Vaste clubbijeenkomst woensdag 18.00 - 20.00 uur, Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

3 november 2019 Startbaanrun

Rotary Amersfoort en Atletiekvereniging Altis organiseren jaarlijks op de eerste zondag van november op de startbanen en omringende natuur van Park Vliegbasis Soesterberg de StartbaanRun: een hardloopwedstrijd met als doel geld in te zamelen voor een goed doel, afgelopen jaar was dat voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen in Oost Afrika.

De wedstrijd wordt dot jaar op 3 november gehouden en gaat over een loop van 5 en 10 kilometer, tevens is er een KidsRun van 500 en 1000 mtr.

Doe mee en schrijf je nu in. Ga via de button naar de officiële website van de StartbaanRun.

StartbaanRun

Beroepenmarkt 29 januari 2019

De beroepenmarkt Amersfoort wordt georganiseerd op dinsdag 29 januari 2019. Dit evenement bestaat al meer dan tien jaar. Het geeft middelbare school leerlingen een uitgelezen kans om te luisteren naar mensen die enthousiast vertellen over hun beroep. Alle leerlingen uit (voor)eindexamenklassen en hun ouders zijn welkom vanaf 18.45 uur op het Corderius College in Amersfoort.

Meer dan 10 jaar geleden startte de Rotary met het initiatief om mensen over hun beroep te laten vertellen zodat leerlingen inspiratie opdoen voor de keuze voor hun vervolgonderwijs. Jaarlijks komen circa 1700 mensen op zo’n avond, waar ze in drie rondes de kans krijgen te luisteren en vragen te stellen. Jaarlijks zijn er wel 70 sprekers, die werken in de zorg, bij defensie, als hovenier, als aannemer, in de horeca of in ICT.

Website

Voedselbank Amersfoort

Rotary Club Amersfoort werkt al een aantal jaren samen met de Voedselbank Amersfoort doordat haar leden als vrijwilliger meewerken aan het inpakken van de voedselpakketten die de Voedselbank wekelijks haar klanten aanbiedt maar ook door het doen van een financiële bijdragen.

Zo hebben we onlangs 5000 euro gedoneerd, met deze donatie kan de Voedselbank de aanschaf van melk voor haar bijna 350 klanten voor een heel  jaar bekostigen. Ook is de afgelopen jaren meerdere keren een flink aantal volledige voedselpakketten aangeboden.

lees meer

Welkom op de website van Rotary Club Amersfoort!