© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Ga dat zien, de nieuwe familievoorstelling Hamlet !

hamlet

Ga dat zien: de spectaculaire familievoorstelling Hamlet van Theater Rotterdam

Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag en Theater Rotterdam werken al jaren samen om de taalontwikkeling van leerlingen van de IMC Weekendschool te ondersteunen.

IMC Weekendschool

IMC Weekendschool in Rotterdam-Delfshaven is opgericht in 2006 en maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk van IMC Weekendscholen. Er zijn inmiddels 10 vestigingen in Nederland, waaronder die in Delfshaven.

Gemotiveerde jongeren van 10 tot 14 jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken krijgen in het weekend aanvullend onderwijs. De duur van de opleiding is 2,5 jaar waarin zij kennis maken met de vakgebieden als recht, geneeskunde, journalistiek, film, wiskunde, ondernemen en beeldende kunst. De lessen worden gegeven door enthousiaste professionals uit de beroepspraktijk (gastdocenten).

Doelen die de school nastreeft zijn: het verbreden van perspectieven, het vergroten van zelfvertrouwen en het versterken van het gevoel van verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Het succes van deze opleiding valt of staat met een goede beheersing van de Nederlandse taal. Op de site van de IMC Weekendschool (www.imcweekendschool.nl) vindt u meer achtergrondinformatie over de school.

De workshop

Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag draagt graag haar steentje bij aan de taalontwikkeling van de leerlingen van de IMC Weekendschool door het voor een groep leerlingen van deze school mogelijk te maken deel te nemen aan een workshop die speciaal voor deze leerlingen ontwikkeld wordt door het Theater Rotterdam.

Het betreft dit jaar een workshop rondom de familievoorstelling Hamlet. Tijdens de workshop gaan de leerlingen actief aan de slag met teksten en situaties uit de voorstelling. Op speelse en creatieve wijze wordt gewerkt aan taaldoelen, met name staat het belang van lichaamstaal centraal.

In het voorjaar van 2019 gaan alle leerlingen die deze workshop hebben gevolgd naar de Rotterdamse Schouwburg om de voorstelling van Hamlet bij te wonen.

Kaartverkoop

Door vóór 1 december kaarten voor Hamlet te kopen via Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag, levert u een bijdrage van 6 euro aan een fonds (uitgezonderd de ‘try-out’) van waaruit deze activiteiten worden gefinancierd. Hoe meer kaarten er worden verkocht, des te meer leerlingen worden bereikt in deze unieke samenwerking. Op deze wijze hebben de afgelopen jaren al veel leerlingen van de IMC weekendschool de familievoorstellingen van het Theater Rotterdam bijgewoond.

Op de website van het Theater Rotterdam (www.theaterrotterdam.nl) vindt u meer informatie over de voorstelling Hamlet.

Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag heeft claims op een beperkt aantal plaatsen op de volgende data,

‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’:

·

vrijdag 21 december 2018 (‘try-out’) om 19.00 uur;

·

vrijdag 28 december 2018 om 19.00 uur;

·

zondag 30 december 2018 om 14.00 uur;

·

vrijdag 4 januari 2019 om 19.00 uur;

·

zondag 6 januari 2019 om 14.00 uur.


De prijzen voor de kaartjes (inclusief consumptiebon, behalve bij de ‘try-out’) zijn gelijk aan de prijzen die voor de kaartjes aan de kassa van de Schouwburg worden betaald, maar via ons draagt u bij aan ons goede doel.

·

21 december: volwassenen en kinderen 15 euro

·

28 december en 4 januari: volwassenen 27 euro en kinderen 18 euro

·

30 december en 6 januari: volwassenen 30 euro en kinderen 21 euro


Bent u verhinderd? Het is uiteraard ook mogelijk een of enkele kaartjes voor de jongeren van IMC Weekendschool te sponsoren.


U kunt uw kaarten bestellen bij de leden van Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag, of via ons mailadres: RotaryRND94@gmail.com. Bestel snel, want het aantal plaatsen is beperkt!


Namens Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag:

Ger Vroegindeweij