© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Oosterhoutse ouderen genieten van zang en dans

In totaal 80 Oosterhoutse ouderen genoten zaterdagmiddag 17 en 24 juni van een middag vol zang en dans. Zij waren uitgenodigd door Rotaryclub Oosterhout Regio die, in samenwerking met Daan en Adrie van D&A huiskamerconcerten, de gezellige gevarieerde middag regelde. Ook over het vervoer hoefden de deelnemers zich geen zorgen te maken. Zij werden opgehaald en weer thuisgebracht door chauffeurs van de drie Oosterhoutse Rotaryclubs. Zo kon iedereen, ook diegenen die moeilijker ter been zijn, deelnemen aan de gezellige middag. 

Quiz  

De gasten werden ontvangen in de Dorpsherberg in Teteringen. Na de koffie of thee met een gebakje werden de hersencellen aan het werk gezet. De deelnemers kregen per tafel allerhande vragen over muziek, rekenen en algemene kennis. De gasten aan de winnende tafel gingen naar huis met een leuke prijs, maar daar moesten ze wel wat voor doen: liedjes raden, een zin zingend afmaken, rekenvragen beantwoorden en bepalen of Adrie en Daan van duo D&A vader en zoon zijn. In de pauze kregen de gasten een drankje en hapje. Lia Ligtenberg, voorzitter van Stichting Met Je Hart Oosterhout, sprak namens de deelnemers haar dank uit richting de Rotaryclubs. 

Verzoeknummers 

Na de pauze mochten de gasten verzoeknummers aanvragen, dat bleek een groot succes! De voetjes gingen zelfs van de vloer. Een 94-jarige zwierde met een van de organisatoren door de zaal. Deze heer, voormalig lid van het KBO-zangkoor, bleek ook nog goed bij stem en zong samen met Adrie 'Het kleine café aan de haven’. Iedereen zong uit volle borst mee. Een dame had een liedjesboek met zeemansliederen meegenomen, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Ook werden teksten via de smartphone gevonden; ouderen 2.0 zullen we maar zeggen! Het gevoelige liedje 'Droomland' zorgde even voor wat emoties, maar gelukkig bood een aangeboden zakdoek al snel uitkomst. 

De gasten gaven aan ontzettend verwend te zijn en een volgende keer graag weer te komen. Sommigen willen dan het liefst in polonaise door de zaal! Na afloop werd iedereen weer netjes thuisgebracht. Twee dames, die door dezelfde chauffeur werden gereden, kwamen er op de terugweg achter dat zij vroeger buurmeisjes zijn geweest. Hun dag kon toen helemaal niet meer stuk!  

Kortom, een middag om nog lang van na te genieten!