Nieuwsbrief maart 2019

Afgelopen maand hadden we in Breda een Rotaract/Rotary-seminar over circulaire economie, arbeidsmarkt en ethiek. Een prachtige bijeenkomst met zichtbare meerwaarde voor samenwerking tussen Rotaract en Rotary. Een echte netwerkbijeenkomst ook. Tijdens de gesprekken bleek dat in ons district een Rotaractclub vaak maar weinig leden heeft. Dat betekent dat hun mogelijkheden voor projecten beperkt zijn; tegelijkertijd hebben zij wel veel frisse ideeën waar Rotary veel voordeel van kan hebben.

 

6 april 2019 Rally voor Support Casper. Doe mee!

Zaterdag 6 april vindt de elfde Classic & Open Rally van Rotary Ridderkerk de Waal plaats. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. In ons land sterven elke dag acht mensen aan alvleesklierkanker. Maar Prof. dr. Casper van Eijck en zijn team doen baanbrekend onderzoek. Rijd mee met deze rally waar zowel doorgewinterde als beginnende rallyrijders elk jaar naar uitkijken en van genieten. Samen gaat het lukken.

 

7 april 2019 Rota Rally Loon op Zand

Rotary Loon op Zand maakt zich wederom op voor een groot evenement, de jaarlijkse Rota Rally. Zondag 7 april zullen autoliefhebbers een fantastische Rally rijden. De opbrengst van de Rota Rally 2019 gaat naar twee goede doelen: De Voedselbank in de gemeente Loon op Zand en Rotary Uphill, fietsen tegen kanker. De start van de rally is bij de hoofdsponsor Renova in Waalwijk.

 

12 - 14 april 2019 RYLA, inschrijving is geopend!

De inschrijving voor de RYLA welke van 12-14 April a.s. wederom zal worden gehouden in de Bovendonk te Hoeven is geopend! De email met de instructies en de website welke hier voor beschikbaar is is inmiddels gecirculeerd naar alle clubs binnen het district. De commissie vraagt om alle inschrijvingen z.s.m. mogelijk te doen. Uiteraard hopen zij op veel animo vanuit de clubs!

 

18 mei 2019 Districtsconferentie wekt veel nieuwsgierigheid

Hoe ziet onze voeding eruit in de toekomst? Wordt ons voedsel geprint? Wat voor invloed krijgen insecten? Dit en nog veel meer interessante onderwerpen worden u toegespeeld tijdens de Discon 2019 in de Hoeksche Waard. Schrijf snel in zodat u nog voldoende keuze kunt maken tussen de diverse workshops en bedrijfsbezoeken.

 

16 juni 2019 De Peelandmars, wegens succes herhaald en uitgebreid

Rotaryclub Goes-de Bevelanden organiseert op 16 juni de Peelandmars. Dit historische wandel evenement volgt de dijken rondom het voormalige eiland Noord-Beveland, vroeger ook wel “Peeland” genoemd. Naast de lange Peelandmars van 55 km zijn er tochten van 6,15 en 33 km. en drietal mindful walk clinics met instructeur. Na afloop heeft elke wandelaar gratis toegang tot het culturele festival EEF. Met uw inschrijving steunt u Hospice het Clarahofje in Goes.

 

31 augustus 2019 Classic Wings & Wheels 2019

Op 31 augustus 2019 organiseert RC Oosterhout ism Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en Circuit Zandvoort voor de 9e keer Classic Wings & Wheels op Vliegbasis Gilze-Rijen. Spectaculaire demonstraties in de lucht van historische vliegtuigen en racedemonstraties van klassieke race auto’s zorgen voor een fantastische dag. De volledige positieve opbrengst van dit mooie evenement gaat naar de Prinses Maxima Centrum Foundation en het Slokdarm-en Maagkankerfonds. Kaarten kopen kan via de website.

 

Regio Awards 2019

De opzet van de regio-awards is enigszins bijgesteld omdat voorheen slechts één project uit een regio voor een prijs in aanmerking kwam, terwijl tegelijk een veel minder project uit een andere regio ook een prijs kon krijgen. Het reglement bleek ook ingewikkeld en de tijd voor het beoordelen was (te) kort.
In deze versie zijn gelden beschikbaar voor alle regio’s, maar er worden circa zes projecten genomineerd, waarbij een genomineerde 50% kans heeft om in de prijzen te vallen. Voor hen is nu ook beter omschreven hoe zij publiciteit krijgen. De hoofdprijs is verhoogd tot 1500 Euro.

 

Een boeiend clubprogramma

Clubleden hou je vast met een goed programma. Als de club wekelijks boeit, zal de attendance hoger zijn, zal je makkelijker nieuwe leden vinden en blijven bestaande leden de club trouw. Een goede spreker is cruciaal. Maar waar vind je steeds opnieuw goede sprekers? Door het netwerk van alle leden in te schakelen. Maar ook bij het district in de Sprekerspool. Enthousiaste Rotarians die hun voordracht graag bij meerdere clubs geven. Klik op de titel.