© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Theatervoorstelling/veilingavond 8 december in Theater De Klinker
Unieke theatervoorstelling met Pé Daalemmer & Rooie Rinus
Donatie aanvragen: hoe doe je dat?
Donatie aanvragen (zie ook contactpagina)
Boeken- en Platenmarkt
Puzzel mee voor een schone zee
Meer informatie en bestellen
Winterberg 2023
Afval verzamelactie tegen plastic soup
Puzzel mee voor een schone zee
Meer informatie en bestellen

Rotaryjaar 2023-2024

Tweede ‘EndPlasticSoup’-puzzel staat in teken van Rotary Summercamps

FOR ENGLISH PRESS HERE | KLICKEN SIE HIER FÜR DEUTSCH

Puzzel jij ook mee voor het goede doel? Bestel dan snel een van de prachtige puzzels via https://rotarywinschoten.247bestellen.nl voor slechts € 20,00 per stuk incl. BTW (excl. € 6,00 verzendkosten). Bij een bestelling van 10 stuks of meer is de verzending gratis.  

‘’Rotaryclubs Winschoten en Leer slaan handen ineen"

De Rotaryclubs uit Winschoten en Leer (OstFriesland) slaan de handen ineen voor de actie ‘Puzzel mee voor een schone zee’. Na het succesvolle debuut van de kerstpuzzel die Rotary Winschoten vorig jaar ontwikkelde (opbrengst 60.000 euro), was de vraag naar een vervolg groot. “Niet alleen van puzzelaars uit Nederland, maar ook van onze Oosterburen. Vandaar dat we nu samen met Rotaryclub Leer een nieuwe ‘EndPlasticSoup’-puzzel verkopen zowel in Nederland als in Duitsland”, zegt Freerk Potze van Rotaryclub Winschoten.

Rotary Summercamps

De Santa Run met 50 rennende kerstmannen en de Duckrace van de vorige puzzel verving tekenaar René Leisink van Studio Noodweer voor activiteiten die te maken hebben met de internationale Rotary Summercamps. Vrolijke jongeren uit allerlei landen vermaken zich uitstekend op en om het water. Potze: “Dat past bij ons doel. Jaarlijks verdwijnt er wereldwijd ruim acht miljard kilo plastic afval in de zeeën en oceanen. De opbrengst van onze actie gaat daarom weer naar de ANBI stichting EndPlasticSoup, voor de ontwikkeling van projecten die voorkomen dat plastic in de zee stroomt. Dit sluit ook goed aan bij het internationale thema van Rotary wereldwijd: Protecting the Environment.”

Internationale bestellingen 

Naast de vele bestellingen uit eigen land en Duitsland, kwamen er voor de kerstpuzzel orders uit onder meer Australië, Amerika, Spanje, Zwitserland en Turkije. De ambitie van beide Rotaryclubs is dan ook om dit keer de puzzel internationaal te promoten. Gert-Jan van Dommelen, co-founder EndPlasticSoup, draagt hier graag zijn steentje aan bij. “Wij spelen, net als de Rotary, een internationale rol. Onze ambitie is een wereld zonder plastic afval in 2050. En dat betekent geen plastic afval meer in de oceanen, zeeën en op het land. Daarbij hanteren we drie uitgangspunten; je kunt zelf nú in actie komen, we doen het stap voor stap, en we doen het samen.’

Hoe bestel ik de End Plastic Soup-puzzel? 

Deze 1.000 stukjes tellende puzzel kost, net als de kerstpuzzel, 20 euro, exclusief verzendkosten. Bij 10 puzzels of meer is de verzending gratis. De puzzel is te bestellen via: https://rotarywinschoten.247bestellen.nl.

Gouden Rotary-logo: In drie dozen zit een gouden Rotary-logo verpakt. Wie dit aantreft, kan het bij ons melden en ontvangt 500 euro om te besteden aan een goed doel naar eigen keuze!

Boeken- en Platenmarkt


🎉 De boeken- en platenmarkt, die op 23 september 2023 werd gehouden, leverde ruim €2000 euro op voor Wijkresto Winschoten

 

Zaterdag 23 september 2023 organiseerde Rotary Winschoten een boeken – platenmarkt en daar kwamen veel bezoekers op af. De boeken- en platenmarkt heeft ruim €2000 euro opgeleverd. 
De gehele opbrengst is beschikbaar gesteld aan de Wijkresto in Winschoten. 

 

Wijkresto 

Wijkresto is een initiatief van het Leger des Heils, Lentis, protestants kerken Nederland en sociaal werk Oldambt. Het doel is mensen samenbrengen en tegen een bescheiden bedrag een gezonde maaltijd aan te bieden. Met de aankoop van boeken en platen werd dit goede doel gesteund.

UNIEKE VOORSTELLING Pé Daalemmer en Rooie Rinus

Geniet van de humor en nostalgie tijdens een onvergetelijke avond met Pé Daalemmer en Rooie Rinus op 8 december in Theater De Klinker. Deze twee iconische Groningse entertainers nemen je mee terug in de tijd met de bekende liedjes als Baukelien, Italioanen, en Hoornse Plas.

Tijdens deze speciale avond, georganiseerd door Rotary Winschoten, vindt ook een unieke veiling plaats. Je krijgt de kans om bijzondere items en ervaringen te bemachtigen. De opbrengst van de kaartverkoop en de veiling komt geheel ten goede aan een bijzonder doel. Hiermee wordt het mogelijk om het, voor vele Winschoters bekende, beeld van de Barmhartige Samaritaan een nieuwe plek te geven. Na de sluiting van het St. Lucasziekenhuis in Winschoten in 2018 verdween het immense beeld van de gevel. 

Mis deze kans niet en koop nu je kaarten voor de unieke voorstelling van Pé Daalemmer en Rooie Rinus op 8 december, 20.15 uur in Theater De Klinker en bereid je voor op een avond vol humor en entertainment. Tickets à € 30,- zijn voorlopig alleen te bestellen via
WhatsApp, 06 - 557 335 50

Graag tot ziens op 8 december in Theater De Klinker!

Winschoten

De clubbijeenkomsten worden gehouden op maandag (inloop vanaf 17.30, aanvang 18.00 uur).