© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Workshop voor Vluchtelingenkinderen

Het Utrechtsch Studenten Concert heeft zaterdagmiddag 14 december jongstleden met een aantal leden een workshop voor kinderen gegeven bij het AZC in Amersfoort. Onze club heeft dit prachtige initiatief mede mogelijk gemaakt.

 

Het USC is het oudste symfonieorkest van Nederland. De leden studeren van alles en nog wat, maar komen voor één gemeenschappelijke passie bij elkaar: samen musiceren. Samen muziek maken is het mooiste wat er is en daarom vindt het USC het belangrijk om klassieke muziek bij een breed publiek te brengen. Omdat de leden zelf allemaal nog jong en enthousiast zijn, hopen ze dichter bij jongeren en volwassenen te staan en hen makkelijker te overtuigen van de wondere wereld van klassieke muziek.

Zo is er vanuit het USC contact gezocht met het AZC in Amersfoort. Een aantal leden heeft daar op zaterdagmiddag een interactieve workshop gegeven over de Alpensymfonie van Richard Strauss.

 

 

De workshop begon met het voorstellen van de verschillende instrumenten; viool, altviool, cello, dwarsfluit, klarinet en fagot. Daarna hebben de leden verschillende fragmenten van de Alpensymfonie gespeeld en daarbij een verhaal verteld aan de hand van prachtige plaatjes.
We sloten de workshop af met de mogelijkheid voor de kinderen om een stukje te dirigeren en verschillende instrumenten te proberen. Het was een geslaagde workshop en de kinderen deden enthousiast mee!

 

Om er voor de bewoners een extra feestje van te maken was er aan de workshop een actie verbonden. De deelnemers en andere bewoners kregen vrijkaartjes voor het concert dat het USC 20 december in de Sint-Joriskerk heeft gegeven. En om de stap naar het concert voor de bewoners minder groot te maken stonden een halfuur voor aanvang leden van het USC klaar om de bewoners warm te verwelkomen. Het USC heeft met veel vreugde geïnvesteerd in deze samenwerking en hoopt de bewoners van het AZC extra licht te hebben gebracht in deze donkere dagen.