Vaste clubbijeenkomst woensdag 18.00 - 20.00 uur, Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

3 november 2019 Startbaanrun

Rotary Community Services Amersfoort en Atletiekvereniging Altis organiseren jaarlijks op de eerste zondag van november op de startbanen en omringende natuur van Park Vliegbasis Soesterberg de StartbaanRun: een hardloopwedstrijd met als doel geld in te zamelen om goede doelen te ondersteunen die helpen de situatie van kinderen in achterstandssituaties in Amersfoort en omgeving te verbeteren. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Leergeld, de Stichting Petje af en de Stichting 033inActie.

De wedstrijd wordt dit jaar op 3 november gehouden en gaat over een loop van 5 en 10 kilometer, tevens is er een KidsRun van 500 en 1000 mtr.

Doe mee en schrijf je nu in. Ga via de button naar de officiële website van de StartbaanRun www.startbaanrun.nl

StartbaanRun

Ryla 5-7 april 2019

48 kandidaten en ca 80 Rotarians/coaches deden in het weekend van 5-7 april jl. mee aan de Ryla, een cursus waarbij 48 ambitieuze jongeren met behulp van didactische methodes hun managementvaardigheden trainen waarbij tegelijkertijd een beroep wordt gedaan op hun creativiteit, standvastigheid en oplossingsgerichtheid. Deze vaardigheden worden getraind met behulp van een op waarheid berustende case en een mini cursus onderhandelen die door onze Rotary leden zelf ontwikkeld is. 

De Ryla-commissie heeft ook dit jaar weer een geweldig weekend neergezet! En gezien de mooie en enthousiaste reacties was de Ryla ook dit jaar weer groot succes. Dank aan alle Rotarians die een bijdrage aan dit geweldige weekend hebben geleverd!

Voor een impressie van het Ryla-weekend: https://youtu.be/AdHpcHRCvjI

Voor meer

Johan van Oldebarnevelt lezing

‘WAT WIJ VANDAAG NOG KUNNEN LEREN VAN ONZE MEEST VERGETEN STAATSMAN!’

30 november, 16.00 uur in de Amersfoortse St. Joriskerk

Op uitnodiging van 5 Rotary Clubs uit Amersfoort en omgeving, houdt Mr. J.P.H. (Piet Hein) Donner op 30 november a.s. een lezing waarin hij de tragische dood van de in Amersfoort geboren Nederlandse staatsman Johan van Oldebarnevelt herdenkt. Donner zal ingaan op de staatsrechtelijke betekenis van Van Oldebarnevelt in verleden en heden. Een van de stellingen die Donner zal betrekken is, dat Johan van Oldebarnevelt .

Piet Hein Donner is sinds december 2018 Minister van Staat. Hij was van 2012 tot 2018 vicepresident van de Raad van State. Eerder was hij minister van Justitie, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was  Donner onder meer voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, informateur en Tweede Kamerlid voor het CDA. 

voor meer

Welkom op de website van Rotary Club Amersfoort!