Over Rotary en onze Club

ROTARY, DAAR HEB JE ONGETWIJFELD WELEENS VAN GEHOORD.

MAAR WAT DOET DEZE ORGANISATIE PRECIES? IS HET MISSCHIEN IETS VOOR JOU?

Wat is Rotary?

Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie, opgericht in 1905. Een Fellowship zoals dat internationaal heet, met de visie: Service above Self, ofwel dienstbaarheid boven eigen belang. Leden van de Rotary steunen de medemens, zonder daarbij onderscheid te maken in ras, geloof of politieke overtuiging. Dat steunen gebeurt op allerlei manieren, meestal in de vorm van maatschappelijke projecten.

Wereldwijd telt de Rotary ruim 1,2 miljoen leden, verdeeld over 33.000 clubs in 200 landen. Nederland heeft zo’n 500 clubs en 20.000 leden.

Amersfoort-Stad is een van de vijf Rotaryclubs in de stad, waarover wij u graag informeren.

Rotary Club Amersfoort-Stad

Rotary Club Amersfoort-Stad is opgericht in 1985 en bestaat uit circa 45 mannen en vrouwen uit diverse beroepen. Bijna allen wonen en/of werken in Amersfoort. De diversiteit aan beroepen zorgt voor interessante visies en uiteenlopende kennis- en ervaringsgebieden. Dat levert boeiende discussies op tijdens onze bijeenkomsten. Bovendien maakt het ons sterk in de organisatie en uitvoering van projecten, wanneer wij de krachten bundelen die we in huis hebben.

 

Rotaryhelpt

 

Onze club richt zich op vijf serviceactiviteiten:

COMMUNITY SERVICE (MAATSCHAPPELIJKE PROJECTEN)

Deze tak van de Rotary organiseert de diverse projecten die geld moeten genereren voor goede doelen. In de loop van de jaren zijn veel projecten uitgevoerd ten gunste van de lokale gemeenschap. Zo stonden we aan de wieg van Nationaal Monument Kamp Amersfoort en het Toon Hermans Huis. We organiseerden zondagse koffieconcerten om goede doelen te steunen en verstrekten in samenwerking met My Book Buddy beeldwoordenboeken aan kinderen in vluchtelingenopvangcentra in Amersfoort en daarbuiten. Ook de jaarlijkse wedstrijd voor scholieren in het maken van profielwerkstukken wordt actief door onze club gesponsord.

 

Toon Hermans Huis Amersfoort logohttp://www.thha.nl/wp-content/themes/thha/images/open-over-kanker.jpg

 

YOUTH SERVICE (JEUGDPROJECTEN)

Vanuit Rotary Club Amersfoort-Stad verzorgen we het transport van deelnemers aan door Rotary Nederland georganiseerde jeugdkampen. Verder organiseren we samen met Rotary Nederland trainingen voor jongeren op het gebied van leiderschap.

 

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12242997_1271234882891497_1381687365660552741_n.png?oh=6acc492f15a38f3161cd002e9c02faca&oe=58938B03

 

INTERNATIONAL SERVICE (INTERNATIONALE SAMENWERKING)

Op verschillende gebieden werken we samen met internationale Rotaryclubs. Onder meer met Rouen in Frankrijk en Brighton in Engeland. Naast wederkerige bezoeken, werken we samen aan projecten in het buitenland, variërend van waterprojecten in Kenia tot het financieel steunen van scholen in de derde wereld.

 

http://www.rotary.nl/amersfoortstad/_resources/sliderimages/banner-cimg5617.jpg

 

VOCATIONAL SERVICE (WAARDEN EN NORMEN IN BEROEP EN BEDRIJF)

Deze activiteit heeft tot doel dat we onze kennis verrijken over diverse beroepen, bedrijven of organisaties. We ontvangen sprekers of brengen bezoeken aan organisaties en instellingen. Deze activiteiten zijn erop gericht om de waarden van Rotary in het dagelijkse werk van je beroep of functie toe te passen.

 

 

CLUB SERVICE (INTERNE CLUBORGANISATIE)

Gezelligheid en dienstbaarheid gaan heel goed samen; dat vinden we ook belangrijk binnen de club. Iedere woensdag om 17.45 uur komen we bijeen in First Class (NS-station). Op het programma staan borrel, diner en bijna elke keer een lezing, afgesloten met een discussie. Zo’n lezing kan worden gegeven door iemand uit de eigen club of van buiten. Een aantal keren per kwartaal is er geen lezing om dan intensiever met elkaar in contact te zijn.

De bijeenkomsten zijn in de regel om 20.00 uur beëindigd.

De onderwerpen zijn zeer gevarieerd en meestal gekoppeld aan een jaarthema.

 

 

Rotary, iets voor jou?

LID WORDEN

Je bent van harte welkom om eens met onze club kennis te maken of een bijeenkomst bij te wonen als onze gast. Aanmelden kan via dit formulier.

Maar je kunt ook contact opnemen met een clublid dat je kent.

 

 

 

X:\Mijn Documenten\Jacq's R'ry Websites Help\Logo's\Logo's RI\RotaryMoE_RGB_TranspDeels(9x9-res300).png