Vaste clubbijeenkomst woensdag 18.00 - 20.00 uur, restaurant Concordia, Hoogland

31 januari 2017 Beroepenmarkt

Voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs in en om Amersfoort is er op donderdag 31 januari 2017 een beroepenmarkt op het Corderiuscollege. 

lees meer

Wandelen voor Water 2017

Ook in 2017 is weer een mooi bedrag opgehaald tijdens de avondvierdaagse voor het project Wandelen voor Water. Hier de overhandiging van een cheque door Basisschool de Kinderhof. Het bedrag wordt nog eens met factor 1,8 verhoogd en is bestemd voor water- en sanitatieprojecten in Kenia, Tanzania en Uganda. 


In 2016 deden 15 basisscholen uit Amersfoort en Leusden tijdens de avondvierdaagse mee aan het project Wandelen voor Water. Door met flessen water de avondvierdaagse te lopen haalden de deelnemers geld op voor schoon drinkwater en sanitair op basisscholen in Uganda, Kenia en Tanzania. Samen met een bijdrage van 3 Rotaryclubs leverde dit ruim € 76.000 op voor waterprojecten van Simavi en Rotary.


Benieuwd wat er met dit geld gedaan wordt?

De impact

Donatie Voedselfocus

Samenwerking Rotary en Voedselbank

Rotary Club Amersfoort schenkt 5000 euro aan de Voedselbank. Met deze donatie kan de Voedselbank de aanschaf van melk voor haar bijna 350 klanten voor een heel  jaar bekostigen. Deze actie van Rotary past goed in een jarenlange samenwerking met de Voedselbank. Zo wordt door leden van de club met veel plezier meerdere avonden per jaar meegeholpen om de voedselpakketten te vullen die de Voedselbank wekelijks haar klanten aanbiedt. Ook is de afgelopen jaren meerdere keren een flink aantal volledige voedselpakketten aangeboden.


lees meer

Welkom op de website van Rotary Club Amersfoort!