Vaste clubbijeenkomst woensdag 18.00 - 20.00 uur, Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

3 november 2019 Startbaanrun

Rotary Community Services Amersfoort en Atletiekvereniging Altis organiseren jaarlijks op de eerste zondag van november op de startbanen en omringende natuur van Park Vliegbasis Soesterberg de StartbaanRun: een hardloopwedstrijd met als doel geld in te zamelen om goede doelen te ondersteunen die helpen de situatie van kinderen in achterstandssituaties in Amersfoort en omgeving te verbeteren.

De wedstrijd wordt dit jaar op 3 november gehouden en gaat over een loop van 5 en 10 kilometer, tevens is er een KidsRun van 500 en 1000 mtr.

Doe mee en schrijf je nu in. Ga via de button naar de officiële website van de StartbaanRun www.startbaanrun.nl

StartbaanRun

Ryla 5-7 april 2019

48 kandidaten en ca 80 Rotarians/coaches deden in het weekend van 5-7 april jl. mee aan de Ryla, een cursus waarbij 48 ambitieuze jongeren met behulp van didactische methodes hun managementvaardigheden trainen waarbij tegelijkertijd een beroep wordt gedaan op hun creativiteit, standvastigheid en oplossingsgerichtheid. Deze vaardigheden worden getraind met behulp van een op waarheid berustende case en een mini cursus onderhandelen die door onze Rotary leden zelf ontwikkeld is. 

De Ryla-commissie heeft ook dit jaar weer een geweldig weekend neergezet! En gezien de mooie en enthousiaste reacties was de Ryla ook dit jaar weer groot succes. Dank aan alle Rotarians die een bijdrage aan dit geweldige weekend hebben geleverd!

Voor een impressie van het Ryla-weekend: https://youtu.be/AdHpcHRCvjI

Voor meer

Opbrengst Startbaanrun 2018

Woensdag 13 februari 2019 heeft tijdens een bijeenkomst van de Rotary Amersfoort de overdracht plaats gevonden door de Voorzitter van Community Services, Nadia Plambeck, van het geldbedrag dat is ingezameld door de deelnemers aan StartbaanRun 2018, de cheque omhelst een bedrag van 15.000 euro, de uiteindelijke opbrengst is circa 30.000 euro geworden en zal in zijn geheel worden besteed aan schoonwater projecten in Afrika.

Inmiddels heeft Simavi de eerste 15.000 Euro besteed door het plaatsen van twee toiletblokken voor leerlingen van de Kisomoro Basisschool in West Oeganda. Sinds de watertank en toiletblokken bij de school in gebruik zijn, ziet de Kisomoro Basisschool al een aantal positieve ontwikkelingen. Zo zijn er minder meisjes die de school niet afmaken, maar zijn er ook meer leerlingen op de school: er zijn 98 leerlingen bijgekomen sinds het begin van het programma.

voor meer

Welkom op de website van Rotary Club Amersfoort!