3 oktober 2020 Inspiratiedag D1610

Op zaterdag 3 oktober vindt bij de KSE te Etten-Leur de D1610 Inspiratiedag 2020 plaats. Deelname staat open voor alle Rotarians en is mogelijk tot uiterlijk 30 september 11.59 uur via de website.
Het programma is als volgt:
Ontvangst vanaf 9.30 uur
10.00 uur eerste sessie workshops (u kunt hierbij kiezen uit 5 mogelijkheden)
11.00 uur tweede sessie workshops (u kunt hierbij kiezen uit 6 mogelijkheden)
12.00 uur lunch
13.00 uur Informatie Rotary Uitwisselingen
14.00 uur einde bijeenkomst
Uiteraard is alles georganiseerd conform de richtlijnen van het RIVM en zal er rekening gehouden worden met de 1,5 meter. Hierdoor is het aantal deelnemers per workshop wel beperkt! Indeling zal gebeuren op volgorde van aanmelding.

 

Oproep trainers RLI

In de opzet van RLI wordt elk jaar een meerdaagse cursus gegeven voor alle leden die zich willen verdiepen in de meerwaarde van Rotary. Deze cursussen worden gegeven door trainers uit het ‘eigen’ district. En naar kandidaten voor die functie zijn we dus op zoek.

 

27 september 2020 Rotarally Loon op Zand 2020

Rotaryclub Loon op Zand maakt zich wederom op voor een groot evenement: de jaarlijkse Rota Rally voor zowel oldtimers als ‘youngtimers’. Op zondag 27 september zullen autoliefhebbers een fantastische Rally rijden voor twee goede doelen. Kind & Oor (oorartsen in Nepal- initiatief KNO artsen van ETZ Tilburg) en Alpe d'HuZes (fietsen voor onderzoek naar kanker, team Rotary Uphill). Onder leiding van de ervaren rallyrijder Nico Tuk is een uitdagende tocht uitgezet. De start van de rally is bij de hoofdsponsor Renova in Waalwijk.

 

Een boeiend clubprogramma

Clubleden hou je vast met een goed programma. Als de club wekelijks boeit, zal de attendance hoger zijn, zal je makkelijker nieuwe leden vinden en blijven bestaande leden de club trouw. Een goede spreker is cruciaal. Maar waar vind je steeds opnieuw goede sprekers? Door het netwerk van alle leden in te schakelen. Maar ook bij het district in de Sprekerspool. Enthousiaste Rotarians die hun voordracht graag bij meerdere clubs geven. Klik op de titel.

 

Gezocht: nieuw lid NPC2 en Tulpenteam

Heb je belangstelling voor de strijd tegen Polio en dan met name met behulp van de End Polio Now tulpen en wil je daar tijd en energie voor vrij maken? Neem dan vrijblijvend contact op via corine@debadmeesters.com. Ik zoek namelijk iemand die deze boeiende en gezellige functie van mij over wil nemen. Hoor je graag!

 

Standaardstatuten (versie 2019)

Nederlandse Rotaryclubs zijn lid van Rotary International (RI) en op grond van het huishoudelijk reglement van RI verplicht de door RI opgestelde Standard Club Constitution, laatstelijk gewijzigd in 2019, te hanteren. Bijgaande versie is de Nederlandse vertaling van die Standard Club Constitution die ongewijzigd dient te worden overgenomen. Voor zo ver het Nederlandse verenigingsrecht dat vereist zijn enkele aanvullende bepalingen (cursief gedrukt) opgenomen. Daarnaast zijn vet en onderstreept mogelijke verdere aanvullingen zoals die gebruikelijk zijn in Nederlandse statuten of wenselijk zijn opgenomen; clubs zouden die bepalingen mee kunnen doen opnemen in de clubstatuten.

 

Standaard Huishoudelijk reglement (versie 2019)

Het gebruik van de tekst van dit huishoudelijk reglement wordt aanbevolen. Het is een Rotaryclub evenwel toegestaan in die tekst wijzigingen aan te brengen teneinde deze aan te passen aan de eigen omstandigheden. Die wijzigingen mogen niet in strijd zijn met de statuten van de club (de voor de Rotaryclubs in Nederland voorgeschreven standaard clubstatuten versie 2019, noch met de statuten of het huishoudelijk reglement van RI, Indien en voor zover opname van enig artikel op grond van voornoemde statuten en RI-huishoudelijk reglement vereist is wordt dat bij het betreffende artikel met het woord Verplicht aangegeven.
De gouverneurs raden de clubs aan bij het opstellen van een huishoudelijk reglement gebruik te maken van deze versie 2019; deze sluit beter aan bij de Nederlandse situatie.