Welkom op de website van Rotaryclub Uithuizen - Het Hogeland

Ook in 2019 naar de bollen

Ook in 2019 organiseert Rotary Het Hogeland Uithuizen een wandeltocht langs en door bollenvelden.


Evenals in voorgaande edities wandelt u voor het goede doel. Uw inleg gaat in 2019 naar het taalproject van Humanitas 't Hoogeland. Op deze site vindt u alles over het taalproject.


In de komende maanden zal er een speciale naardebollen-site online komen met gedetailleerde informatie over de tocht.

Colourful Het Hogeland

Jaartthema 2018-2019: Taalproject Humanitas 't Hoogeland


Vrijwilligers kunnen kinderen en volwassenen helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Met kinderen worden taalspelletjes gedaan en ze worden voorgelezen. Als volwassene kunt je met behulp van een vrijwilliger de Nederlandse taal oefenen. Ook kun je de taalcafés bezoeken.

Moestuinbakken voor Hunsingoheer

Moestuinbakken

Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland zet zich ieder jaar in voor maatschappelijke doelen. Dit jaar is dat o.a. de aanleg van een moes- en pluktuin voor de bewoners van woonzorg-complex Hunsingoheerd in Uithuizen. De leden van Rotary Club Uithuizen-Het Hogeland zijn momenteel bezig om de moes/pluktuinbakken met onderstel in elkaar te zetten.


Bewoners kunnen met deze bakken groente verbouwen en bloemen kweken zonder te hoeven bukken. Met de geoogste groenten gaan ze zelf koken onder begeleiding van medewerkers van Hunsingoheerd.

Op zaterdag 13 april 2019 zullen de moes/pluktuinbakken met moestuinstekjes en plantjes worden geplaatst tijdens een feestelijke opening.

Be a gift to the world