© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wijnproeverij 2017

wijnproeverij

Wijnproeverij

In Oostenrijk worden tegenwoordig prachtige wijnen gemaakt. Droog en geurig wit. Soepel en fruitig rood met een spicy touch. Grotendeels van inheemse druivenrassen. 

Oostenrijk is een koel klimaatgebied als het om wijn gaat. De wijnstreken liggen in het oosten van het land. Je komt er lokale druivenrassen tegen als blaufränkisch en Zweigelt, maar ook internationaal bekende rassen als Weissburgunder (Pinot Blanc) en Chardonnay, droog en zuiver, verkwikkend door de evenwichtige zuren en met een zachte kant dankzij de aroma’s van rijp fruit.

Het grootste gedeelte van de productie wordt binnenslands geconsumeerd, maar wij prijzen ons gelukkig een wijnproeverij te kunnen aanbieden met een aantal unieke Oostenrijkse wijnen.

In het Burgenland, zo’n veertig kilometer van Wenen richting de Hongaarse grens, liggen de wijngaarden van de familie Nittnaus. Het kan hier ’s zomers knap heet worden (ze zijn nu, eind augustus, toe aan de vijfde hittegolf van deze zomer…) en daardoor is dit vooral het gebied van de volle rode wijnen zoals de Blaufränkisch, de Sankt Laurent en de klassieke Zweigelt, een kruising van de eerste twee, om nog maar te zwijgen over de Spiegelluss en de Ungerberg, de twee topwijnen uit het assortiment, gemaakt uit de hiervoor genoemde druiven. 

Dankzij de Neusiedler See, het grootse steppemeer van Europa, is de lucht hier altijd vochtig en dat is gunstig voor de zg. edele rotting, veroorzaakt door de botrytis cinerea. Nelly, Matthias en Andreas Nittnaus maken dan ook naast rode, witte, rosé en mousserende wijnen een fluweelzachte zoete dessertwijn, de beerenauslese. 

De familie Nittnaus vertegenwoordigt in de wijnwereld het ambachtelijke productieproces waarbij de producent zelf de druiven kweekt en tot wijn vergist. Ook botteling en verkoop verzorgen zij zelf. Dit in tegenstelling tot de industrieel geproduceerde wijnen. De zuiverheid van hun wijnen wordt al jaren geroemd!

Uitnodiging

U wordt van harte uitgenodigd om in Rhoon een unieke proeverij van deze Oostenrijkse wijnen mee te maken. Nelly en Matthias Nittnaus zullen zelf aanwezig zijn om een toelichting te geven op de wijnen, die geproefd kunnen worden.

Zondag 8 oktober van 15.00 tot 19.00 uur, Mozartlaan 34 te Rhoon.

Laat even weten of wij op uw aanwezigheid mogen rekenen via email mia.zinschitz.w@gmail.com of tel nr. 06 53 81 69 95.

Ps

Mocht het niet uitkomen op 8 oktober, op 7 oktober zijn de wijnen ook te proeven bij Wij-N-Wereld, Sillestraat 178 in Den Haag. De proeverij begint vanaf 16.00 uur. Ook hier is de familie Nittnaus aanwezig.