© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wageningen-Bergpoort

Wageningen Helpt Elkaar
Doneer hier
EUR 3500 opgehaald met Decemberactie
Dennenappel actie voor "Wageningen helpt elkaar"
Popcorn - altijd een succes! (machine te huur)
Opbrengst van gedoneerde tulpen voor polio bestrijding wereldwijd
Tulpen op de Stadsbrink
Oktober: tijd voor de appelactie!
Appels voor Wageningen
Bestel kaarten middagprogramma
BESTEL HIER
.
RYLA 2023
INFORMATIE
GEWELD TEGEN VROUWEN EN MEISJES VOORKOMEN EN BESTRIJDEN
ORANGE THE WORLD 2022

Hartelijk welkom op de website van Rotary Club Wageningen-Bergpoort


Rotary: in en voor Wageningen

Rotary Club Wageningen Bergpoort is een levendige club met actieve en bevlogen leden.

- We zetten ons in voor lokale goede doelen door onze handen uit de mouwen te steken en fondsen te werven.

-  Door aansprekende sprekers van binnen en buiten onze club verrijken we onze kennis en leren we van elkaar.- Daarnaast zijn de bijeenkomsten gezellig en ontwikkelen we ons sociale en zakelijke netwerk. 

Ben je benieuwd naar hoe we dit in praktijk gaat? Bezoek dan een van de kennismakingsavonden.

Wil je weten wat de club voor jou en wat jij voor de club kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


Doneer aan de gezamenlijke actie ‘Wageningen Helpt Elkaar’ 

Zo’n 3000 Wageningers hebben grote moeite de eindjes aan elkaar te knopen, ruim 500 daarvan zijn kinderen. De hogere energieprijzen maken de situatie nog schrijnender. Steeds meer mensen hebben financiële zorgen en hulp is daarom hard nodig. 

De Rotary Club Wageningen Bergpoort is onderdeel van Wageningen Helpt Elkaar. En daarom doen ook wij deze oproep: Doneer jouw energiecompensatie (2x 190 euro) aan de gezamenlijke actie 'Wageningen Helpt Elkaar'. Dit kan via rekeningnummer NL59 RABO 0367 0413 67 ten name van Solidez of scan de QR-code. Ook ieder ander bedrag is natuurlijk meer dan welkom. 

Want Wageningen helpt elkaar

Ruim 3500 EUR opgehaald voor "Wageningen helpt elkaar"

Van 5 t/m 17 dec ember stond er in tuincentrum De Oude Tol een grote, verzegelde vaas gevuld met vele soorten dennen- en sparappels. Tegen betaling van slechts 2 euro mocht het winkelend publiek raden hoeveel dennenappels er aanwezig waren. Onder aanmoediging van leden van Rotary Club Wageningen Bergpoort vulden circa 1.700 mensen het briefje in een waagden zich aan een voorspelling. Dit leverde een prachtig resultaat op; er werd ruim EUR 3500 binnengehaald.

De opbrengst is bestemd voor mensen die moeten leven rondom de armoedegrens en eenzame ouderen. De exacte besteding van het binnengekomen bedrag wordt in samenspraak met de stichting Solidez ingevuld. De actie vond plaats onder de vleugels van het initiatief “Wageningen helpt elkaar”. Wageningen Helpt Elkaar is een initiatief van de Wageningse serviceclubs die samen met Welsaam (de samenwerkende welzijnsorganisaties), de voedselbank en Noodfonds Wageningen (een initiatief van de gezamenlijke kerken) de handen ineen slaan om zo de mensen te helpen die dit hard nodig hebben.

De actie werd door de deelnemers erg gewaardeerd, er werd fanatiek geteld. Soms zelfs aan de hand van de nodige wiskundige formules. Wat wel opviel was dat het aantal schattingen doorgaans te laag lag, ruim de helft van de ingeleverde briefjes schatte een aantal lager dan 500. Dit was dus te laag: het juiste aantal was 828 !. De telling vond plaats onder notarieel toezicht van notariskantoor Smit & Moormann.

Er was geen enkele indiener die het juiste aantal heeft geraden, er waren 3 inzendingen die er maar 4 van af zaten, maar er was één inzending die er met de prijs vandoor ging. Dit was de inzending waarbij het aantal van 825 was aangegeven. De winnaar heeft inmiddels de prijs in ontvangst genomen; een tegoedbon van De Oude Tol van EUR 250. Wij wensen de winnaar uiteraard veel plezier met deze mooie prijs, maar bedanken vooral alle deelnemers voor hun doorgaans fijne reacties en deelname. 

Lees meer: Dennenappel actie 2022 (rotary.nl)

Belmondo festival op 4 juni 2023

Op zondag 4 juni 2023 vindt van 13.00 tot 19.00 uur de 9e editie van het Belmondo Festival plaats, dit keer onder de noemer: Festival in Vrijheid.

Een levendig festival met theater, muziek, zang, dans en tal van kinderactiviteiten. Vele Wageningse en internationale muziek-, zang- en dansgroepen treden van 13.00 tot 19.00 uur doorlopend op in het fraaie Arboretum Belmonte. Tegelijkertijd zijn er workshops en activiteiten voor kinderen.

De organisatie is grotendeels in handen van Rotaryclub Wageningen-Bergpoort. 

De toegang is gratis dankzij Wageningse bedrijven die het festival sponsoren met geld en in natura. Ons streven is om uit de opbrengst van de verkoop van drank en hapjes een goed doel  te steunen. Tot op heden is ons dit telkens weer gelukt. Ook in 2023 gaan we ervoor!