© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Boeken- en Platenmarkt 23 september 2023
FB: delen is lief!
Winterberg 2023
Puzzel mee voor een schone zee
Meer informatie en bestellen
Afval verzamelactie tegen plastic soup
Puzzel mee voor een schone zee
Meer informatie en bestellen
Puzzel mee voor een schone zee
Meer informatie en bestellen
Gratis theatervoorstellingen voor de jeugd
Belcampolezing
LEES VERDER...

Rotaryjaar 2023-2024

Nieuwe ‘EndPlasticSoup’-puzzel staat in teken van Rotary Summercamps

FOR ENGLISH PRESS HERE | KLICKEN SIE HIER FÜR DEUTSCH

Puzzel jij ook mee voor het goede doel? Bestel dan snel een van de prachtige puzzels via https://rotarywinschoten.247bestellen.nl voor slechts € 20,00 per stuk incl. BTW (excl. € 6,00 verzendkosten). Bij een bestelling van 10 stuks of meer is de verzending gratis.  

‘’Rotaryclubs Winschoten en Leer slaan handen ineen"

De Rotaryclubs uit Winschoten en Leer (OstFriesland) slaan de handen ineen voor de actie ‘Puzzel mee voor een schone zee’. Na het succesvolle debuut van de kerstpuzzel die Rotary Winschoten vorig jaar ontwikkelde (opbrengst 60.000 euro), was de vraag naar een vervolg groot. “Niet alleen van puzzelaars uit Nederland, maar ook van onze Oosterburen. Vandaar dat we nu samen met Rotaryclub Leer een nieuwe ‘EndPlasticSoup’-puzzel verkopen zowel in Nederland als in Duitsland”, zegt Freerk Potze van Rotaryclub Winschoten.

Rotary Summercamps

De Santa Run met 50 rennende kerstmannen en de Duckrace van de vorige puzzel verving tekenaar René Leisink van Studio Noodweer voor activiteiten die te maken hebben met de internationale Rotary Summercamps. Vrolijke jongeren uit allerlei landen vermaken zich uitstekend op en om het water. Potze: “Dat past bij ons doel. Jaarlijks verdwijnt er wereldwijd ruim acht miljard kilo plastic afval in de zeeën en oceanen. De opbrengst van onze actie gaat daarom weer naar de ANBI stichting EndPlasticSoup, voor de ontwikkeling van projecten die voorkomen dat plastic in de zee stroomt. Dit sluit ook goed aan bij het internationale thema van Rotary wereldwijd: Protecting the Environment.”

Internationale bestellingen 

Naast de vele bestellingen uit eigen land en Duitsland, kwamen er voor de kerstpuzzel orders uit onder meer Australië, Amerika, Spanje, Zwitserland en Turkije. De ambitie van beide Rotaryclubs is dan ook om dit keer de puzzel internationaal te promoten. Gert-Jan van Dommelen, co-founder EndPlasticSoup, draagt hier graag zijn steentje aan bij. “Wij spelen, net als de Rotary, een internationale rol. Onze ambitie is een wereld zonder plastic afval in 2050. En dat betekent geen plastic afval meer in de oceanen, zeeën en op het land. Daarbij hanteren we drie uitgangspunten; je kunt zelf nú in actie komen, we doen het stap voor stap, en we doen het samen.’

Hoe bestel ik de End Plastic Soup-puzzel? 

Deze 1.000 stukjes tellende puzzel kost, net als de kerstpuzzel, 20 euro, exclusief verzendkosten. Bij 10 puzzels of meer is de verzending gratis. De puzzel is te bestellen via: https://rotarywinschoten.247bestellen.nl.

Gouden Rotary-logo: In drie dozen zit een gouden Rotary-logo verpakt. Wie dit aantreft, kan het bij ons melden en ontvangt 500 euro om te besteden aan een goed doel naar eigen keuze!

Boeken- en Platenmarkt 23 september 2023

👉🏼Houd je van lezen en muziek luisteren? Let dan op! 🎶📚

Zaterdag 23 september aanstaande organiseert Rotary Winschoten een boeken – platenmarkt waarvan de gehele opbrengst beschikbaar wordt gesteld aan de Wijkresto in Winschoten. De boeken- en platenmarkt vindt plaats van 9:30u tot 18:00u in Ons Gebouw aan het Burg. Schonfeldplein 7a in Winschoten. 

Kom kijken en kopen!  

Houd je van lezen en muziek luisteren, kom dan langs! Je vindt er boeken voor hele lage prijzen in verschillende categorieën, van bijvoorbeeld kookboeken, romans en detectives tot kinder- en reisboeken. En ook zijn er duizenden Lp’s en singles voor mooie prijsjes te koop. Voor elk wat wils! Je bent van harte welkom. 


Wijkresto 

Wijkresto is een initiatief van het Leger des Heils, Lentis, protestants kerken Nederland en sociaal werk Oldambt. Het doel is mensen samenbrengen en tegen een bescheiden bedrag een gezonde en gezellige maaltijd aan te bieden. Met de aankoop van boeken en platen steun je dit goede doel.

Rotary Winschoten helpt!

Duizenden Rotarians van verschillende Rotary Clubs in Nederland organiseren vrijwillig de mooiste activiteiten voor jong en oud, vaak in de buurt en achter de schermen. De leden van Rotary Club Winschoten hebben de afgelopen jaren onder andere:

-Met dank aan Stijkel Bouw en Boiten techniek is een aggregaat ter beschikking gesteld aan Oekraine.

-Oekraïensche vluchtelingen in Winschoten ondersteund met een bijdrage voor onder andere kleding en schoolmateriaal

-Afval ingezameld in de natuur rondom Blauwestad, voor een schonere natuur en tegen plastic soup

-Een Rotary-puzzel ontwikkeld waarbij de opbrengst ten goede komt van de Stichting End Plastic Soup

-Een badeendjesrace georganiseerd voor kinderen aan de achterkant van het geluk

-De Santa Run georganiseerd door het centrum van Winschoten

-Een kerstfeest georganiseerd voor bewoners van De Esdoornhof

-Bomen geplant in Natuurgebied Reiderwolde 

-Kinderen uit de regio een gratis educatieve theatervoorstelling aangeboden in de Cultuurhuis De Klinker

-Les gegeven aan de Weekendschool waar kinderen die een extra kans verdienen werken  aan hun toekomst

Winschoten

De clubbijeenkomsten worden gehouden op maandag (inloop vanaf 17.30, aanvang 18.00 uur).