Standaardstatuten (versie 2019)

Nederlandse Rotaryclubs zijn lid van Rotary International (RI) en op grond van het huishoudelijk reglement van RI verplicht de door RI opgestelde Standard Club Constitution, laatstelijk gewijzigd in 2019, te hanteren. Bijgaande versie is de Nederlandse vertaling van die Standard Club Constitution die ongewijzigd dient te worden overgenomen. Voor zo ver het Nederlandse verenigingsrecht dat vereist zijn enkele aanvullende bepalingen (cursief gedrukt) opgenomen. Daarnaast zijn vet en onderstreept mogelijke verdere aanvullingen zoals die gebruikelijk zijn in Nederlandse statuten of wenselijk zijn opgenomen; clubs zouden die bepalingen mee kunnen doen opnemen in de clubstatuten.

 

Standaard Huishoudelijk reglement (versie 2019)

Het gebruik van de tekst van dit huishoudelijk reglement wordt aanbevolen. Het is een Rotaryclub evenwel toegestaan in die tekst wijzigingen aan te brengen teneinde deze aan te passen aan de eigen omstandigheden. Die wijzigingen mogen niet in strijd zijn met de statuten van de club (de voor de Rotaryclubs in Nederland voorgeschreven standaard clubstatuten versie 2019, noch met de statuten of het huishoudelijk reglement van RI, Indien en voor zover opname van enig artikel op grond van voornoemde statuten en RI-huishoudelijk reglement vereist is wordt dat bij het betreffende artikel met het woord Verplicht aangegeven.
De gouverneurs raden de clubs aan bij het opstellen van een huishoudelijk reglement gebruik te maken van deze versie 2019; deze sluit beter aan bij de Nederlandse situatie.

 

Nieuwsbrief november 2019

Rotary en jongeren hebben op veel gebieden contacten met elkaar. Deze contacten zijn van belang om het imago van Rotary te verbeteren en de contacten met nieuwe generaties aan te scherpen.
Om dit onderwerp eens in het zonnetje te zetten heb ik de volgende inventarisatie gemaakt die laat zien welke contactvormen we met jongeren hebben:

 

1 november - 15 december 2019 Wensboom

Rotaryclub Halderberge – Seppe organiseert dit jaar een “Wensboom actie” in Halderberge. De wensboomactie is bedoeld om juist de vrijwilligers een hart onder de riem te steken. De Wensboom is “geplant” op een tafel in de publiekshal van het gemeentehuis te Halderberge en staat daar 01 november tot 15 december 2019. Daarna zal Rotaryclub Halderberge – Seppe bekendmaken hoe zij gaan bijdragen aan het vervullen van de wens.

 

21 december 2019 Santa Run Gorinchem start op andere plaats

Na elf jaar te zijn gestart op de Grote Markt verhuizen we nu naar De Varkenmarkt. Het aantal deelnemers stijgt elk jaar, dus er is meer ruimte nodig. De warming up is dit jaar om 14.30 uur ’s middags, de start om 15.00 uur. Na afloop een Santa feestje bij de finish! Welkom!

 

17 - 19 april 2020 Voorbereidingen RYLA D1610 in volle gang!!

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang voor de RYLA. In het weekend van 17 tot 19 April 2020 organiseren wij voor de 23e keer de RYLA in ons district. Wij hopen dat alle clubs in ons district (waar deelname aan de RYLA vaak al in het jaarbudget van de club is gereserveerd) de toegezonden factuur willen voldoen. Tot 31 december heeft de club dan voorrang om zijn eigen deelnemer(s) in te schrijven.

 

11 april 2020 Uitvoering Matthäus Passion in Grote Kerk te Dordrecht

Zaterdag 11 april organiseert Rotaryclub Zwijndrecht e.o. de uitvoering van de Mattäuspassion door het Bachensemble Amsterdam in de Grote Kerk van Dordrecht. De opbrengst van het concert is voor Hospice De Cirkel in H-I-Ambacht. Kaarten à € 28,50 te bestellen bij klassiekemuziek.nl.

 

Een boeiend clubprogramma

Clubleden hou je vast met een goed programma. Als de club wekelijks boeit, zal de attendance hoger zijn, zal je makkelijker nieuwe leden vinden en blijven bestaande leden de club trouw. Een goede spreker is cruciaal. Maar waar vind je steeds opnieuw goede sprekers? Door het netwerk van alle leden in te schakelen. Maar ook bij het district in de Sprekerspool. Enthousiaste Rotarians die hun voordracht graag bij meerdere clubs geven. Klik op de titel.

 

Gezocht: nieuw lid NPC2 en Tulpenteam, info op tabblad Nieuws

Heb je belangstelling voor de strijd tegen Polio en dan met name met behulp van de End Polio Now tulpen en wil je daar tijd en energie voor vrij maken? Neem dan vrijblijvend contact op via corine@debadmeesters.com. Ik zoek namelijk iemand die deze boeiende en gezellige functie van mij over wil nemen. Hoor je graag!