Nieuwsbrief mei 2019

Ik hoop met name dat het overgekomen is dat goede zichtbaarheid en een duidelijke maatschappelijke positie belangrijk zijn voor het voortbestaan en de vitaliteit van Rotary.

 

25 mei 2019 Fundraising Gorinchemse Rotaryclubs bij Open Haven Dag

bb

Op zaterdag 25 mei staan Rotaryclub Gorinchem-Merwede en Rotaryclub Gorinchem met drie kramen op de Open Havendag in hun stad. Naast tweedehandsgoederen verkopen zij daar geschenkpakketten van ‘Dubbel Genieten’ – het eigen bier van RC Gorinchem-Merwede – en Surinaamse snacks. De opbrengst komt ten goede aan de realisering van 24-uurs kinderopvang (zie foto) voor het personeel van het ziekenhuis van Nickerie in Suriname, een project waarvoor de twee clubs de krachten hebben gebundeld.

 

16 juni 2019 De Peelandmars, wegens succes herhaald en uitgebreid

Rotaryclub Goes-de Bevelanden organiseert op 16 juni de Peelandmars. Dit historische wandel evenement volgt de dijken rondom het voormalige eiland Noord-Beveland, vroeger ook wel “Peeland” genoemd. Naast de lange Peelandmars van 55 km zijn er tochten van 6,15 en 33 km. en drietal mindful walk clinics met instructeur. Na afloop heeft elke wandelaar gratis toegang tot het culturele festival EEF. Met uw inschrijving steunt u Hospice het Clarahofje in Goes.

 

22 juni 2019 Benefietavond ShelterBox tevens Farewell Party

Op zaterdag 22 juni 2019 wordt door ROTEX en de Rotary Youth Exchange een benefietavond georganiseerd voor ShelterBox. Een feestelijke afscheidsavond voor de buitenlandse jaarstudenten. Een inspirerend programma met dans, muziek en cabaret en Werelddiner. Vanaf 17.30 uur in Theaterzaal ‘de Kubus’ Lelystad. Entree € 15,-- pp. aanmelden bij Leoni Oude Nijhuis: leoni@helviro.com. Betalen op: IBAN: NL29 BUNQ 2206 2304 96 tnv RYE voor ShelterBox.

 

30 juni 2019 Smulfietsen door de Hoeksche Waard

cc

Na het succes van vorig jaar organiseert Rotary Club Hoeksche Waard voor de tweede keer 'Smulfietsen'. U kunt kiezen uit 2 afstanden. Onderweg smult u van de streekgebonden heerlijkheden. Mogelijkheden tot inschrijven volgen in de volgende nieuwsbrief via de website.

 

31 augustus 2019 Classic Wings & Wheels 2019

dd

Op 31 augustus 2019 organiseert RC Oosterhout ism Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en Circuit Zandvoort voor de 9e keer Classic Wings & Wheels op Vliegbasis Gilze-Rijen. Spectaculaire demonstraties in de lucht van historische vliegtuigen en racedemonstraties van klassieke race auto’s zorgen voor een fantastische dag. De volledige positieve opbrengst van dit mooie evenement gaat naar de Prinses Maxima Centrum Foundation en het Slokdarm-en Maagkankerfonds. Kaarten kopen kan via de website.

 

27 september 2019 Open Golf Hoeksche Waard

Graag nodigen wij jullie hierbij uit om op vrijdag 27 september 2019 deel te nemen aan het ‘6e Open Golfbenefiet', georganiseerd door Rotaryclubs Hoeksche Waard, Binnenmaas en Zwijndrecht. Opgeven kan met een bericht naar: dvg@giverbo.nl. Vergeet niet uw handicap te vermelden. De opbrengst gaat naar 'Halte Zomervilla', een logeerhuis voor meervoudig gehandicapte jongeren in de Hoeksche Waard.

 

Een boeiend clubprogramma

Clubleden hou je vast met een goed programma. Als de club wekelijks boeit, zal de attendance hoger zijn, zal je makkelijker nieuwe leden vinden en blijven bestaande leden de club trouw. Een goede spreker is cruciaal. Maar waar vind je steeds opnieuw goede sprekers? Door het netwerk van alle leden in te schakelen. Maar ook bij het district in de Sprekerspool. Enthousiaste Rotarians die hun voordracht graag bij meerdere clubs geven. Klik op de titel.