• De site van
  • Geweldig resultaat voor het Toon Hermans Huis! Naar het fotoverslag
  • Drakenbootrace op de Eem Lees verder
  • Internationaal Weekend Meer
  • Leden Amersfoortse Clubs Wandelen voor Water Meer en Foto's
  • Ons noeste houthakkersgilde deinst niet terug voor sneeuw en kou!
  • Twee clubs ontvingen DG Lies van Wijngaarden Meer
  • Open Avond: Speed Daten met Commissies
  • Monument Kamp Amersfoort
Welkom bij Rotary Club Amersfoort-Stad

In memoriam Piet Hoevenaars

IM piet

Op 18 januari jl. overleed Piet Hoevenaars op 90 jarige leeftijd.
Piet was Rotarian sinds 1981 en Paul Harris Fellow, Rotarian in hart en nieren: Nestor van de club, commissaris van orde, maar vooral betrokken. Hij zette zich in voor anderen die het nodig hadden en was de aanjager van opbouwen van Kamp Amersfoort als herinneringsplaats en waarvoor wij met en dankzij hem de basis legden. Van het latere monument  voor schuilplaatsverleners was hij de initiatiefnemer.
Piet eindigde zijn loopbaan bij Defensie in de rang van Luitenant Kolonel, Regiments Commandant van de 'Huzaren van Boreel'. Hij ontving talloze binnen- en buitenlandse onderscheidingen, waarvan de laatste eind december. Met zijn ervaring gedurende zijn lange loopbaan had hij een sterke visie op het huidige beleid en maakte ons hier deelgenoot van. Prikkelend, boeiend en inspirerend.
Zijn bijdrage aan onze club en onze projecten zullen wij missen! Vaarwel Piet.

Over Piet

CLUBJAAR 2017-2018

Jaar
DENKEN, DELEN, DOEN
Met dit motto gaat het bestuur het nieuwe clubjaar in.
3 D’s, ofwel drie dimensionaal. Het begint allemaal met Denken. Toch weer even terug naar de basis, waar staan we als Rotary ook al weer voor. “Service above self” en steeds maar weer bedenken of het waar is, of het billijk is voor alle betrokkenen, of het onderlinge vertrouwen en de vriendschap bevorderd wordt en of het “fair is to all involved”. Op zich niets nieuws en bovendien gaat het Denken ons als Rotarian altijd wel goed af. Ook het Delen in termen van er met elkaar over praten gaat goed, maar Delen is meer. Delen geeft ook plezier. En met Delen bereik je meer: “Delen is het nieuwe vermenigvuldigen”. En dan de derde D van Doen. Daar blijft het soms steken. Wellicht omdat we ons het soms te moeilijk maken en dat terwijl er zoveel zaken liggen die makkelijk op te rapen zijn, gewoon Doen, handen laten wapperen.
Lees verder