© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Onze lokatie: Berghotel Amersfoort
Onze Rotaryclub
Inpakken bij de Voedselbank
Aan de slag
Met elkaar in discussie
Verdieping
De Startbaanrun: geld ophalen voor goede doelen
Evenementen organiseren
Krijn Koetsveld over de Johannes Passion van Bach
Cultuur
Plastic afval inzamelen i.s.m. de Plastic Soup Foundation

Vaste clubbijeenkomst woensdag 18.00 - 20.00 uur, Berghotel, Utrechtseweg 225, Amersfoort

Startbaanrun 6 november 2022

OPBRENGST STARTBAANRUN 2021: 15.000 EURO!

De StartbaanRun die op zondag 7 november 2021 plaatsvond op Park Vliegbasis Soesterberg, heeft een bedrag van 15.000 euro opgebracht. Dit bedrag is in zijn geheel besteed aan Stichting Leergeld, Petje Af en 033InActie. Deze goede doelen passen in het thema van de Run: 'Ren mee voor kids die mee willen doen'. Leergeld biedt kansen aan schoolgaande kinderen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Petje Af laat kinderen kennismaken met verschillende beroepen door het uitnodigen van inspirerende gasdocenten. 033InActie steunt kinderen uit gezinnen die leven in stille armoede.

De StartbaanRun bestaat inmiddels dertien jaar, en begon ooit op een operationeel veld van de Koninklijke Luchtmacht. Rotaryclub Amersfoort organiseert deze jaarlijkse prestatieloop in samenwerking met de Amersfoortse atletiekvereniging ALTIS. De editie van 2020 kon vanwege de corona pandemie niet doorgaan. De StartbaanRun 2021 werd door ruim 1000 lopers gelopen, zowel door volwassenen als kinderen. Er is ook een special Bink Kids Run voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

De volgende editie van de Startbaanrun is op 6 november 2022.

StartbaanRun

De Ryla: 1, 2 en 3 april 2022

48 kandidaten en ca 80 Rotarians/coaches deden in 2019 mee aan de Ryla, een cursus waarbij 48 ambitieuze jongeren met behulp van didactische methodes hun managementvaardigheden trainen waarbij tegelijkertijd een beroep wordt gedaan op hun creativiteit, standvastigheid en oplossingsgerichtheid. Deze vaardigheden worden getraind met behulp van een op waarheid berustende case en een mini cursus onderhandelen die door onze Rotary leden zelf ontwikkeld is.

De kosten voor dit zeer waardevolle weekend bedragen € 525,- waarvan de deelnemer zelf € 75,- betaalt. De rest wordt betaald door je club. 

Wat krijgt de deelnemer daarvoor? Een onvergetelijk weekend, een persoonsgericht coachingstraject van ervaren Rotarians, twee overnachtingen met ontbijt, lunch en diner bij Zonheuvel in Doorn.

Als je mee wilt doen aan het programme neem dan contact met ons op.

Voor een impressie van het Ryla-weekend: https://youtu.be/AdHpcHRCvjI

De Ryla 2020 en 2021 zijn vanwege het coronavirus niet geoganiseerd.

De volgende editie is op 1.2 en 3 april 2022.

Voor meer

Benefietconcert 14 april 2022

Op 14 april a.s. organiseert het Nieuw Bach Ensemble een Benefietconcert in de Sint Joriskerk in Amersfoort onder leiding van ons clublid en dirigent Krijn Koetsveld. 

De opbrengst zal ten goede komen van de Stichting Leergeld Amersfoort. In Amersfoort verblijven momenteel een 30-tal uit Oekraïne gevluchte kinderen, die verspreid over verschillende scholen onderwijs krijgen. Met de opbrengst willen we de stichting in staat stellen om leermiddelen aan te schaffen die deze kinderen nodig hebben. 

Donderdagavond 14 april 2022 20:00 uur 

Sint Joriskerk, Hof 1, Amersfoort 

Kaarten € 45,- te bestellen via www.klassiekemuziek.nl of aan de kerk op de avond zelf. 

kaarten

Welkom op de website van Rotary Club Amersfoort!