Vaste clubbijeenkomst woensdag 18.00 - 20.00 uur, Berghotel, Utrechtseweg 225, Amersfoort

Startbaanrun 1 november 2020

STARTBAANRUN LOOPT 10.000 EURO BIJEEN VOOR LEERGELD AMERSFOORT

De StartbaanRun die op zondag 3 november plaatsvond op Park Vliegbasis Soesterberg, heeft een bedrag van 10.000 euro opgeleverd voor Stichting Leergeld Amersfoort. In de maandelijkse bestuursvergadering van Leergeld Amersfoort kwam vorige week Johan Koopman namens Rotary Club Amersfoort het bedrag persoonlijk bekend maken. Met de opbrengst ondersteunt Leergeld Amersfoort kinderen uit de stad die door hun financiële thuissituatie niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. 

De StartbaanRun bestaat inmiddels elf jaar, en begon ooit op een operationeel veld van de Koninklijke Luchtmacht. Rotaryclub Amersfoort organiseert in samenwerking met de Amersfoortse atletiekvereniging ALTIS deze jaarlijkse prestatieloop. Startbaanrun 2019 werd door ruim 900 lopers gelopen, zowel volwassenen als kinderen. De opbrengst wordt besteed aan drie goede doelen, waaronder Leergeld Amersfoort.

De volgende StartbaanRun vindt plaats op 1 november 2020.

StartbaanRun

Ryla 28-30 augustus 2020

48 kandidaten en ca 80 Rotarians/coaches deden in 2019 mee aan de Ryla, een cursus waarbij 48 ambitieuze jongeren met behulp van didactische methodes hun managementvaardigheden trainen waarbij tegelijkertijd een beroep wordt gedaan op hun creativiteit, standvastigheid en oplossingsgerichtheid. Deze vaardigheden worden getraind met behulp van een op waarheid berustende case en een mini cursus onderhandelen die door onze Rotary leden zelf ontwikkeld is.

De kosten voor dit zeer waardevolle weekend bedragen € 525,- waarvan de deelnemer zelf € 75,- betaalt. De rest wordt betaald door je club. 

Wat krijgt de deelnemer daarvoor? Een onvergetelijk weekend, een persoonsgericht coachingstraject van ervaren Rotarians, twee overnachtingen met ontbijt, lunch en diner bij Zonheuvel in Doorn.

Als je mee wilt doen aan het programme neem dan contact met ons op.

Voor een impressie van het Ryla-weekend: https://youtu.be/AdHpcHRCvjI

De Ryla 2020 was eerst gepland in april 20220 maar is in maart vanwege het coronavirus uitgesteld tot augustus.

Voor meer

Johan van Oldebarnevelt lezing

‘WAT WIJ VANDAAG NOG KUNNEN LEREN VAN ONZE MEEST VERGETEN STAATSMAN!’

30 november, 16.00 uur in de Amersfoortse St. Joriskerk

Op uitnodiging van 5 Rotary Clubs uit Amersfoort en omgeving, houdt Mr. J.P.H. (Piet Hein) Donner op 30 november a.s. een lezing waarin hij de tragische dood van de in Amersfoort geboren Nederlandse staatsman Johan van Oldebarnevelt herdenkt. Donner zal ingaan op de staatsrechtelijke betekenis van Van Oldebarnevelt in verleden en heden. Een van de stellingen die Donner zal betrekken is, dat Johan van Oldebarnevelt .

Piet Hein Donner is sinds december 2018 Minister van Staat. Hij was van 2012 tot 2018 vicepresident van de Raad van State. Eerder was hij minister van Justitie, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was  Donner onder meer voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, informateur en Tweede Kamerlid voor het CDA. 

voor meer

Welkom op de website van Rotary Club Amersfoort!