Welkom op de website van Rotaryclub Uithuizen - Het Hogeland

Ook in 2019 naar de bollen

Ook in 2019 organiseerde Rotary Het Hogeland Uithuizen een wandeltocht langs en door bollenvelden.


Evenals in voorgaande edities wandelde u voor het goede doel. Uw inleg ging naar het taalproject van Humanitas 't Hoogeland. 

Be Girl

Jaarthema 2019-2020: Be Girl

In dit jaar is het thema Be Girl. Meisjes in Afrika verzuimen van school tijdens hun menstruatie. Hierdoor missen ze onderwijs met allle gevolgen van dien. Be Girl zorgt voor duurzaam ondergoed voor hygiëne tijdens menstruatie en educatie voor jongens, meisjes en leraren over de maandelijkse cyclus van vrouwen. Klik op 'Lees verder' op de Be Girl banner (bovenaan deze pagina als deze verschijnt) voor meer informatie.

Moestuinbakken Hunsingoheerd

Moestuinbakken

Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland zet zich ieder jaar in voor maatschappelijke doelen. Dit jaar is dat o.a. de aanleg van een moes- en pluktuin voor de bewoners van woonzorg-complex Hunsingoheerd in Uithuizen. De leden van Rotary Club Uithuizen-Het Hogeland zijn momenteel bezig om de moes/pluktuinbakken met onderstel in elkaar te zetten.


Bewoners kunnen met deze bakken groente verbouwen en bloemen kweken zonder te hoeven bukken. Met de geoogste groenten gaan ze zelf koken onder begeleiding van medewerkers van Hunsingoheerd.

Op zaterdag 13 april 2019 zullen de moes/pluktuinbakken met moestuinstekjes en plantjes worden geplaatst tijdens een feestelijke opening.

Be a gift to the world