© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Ontvangst Elena
60 jarig jubileum 2018
Actie Stichting Present
Borehole Rubya
Estafette
Tulpenactie
Discon 2023
Zeilen Oekraïne
Veilingdiner

Welkom op de site van Rotary Club Oldebroek-Elburg

Nieuws

Meer Nieuws


MusicBattle 2024: muziekfeest voor aanschaf sportcontrainers

Geld inzamelen voor de aanschaf en plaatsing van sportcontrainers in Oldebroek en Elburg. Daarvoor organiseren we als Rotary Oldebroek Elburg een daverend muziekfeest. 

Deze MusicBattle vindt plaats op zaterdag 15 juni bij De Haas in Elburg. De zaal opent om 20.00 uur en bezoekers kunnen genieten van optredens van Duelling Pianos en special guest Gerrit Veldman. Tickets à € 20,- (excl. drankjes) zijn te bestellen in de kolom hiernaast of de knop hieronder : 

Tickets

Pianist Kevin Siebelink gaat de muzikale strijd aan met het publiek en speelt (verzoek)nummers van Hazes tot house. Gerrit Veldman – bekend van Veldman Vintage Projects – zorgt voor een stevige dosis blues en rock. Met de MusicBattle en het sponsordiner dat aan dit muziekfeest voorafgaat, willen we geld inzamelen voor twee zogenaamde sportcontrainers. Dit zijn containers waar jong en oud kunnen sporten en trainen. Het plan is om zowel in gemeente Oldebroek als gemeente Elburg zo'n sportplek te realiseren. 

Als maatschappelijk betrokken organisatie wil Rotary Oldebroek Elburg een bijdrage leveren aan gezondheid en saamhorigheid in de lokale samenleving. De sportcontrainers zijn een bewezen effectief middel om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te krijgen. En dit laatste is belangrijk, want in Nederland heeft meer dan 50% van de bevolking overgewicht, waarvan 15% ernstige complicaties ondervindt. Sporten en bewegen zijn, naast goede voeding, dé middelen om dit tegen te gaan. Sportcontainers maken sporten voor iedereen – in de eigen omgeving - toegankelijk. In de praktijk zijn het ook plekken waar mensen elkaar ontmoeten en samen sporten.

Realisatie borehole Rubya Hospital

 Voor de watervoorziening van het districtsziekenhuis Rubya Hospital in Tanzania hebben de Rotaryclub Oldebroek-Elburg en de Zontaclub Zwolle al in 2019 gezamenlijk geld bijeengebracht d.m.v. een Blue and White Dinner. Wilde Ganzen ondersteunde het project voor 1/3 van de totale kosten. Dit project is in 3 fasen uitgevoerd ter plaatse, met vertraging door vooral de Coronapandemie. Er is een borehole geboord tot bijna 100 meter diep door de rotsen waarop het ziekenhuis bij het Victoriameer gelegen is. Als fase 2 zijn er 18 zonnepanelen geplaatst als elektriciteitsvoorziening voor de pomp. Vanaf zonsopgang (rond de evenaar altijd om ongeveer half 7) tot zonsondergang (ook steeds rond 7 uur ‘s avonds) loopt de pomp. Tenslotte is deze pomp via een lange pijpleiding omhoog op een al bestaande watertoren aangesloten, van waaruit het hele ziekenhuis door zwaartekracht van water kan worden voorzien. Het gehele project is uitgevoerd door een locale staf ter plaatse, die ook het onderhoud verzorgt. 

Een kleine delegatie van onze Rotaryclub en de Zontaclub is in oktober 2022 naar het ziekenhuis afgereisd om het project af te ronden en in werking te stellen.

Rotary Club Oldebroek-Elburg

We hebben wekelijks clubmeetings op donderdagavond met inloop vanaf 18:00 uur in Restaurant De Haas, Jufferenstraat 21, 8081 CP Elburg. 

Jaarplan 2023-2024

  • 6 en 7 oktober samenwerkingsactie met stichting Present

Overig op nog nader te bepalen datum:

  • Openclub bijeenkomst 25 april 2024 
  • Tulpenbollenroute met Zonnebloem 4 mei 2024
  • Fundraise activiteit met muziek 15 juni 2024 in restaurant de Haas
  • Actie in samenwerking met interact jongeren

Neem bij vragen contact op met ons secretariaat via mail: secretaris@rotaryoldebroek.nl 

Onze Club is opgericht 10 juni 1958 (charter 27 september 1958) als Rotary Club Oldebroek. Het "werkgebied" behelst de gemeentes Oldebroek en Elburg waar het merendeel van onze leden woont of werkt. Vanaf juli 2013 is de naam gewijzigd van Rotary Club Oldebroek in Rotary Club Oldebroek-Elburg. Wij hebben ca. 40 leden. 

Wie geïnteresseerd is in Rotary kan deze link volgen voor een filmpje met meer informatie en een aanvraagformulier voor meer informatie.

Contact-/clubgegevens

Emailadres secretariaat: secretaris@rotaryoldebroek.nl  

KvK nummer Rotary Club Oldebroek Elburg : 40095186

KvK nummer St. Community Service Rotary Club Oldebroek Elburg : 41035504

Info ANBI portaal m.b.t. Stichting Community Service Rotary Club Oldebroek Elburg

RSIN 8186.38.023

Meer info?

Clubthema 2023-2024 - 'Onze'  ontwikkeling