© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Plastic Waste, het vervolg

De strijd tegen plastic verontreiniging gaat door...

Op de Floriade Expo was begin juni het Stop Plastic Waste. Daar stond centraal hoe we tot een drastische reductie kunnen komen van plastic afval. Het event werd georganiseerd door vijf Rotaryclubs uit Midden-Nederland en ondersteund door EndPlasticSoup. 

Dialoogsessies

Meer dan 90 Rotary-leden en geïnteresseerde bezoekers uit het hele land hebben meegedaan aan twee dialoogsessies met zes experts uit verschillende sectoren: circulaire economie, universiteit, stadsreiniging en plastic (medisch) afval. 

De dialoog werd voorafgegaan door een key-note van Gert-Jan van Dommelen van EndPlasticSoup waarin hij de problemen rondom plasticgebruik schetste. 

In de eerste dialoogsessie gingen de experts onder leiding van Marja Ritterfeld van EndPlasticSoup met elkaar in gesprek. De bezoekers schreven in de pauze stellingen op voor de tweede dialoogsessie, waaraan zowel de experts als de bezoekers deelnamen. Hieruit kwamen meer dan 20 acties naar voren. Soms blijken oplossingen verrassend voor de hand te liggen. De komst van het Stop Plastic Waste event naar de Floriade droeg al bij aan bewustwording bij de organisatie dat de scheiding van plastic afval niet goed op orde was. Binnen een paar weken zette de Floriade een nieuw afvalscheidingssysteem op. 

Event op 17 september

Het vervolg-event is 17 september. Wil je meedoen aan de uitwerking van de acties, meld je dan aan via www.stopplasticwaste.org