Oproep trainers RLI

In de opzet van RLI wordt elk jaar een meerdaagse cursus gegeven voor alle leden die zich willen verdiepen in de meerwaarde van Rotary. Deze cursussen worden gegeven door trainers uit het ‘eigen’ district. En naar kandidaten voor die functie zijn we dus op zoek.

 

Kids maken de Blits Banierenpark geopend in Tilburg

Op 8 mei heeft RC Triborch het banierenpark onthuld dat 67 ontwerpen bevat van basisscholen in de regio Midden Brabant op het thema ""Internet met pret, maar wel opgelet !" Eind vorig jaar gaven clubleden meer dan 100 gastlessen over dit thema. Het park is tot eind juni te bewonderen op de Heuvel in Tilburg.

 

Gratis diners voor Voedselbank Gorcum

In mei, coronatijd, werden de eerste van ongeveer 200 gratis Indische maaltijden bezorgd aan klanten van Voedselbank Gorinchem. De maaltijden werden geschonken door Rotaryclub Gorinchem, en bezorgd door de scholieren van jeugdclub Interact. De reacties waren heel positief, soms zelfs geëmotioneerd en dankbaar: “Een keer uit eten kunnen, al is het thuis, dat is echt een cadeau!” De Indische maaltijden worden gekookt door de kasteleins van de Groote Sociëteit, die door de horecasluiting nu ook gesloten is. Ook zij krijgen met deze actie een extra steun in de rug.

 

27 september 2020 Rotarally Loon op Zand 2020

Rotaryclub Loon op Zand maakt zich wederom op voor een groot evenement: de jaarlijkse Rota Rally voor zowel oldtimers als ‘youngtimers’. Op zondag 27 september zullen autoliefhebbers een fantastische Rally rijden voor twee goede doelen. Kind & Oor (oorartsen in Nepal- initiatief KNO artsen van ETZ Tilburg) en Alpe d'HuZes (fietsen voor onderzoek naar kanker, team Rotary Uphill). Onder leiding van de ervaren rallyrijder Nico Tuk is een uitdagende tocht uitgezet. De start van de rally is bij de hoofdsponsor Renova in Waalwijk.

 

Een boeiend clubprogramma

Clubleden hou je vast met een goed programma. Als de club wekelijks boeit, zal de attendance hoger zijn, zal je makkelijker nieuwe leden vinden en blijven bestaande leden de club trouw. Een goede spreker is cruciaal. Maar waar vind je steeds opnieuw goede sprekers? Door het netwerk van alle leden in te schakelen. Maar ook bij het district in de Sprekerspool. Enthousiaste Rotarians die hun voordracht graag bij meerdere clubs geven. Klik op de titel.

 

Gezocht: nieuw lid NPC2 en Tulpenteam

Heb je belangstelling voor de strijd tegen Polio en dan met name met behulp van de End Polio Now tulpen en wil je daar tijd en energie voor vrij maken? Neem dan vrijblijvend contact op via corine@debadmeesters.com. Ik zoek namelijk iemand die deze boeiende en gezellige functie van mij over wil nemen. Hoor je graag!

 

Standaardstatuten (versie 2019)

Nederlandse Rotaryclubs zijn lid van Rotary International (RI) en op grond van het huishoudelijk reglement van RI verplicht de door RI opgestelde Standard Club Constitution, laatstelijk gewijzigd in 2019, te hanteren. Bijgaande versie is de Nederlandse vertaling van die Standard Club Constitution die ongewijzigd dient te worden overgenomen. Voor zo ver het Nederlandse verenigingsrecht dat vereist zijn enkele aanvullende bepalingen (cursief gedrukt) opgenomen. Daarnaast zijn vet en onderstreept mogelijke verdere aanvullingen zoals die gebruikelijk zijn in Nederlandse statuten of wenselijk zijn opgenomen; clubs zouden die bepalingen mee kunnen doen opnemen in de clubstatuten.

 

Standaard Huishoudelijk reglement (versie 2019)

Het gebruik van de tekst van dit huishoudelijk reglement wordt aanbevolen. Het is een Rotaryclub evenwel toegestaan in die tekst wijzigingen aan te brengen teneinde deze aan te passen aan de eigen omstandigheden. Die wijzigingen mogen niet in strijd zijn met de statuten van de club (de voor de Rotaryclubs in Nederland voorgeschreven standaard clubstatuten versie 2019, noch met de statuten of het huishoudelijk reglement van RI, Indien en voor zover opname van enig artikel op grond van voornoemde statuten en RI-huishoudelijk reglement vereist is wordt dat bij het betreffende artikel met het woord Verplicht aangegeven.
De gouverneurs raden de clubs aan bij het opstellen van een huishoudelijk reglement gebruik te maken van deze versie 2019; deze sluit beter aan bij de Nederlandse situatie.

 

Nieuwsbrief juni 2020

Steeds meer wordt duidelijk dat we moeten gaan denken en werken aan nieuwe doelen, nieuwe gezichtseinden en denkbeeldige lijnen. Dit noemen we ook wel gewoon een nieuwe horizon; veranderende perspectieven die ook voor Rotary gaan gelden. In deze nieuwsbrief zal ik op een paar nieuwe perspectieven ingaan.