© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Vlielandkamp 2015

logo_ri_transpRotaryclub Zevenaar

Lift naar het Vlielandkamp

Zevenaar, 18 juli 2015

ZEVENAAR – Ieder jaar staan onze Rotarians klaar om twee jongeren uit de Liemers naar het Vlielandkamp te brengen. Oftewel: een lift naar een onvergetelijke vakantie op Vlieland. Dit jaar brachten André Bruns en Thea Pierik de jongeren naar de boot in Harlingen.

Even weg uit de thuisomgeving

Het Rotary Vlielandkamp is een vakantiekamp op Vlieland voor kinderen die, om welke reden dan ook, niet op vakantie kunnen. Ze zijn dan toch even weg uit de thuisomgeving.

 

Langstlopende jeugdproject van Rotary Nederland!

Het Vlieland Kamp is het enige en langstlopende nationale jeugdproject van de Rotary in Nederland! Rotaryclubs in heel Nederland kunnen maximaal twee kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar aanmelden voor het kamp. De clubs betalen een bijdrage per deelnemend kind en zorgen er ook voor dat de kinderen bij de boot in Harlingen komen.

Ook Rotary Club Zevenaar biedt elk jaar twee kinderen de mogelijkheid om mee te gaan. Samen met het maatschappelijk werk in de Liemers en de Schilderspoort worden de kinderen geselecteerd die mee mogen.

Dankzij wel 24 vrijwilligers

Het kamp bestaat al meer van veertig jaar. Al vanaf het begin verzorgen studenten van het Studenten Corps aan de Vrije Universiteit, L.A.N.X., de dagelijkse leiding van het kamp. Deze 24 vrijwilligers, de ‘juffen’ en ‘meesters’, offeren een deel van hun vakantie op om met een enorm enthousiasme de kinderen, die niet altijd even gemakkelijk in de omgang zijn, tijdens het kamp te begeleiden en de aandacht te geven die ze verdienen. Naast deze vaste begeleiding zijn twee Rotarians de gehele periode op het eiland voor de dagelijkse leiding.

Over tien dagen zit het Vlielandkamp er weer op en worden de kinderen door onze Rotarians weer opgehaald en thuisgebracht.