© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Sponsoren Kerstlichtjes

Sponsoren Kerstlichtjes voor water

Op de Varkensmarkt in Amersfoort is een circa 15 m hoge Kerstboom geplaatst waarin héél veel Kerstlichtjes gaan branden.

Rotaryclub Amersfoort-Regio zet zich, onder meer in samenwerking met Simavi, in voor schoon drinkwater en sanitair voor scholen in Ghana. Voor ons is het heel normaal: veilig drinkwater uit de kraan, een wc in huis en op school en dagelijkse gebruiken rondom hygiëne zoals handen wassen. Maar niet overal is dit vanzelfsprekend. In het noorden van Ghana bijvoorbeeld. Zo heeft 39% van de scholen en omliggende dorpen in het noorden van Ghana geen toegang tot water en 74% heeft geen toegang tot een toilet.

Schoolkinderen besteden gemiddeld 3 uur per dag aan het halen van water. Hierdoor hebben zij minder tijd om naar school te gaan. Door gebrek aan schoon water, hygiëne en toiletten breken er vaak ziektes uit. Doordat schoon drinkwater en latrines in de projectgebieden zeer beperkt aanwezig zijn, verspreiden ziektes zich snel. De watergerelateerde gezondheidsproblemen (zoals diarree) hebben niet alleen een effect op de schoolkinderen en hun families, maar belemmeren ook de economische groei van de gemeenschap. Want pas als iedereen een gezonde basis heeft, kunnen mensen werken aan hun ontwikkeling.

Het belang van een betrouwbare voorziening voor de leerlingen is dus groot, het gaat om primaire levensbehoeften! Daarom komt de opbrengst van de Amersfoortse Kerstlichtjesactie 2014 geheel ten goede aan dergelijke projecten.

Voor deze minder bedeelde medemensen hebben wij onze Kerstlichtjes-actie opgetuigd! Daarbij vragen wij uw steun. Wij vragen u als maatschappelijk betrokken ondernemer zoveel mogelijk lichtjes te sponsoren en zouden het bijzonder op prijs stellen als u evenveel lichtjes sponsort als u werknemers in dienst heeft.
Ook particuliere sponsoren zijn uiteraard welkom.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze flyer.

Nog niet alle lichtjes zijn gesponsord, wij nodigen u dan ook uit om een lichtje voor onze minder bedeelde medemens aan te steken. Dat kan bijvoorbeeld met dit inschrijfformulier.

De onderstaande bedrijven en personen gingen u voor bij het ondersteunen van deze actie:

Sponsoren ( ≥ € 500 ):

Gemeente Amersfoort

Van der Kam Womenswear/Menswear

Beschrijving: Logo's vd Kam W&M v3

Beschrijving: movares

Movares Adviseurs en Ingenieurs

Krijco Casino & Leisure

Beschrijving: krijco

MBO Amersfoort

Interxion

Sociaal Cultureel Fonds
De Amersfoortse Verzekeringen

 

 

 

 

 

 

Overige sponsoren

Menno Broers

Donja & Co

Roel Linn

Pieterszoon

Peter Maas

Bernard van Schaik

De Vendelier

Familie Van de Vendel

Bekking & Blitz

Molenbeek

SVP Architectuur

Bakker Bedrijfswagens

Savepartner

Landmark

Blom Assurantiën

Ton Voortman Advies en Toezicht

Jules Investment

Fokkemijn Verwers

Familie Von Devivere

Familie Van Santvoort-Swets

Wim van Halm

Geurtsen Wijnimport

Marion van den Brink

Mark Spanbroek

Molenbeek

Rotaryclub Amersfoort

Ronald van der Mark