© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary voor iedereen

Wat is Rotary International?

Rotary is een van de grootste NGO’s (niet gouvernementele organisaties) in de wereld. Met 1,2 miljoen leden in 36.000 clubs proberen we wereldwijd, gestoeld op wederzijds begrip en vertrouwen, een bijdrage aan een betere wereld te leveren. We staan niet naast de wereld maar er middenin. Diversiteit in onze beroepsgroepen, achtergrond en leeftijd staan daar borg voor.

Rotary Almere Weerwater

Onze club, de tweede in Almere, is een goed voorbeeld. We zijn een kleine informele Rotary club van zo’n 20 leden met diverse beroepen, zowel mannen als vrouwen. We streven ook culturele diversiteit na. We komen wekelijks bij elkaar op woensdag-avond van kwart over zes half zeven tot ongeveer kwart over acht.

Rotaryleden hebben vaak een druk en actief sociaal leven. Wij respecteren dan ook dat leden niet iedere week aanwezig kunnen zijn. Het karakter van Almere vind je ook in onze club terug. We hebben een brede maatschappelijke interesse, zijn sociaal geïnteresseerd, we combineren het moderne met het klassieke. Zo geven we invulling aan de vijf hoekstenen van Rotary International: hulp aan de lokale gemeenschap, zoals de jaarlijkse ondersteuning van Kindervakantieland en het Voedselloket Almere. We organiseren samen met andere clubs de Jaarlijkse Haringparty voor het goede doel en daarnaast pakken we gezamenlijk het probleem van de Plastic Soup in de wereld aan. Nieuw is de Almere Land Art Rally, een gezellige toertocht met auto’s voorzien van Flevolandse cultuur ten gunste van een Almeers goed doel.

Vrijwillig maar niet Vrijblijvend

Rotarian zijn is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Bij diverse activiteiten wordt de inzet van alle leden gevraagd. En voor de diversiteit in onze club vinden we het belangrijk dat de leden een verscheidenheid van ervaring, beroepsgroep en achtergrond meebrengen.

Lid worden?

De meest passende manier om lid te worden is een persoonlijke kennismaking met de club. Als je wilt ontdekken of Rotary Almere Weerwater ook jouw leven kan verrijken, neem dan contact op met een van de commissieleden ledenbeleid Marianne Duyvis (06-83044339) of met Francisco Smeur (06-21884000) of onze secretaris René van der Avoort (06-19007255). Je kunt ook dit formulier invullen. Zet in het vakje 4 bij motivatie dat je lid wilt worden van Almere Weerwater. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op. We kijken uit naar een kennismaking.

Onze bijeenkomsten

We komen wekelijks op woensdagavond bij elkaar in Restaurant View, Bergsmapad 1 1324 ZK in Almere. Schrik niet, je hoeft echt niet elke week te komen maar het mag natuurlijk wel. Soms hebben we ook een externe locatie met een excursie.