UIT DE CLUBS...

 
klik op de rode marker(s) om naar de activiteit te gaan - of scroll naar beneden...

  • Leekstermeerwandeltocht

    Op zaterdag 25 mei a.s. organiseert Rotary Groningen-West voor de 17e maal de Leekstermeerwandeltocht. Een jaarlijks wandelevenement dat in onze regio en ook daarbuiten inmiddels een begrip is geworden. Het aantal deelnemers is door de jaren heen uitgegroeid tot ruim 1.000 per keer. Ook dit jaar zijn er mooie routes uitgezet rond of langs het Leekstermeer en door het fraaie natuurgebied De Onlanden. U kunt kiezen uit vier afstanden van respectievelijk 10, 17,5, 25 en 40 kilometer. Start en finish zijn traditioneel bij Infocentrum Landgoed Nienoord in Leek. Op deze plek en ook onderweg is er op diverse plekken een muzikaal onthaal wat bijdraagt aan een gezellige sfeer.

     

    MEER INFO EN INSCHRIJVEN...

  • Benefietconcert Bergum

    Op 17 oktober jl. brandde de gehele bovenverdieping af van het dorpshuis, hier zat al ruim 51 jaar de in de gehele regio bekende jeugdsoos ‘it Pypke’. Omdat de verzekering voor de inboedel alleen dagwaarde uitkeert is er een te kort om dit weer opnieuw in te richten. Rotaryclub Bergum steunt de gemeenschappelijke functie van het dorpshuis en vond dit daarom bij uitstek een geschikt doel voor de benefietavond. Gezamenlijk is besloten dat de opbrengsten van het concert naar de De Suderfinne gaan, het kloppende hart van Suwâld!

     

    MEER INFO EN TICKETS...

  • DISCON Veendam 25 mei 2024

    De DISCON is hét Rotaryfeest voor alle Rotary- en Rotaractleden in ons district. De discon van dit Rotaryjaar zal “energie” als thema hebben. Het wordt op 25 mei een afwisselend programma van 11.00 uur tot 17.00 uur.

    Sprekers op die dag zullen zijn:

    • Willem Foorthuis, lector “Duurzaam Coöperatief Ondernemen” bij de Hanzehogeschool,
    • Eric Lücke, lid van het dagelijks bestuur van de New Energy Coalition,
    • Cas König, CEO van Groningen Seaports

    Vervolgens is er in de middag een keuzeprogramma waaraan o.a. het Veenkoloniaal Museum, de energiecoöperatie van Pekela, ShelterBox, Hyperloop en Avitec meewerken.