze periode extra moeilijk hebben, denk aan degenen met een minimum inkomen of ouderen die erg eenzaam zijn. Dit jaar is wellicht nog extra zwaar vanwege de hoge energiekosten en de gestegen prijzen. Voor deze groepen voert Rotaryclub Wageningen-Bergpoort in de periode van 5 t/m 17 december actie bij tuincentrum de Oude Tol. Voor een bedrag van (minimaal) 2 euro kun je het aantal dennenappels raden dat aanwezig is in de “kerstbox”. Degene die het aantal heeft geraden, of er het dichts bij in de buurt komt, wint een cheque van 250 euro van De Oude Tol.

Deze actie staat niet op zich, deze winter voeren onder de noemer ‘Wageningen voor elkaar’ de serviceclubs waaronder Rotaryclub Wageningen, Rotaryclub Wageningen-Bergpoort, Lions club, de Ronde tafel, Soroptimisten en Innerwheel, gezamenlijk actie voor inwoners van Wageningen e.o. die het nodig hebben.

Belmondo festival op 4 juni 2023

Op zondag 4 juni 2023 vindt van 13.00 tot 19.00 uur de 9e editie van het Belmondo Festival plaats, dit keer onder de noemer: Festival in Vrijheid.

Een levendig festival met theater, muziek, zang, dans en tal van kinderactiviteiten. Vele Wageningse en internationale muziek-, zang- en dansgroepen treden van 13.00 tot 19.00 uur doorlopend op in het fraaie Arboretum Belmonte. Tegelijkertijd zijn er workshops en activiteiten voor kinderen.

De organisatie is grotendeels in handen van Rotaryclub Wageningen-Bergpoort. 

De toegang is gratis dankzij Wageningse bedrijven die het festival sponsoren met geld en in natura. Ons streven is om uit de opbrengst van de verkoop van drank en hapjes een goed doel  te steunen. Tot op heden is ons dit telkens weer gelukt. Ook in 2023 gaan we ervoor!