© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Vierde Aspergefestival Leusderweg succesvol verlopen

Vierde Aspergefestival Leusderweg met een opbrengst van € 3.315 een succes ondanks moeilijke weersomstandigheden

Na het overweldigende succes van voorgaande jaren organiseerde Rotaryclub Amersfoort-Regio ook dit jaar weer in samenwerking met enkele winkeliers van de Leusderweg het jaarlijks terugkerende Aspergefestival Leusderweg waarvan de opbrengst bestemd is voor een lokaal goed doel. Dit jaar vond het Aspergefestival Leusderweg plaats op zaterdag 10 mei (de dag voor Moederdag) en op zaterdag 17 mei.

Het aspergefestival werd mede mogelijk gemaakt door winkeliers van de Leusderweg. Lucky's Groentehal kocht de asperges in, Wijnkoperij Henri Bloem verzorgde de inkoop van de wijn, Keurslagerij Rudolf Blom leverde de slagersachterham aan, De Kaasspecialist leverde de scharreleieren en Maison Pierre leverde speciaal voor ons ontwikkelde aspergelikeurbonbons en leden van de Rotaryclub Amersfoort-Regio bakten zelf de aspergequiches.

 

Met het Aspergefestival Leusderweg werden dit jaar fondsen gegenereerd voor het Jeugd EHBO Doe je zo! Event (JEE) van de stichting JEE te houden in Dierenpark Amersfoort.

U kunt meer over dit aspergefestival lezen op de speciale website.

We kunnen ondanks moeilijke weersomstandigheden terugkijken op een geslaagde actie. De eerste zaterdag was het weer uitgesproken slecht en regenachtig. Daarop volgde een koude week waardoor de aspergeprijzen 50% stegen. De tweede zaterdag was het prachtig weer, zo mooi dat het winkelende publiek massaal in de tuin bleef. Dankzij de voortreffelijke samenwerking met de deelnemende lokale winkeliers en de brede inzet van de Rotaryleden en heel wat van hun partners kon desondanks een prachtig resultaat behaald worden op gezellige bak- en verkoopdagen. De omzet was ruim € 8.600 waarmee het achter bleef bij vorig jaar (€ 9.500). Toch zijn we erg trots op het nettoresultaat van € 3.315 (tegen vorig jaar ruim € 3.500). Dit bedrag komt ten goede aan het Jeugd EHBO Doe je zo! Event (JEE) van de stichting JEE te houden in Dierenpark Amersfoort.

\\LG-NAS-VAKAR\volume1_public\Data\Mijn Documenten\Rotary\Website Rotary\3- Nieuws\Archief 2013-2014\Aspergefestival Leusderweg 2014\Asp.fest. foto2.JPG

\\LG-NAS-VAKAR\volume1_public\Data\Mijn Documenten\Rotary\Website Rotary\3- Nieuws\Archief 2013-2014\Aspergefestival Leusderweg 2014\Asp.fest. foto3.JPG

Rotaryclub Amersfoort-Regio is blij dit goede doel te kunnen steunen en dankt eenieder die dit succes mogelijk maakte voor zijn of haar inzet!