© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

N381 Healthy Walk 2022

                                                                     Op Zondag 15 Mei 2022


laatste update: 12-05-2022

Organisatie N381 Healthy Walk 2022 in volle gang

Rotaryclub Oosterwolde organiseert in het kader van fundraising voor het project Healthy Kids Ooststellingwerf een wandel- en hardloop evenement tussen en in Donkerbroek en Oosterwolde.

Onze doelstelling, vanuit Rotaryclub Oosterwolde, is om door middel van het programma Healthy Kids Ooststellingwerf de gezondheid van kinderen te bevorderen door het promoten van een gezonde leefstijl en daarmee obesitas tegen te gaan. Kinderen en hun directe omgeving worden gestimuleerd om bewust een gezonde leefstijl aan te leren.
Met Healthy Kids Ooststellingwerf maken kinderen van de kinderdagopvang en basisschoolleerlingen op een speelse manier kennis met een gezonde leefstijl. Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, concentreren zich beter, zitten lekkerder in hun vel en presteren uiteindelijk beter.   

 

Sprookjestocht 5 km

Voor kinderen t/m 12 jaar is er een gratis route van 5 kilometer uitgezet. Deze wandeling begint 14.30 uur bij sportpark Ontwijk in Donkerbroek. Maar pas op! Dit is geen gewone wandeltocht……….. maar een sprookjestocht!

Een gemene piraat heeft de prinses gevangen genomen. De koning (haar vader) is heel verdrietig en vraagt jullie hulp om haar terug te vinden. Tijdens de wandeling ontmoet je allerlei sprookjesfiguren die iets met de verdwijning van de prinses te maken hebben of je kunnen helpen om haar terug te vinden.

Elk sprookjesfiguur heeft een sticker voor je. Als je alle stickers op je stickervel verzamelt, dan kun je aan het eind van de tocht de prinses vinden en haar bevrijden! Natuurlijk mogen je ouders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes je helpen. 

Voorinschrijving is niet nodig.

Opgave voor deze sprookjestocht kan bij de startlocatie Sportpark Ontwijk te Donkerbroek.


 Starttijden en startplaats

                          I.v.m. een timelock zijn wij genoodzaakt de starttijden strikt na te leven.


Donkerbroek

 

Bekijk hier de routes                                Bestel hier uw tickets

30 km wandelen   9:00                            

20 km wandelen 10:00                            

  5 km wandelen 14:30                            

  5 km hardlopen 14:45                           www.inschrijven.nl


Oosterwolde  

Er worden pendelbussen ingezet om u van Donkerbroek naar de start in Oosterwolde te brengen

Vertrek pendelbus Donkerbroek naar Oosterwolde
wandelaars: 11:00 - 12:00
hardlopers:  12:30 - 13:15


10 km wandelen  12:00                         

10 km Hardlopen 13:30                           www.inschrijven.nl
een wandeltocht en hardlooptocht over  5 km

      

     

een wandeltocht over 20 km


een wandeltocht over 30 km


Wandel- en hardloop parcour over 10 km

De N381 walk is “opgehangen” aan de belangrijke verbindingsweg tussen Donkerbroek en Oosterwolde. 

De aanleg van de N381 begon al in de jaren 1950 het Friese deel en pas omstreeks 1975 kwam het aansluitende deel van de weg in Drenthe gereed. Op 30 november 2015 opende het deel tussen Donkerbroek en Oosterwolde-Noord, zij het nog als enkelbaans. Inmiddels is de verdubbeling voltooid.

De wandeltocht N381 walk richt zich op hardloop- en wandelenthousiasten uit (Noord) Nederland. Er worden circa 1500 bezoekers verwacht; 1300 lopers/wandelaars en 200 mensen als publiek verspreid langs de route.


Alle lopers en wandelaars lopen “een rondje”, ofwel start en finish is hetzelfde behalve de 10 km wandeltocht en hardloopwedstrijd, deze atleten lopen van Oosterwolde (start) naar Donkerbroek (finish). U wordt dan met pendelbussen van Donkerbroek naar Oosterwolde gebracht om daar te kunnen starten.

Er wordt dan ook gestart vanaf twee verschillende locaties: namelijk vanaf Sportvereniging Donkerbroek aan de Vaart Westzijde in Donkerbroek voor alle onderdelen behalve de 10 km wandeltocht en de 10 km hardloopwedstrijd, die starten (inzet pendelbussen vanaf Donkerbroek) in Oosterwolde aan de Venekoten.

De N381 walk wordt mede georganiseerd in nauwe samenwerking met Wandelvereniging Oosterwolde en Loopsportvereniging Invictus  uit Oosterwolde.


Bestel hier uw tickets voor deelname aan een van de tochten die starten in Donkerboek


 Bestel hier uw tickets voor deelname aan een van de tochten die starten in Oosterwolde


Meer weten over het Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf