Vaste clubbijeenkomst woensdag 18.00 - 20.00 uur, Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

3 november 2019 Startbaanrun

Rotary Amersfoort en Atletiekvereniging Altis organiseren jaarlijks op de eerste zondag van november op de startbanen en omringende natuur van Park Vliegbasis Soesterberg de StartbaanRun: een hardloopwedstrijd met als doel geld in te zamelen voor een goed doel, afgelopen jaar was dat voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen in Oost Afrika.

De wedstrijd wordt dot jaar op 3 november gehouden en gaat over een loop van 5 en 10 kilometer, tevens is er een KidsRun van 500 en 1000 mtr.

Doe mee en schrijf je nu in. Ga via de button naar de officiële website van de StartbaanRun.

StartbaanRun

Beroepenmarkt 29 januari 2019

De beroepenmarkt Amersfoort wordt georganiseerd op dinsdag 29 januari 2019. Dit evenement bestaat al meer dan tien jaar. Het geeft middelbare school leerlingen een uitgelezen kans om te luisteren naar mensen die enthousiast vertellen over hun beroep. Alle leerlingen uit (voor)eindexamenklassen en hun ouders zijn welkom vanaf 18.45 uur op het Corderius College in Amersfoort.

Meer dan 10 jaar geleden startte de Rotary met het initiatief om mensen over hun beroep te laten vertellen zodat leerlingen inspiratie opdoen voor de keuze voor hun vervolgonderwijs. Jaarlijks komen circa 1700 mensen op zo’n avond, waar ze in drie rondes de kans krijgen te luisteren en vragen te stellen. Jaarlijks zijn er wel 70 sprekers, die werken in de zorg, bij defensie, als hovenier, als aannemer, in de horeca of in ICT.

Website

Opbrengst Startbaanrun 2018

Woensdag 13 februari 2019 heeft tijdens een bijeenkomst van de RotaryClub Amersfoort de overdracht plaats gevonden van het geldbedrag dat is ingezameld door de deelnemers aan StartbaanRun op 4 november 2018 en bijgedragen door sponsoren. De cheque omhelst een bedrag van 15.000 euro. Werknemers van de Stichting Simavi hebben zelf ook deelgenomen aan de StartbaanRun en daarmee ook nog een mooi bedrag ingezameld.

Samen met de toeslag van de Stichting Simavi is het uiteindelijke bedrag uitgekomen op 30.000 euro wat in zijn geheel wordt besteed aan schoonwater projecten in Afrika.

Op de foto v.l.n.r.:  Nadia Plambeck van de RotaryClub Amersfoort, Sandra van der Willigen van Simavi en Hans Koele van de StartbaanRun

lees meer

Welkom op de website van Rotary Club Amersfoort!