© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wijnproeverij

Tachtig deelnemers, meer dan zevenhonderd verkochte flessen wijn en meer dan 2000 euro voor het goede doel. Dit is de voorlopige opbrengst van de wijnproeverij die onder leiding van sommelier René Persoon (Wijnhandel Van Welie) op vrijdag 14 april in Museum Vlaardingen plaatsvond.
De avond werd georganiseerd door Rotary Club Vlaardingen 80 en stond in het teken van een inzamelingsactie gericht op een project voor de jeugd die nu weinig toekomstperspectief heeft. 
Het opgehaalde bedrag gaat naar het Future Food Field Lab van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. “Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de jongeren uit Vlaardingen en Schiedam opgroeit in armoede. Ook de jeugdwerkloosheid in deze regio is hoger dan in de rest van het land. Het Lab moet een praktijkleeromgeving worden waarin kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met nieuwe technologieën in de foodsector. Gericht op jongeren die gebaat zijn bij praktijkleren. Hiermee proberen we zowel kinderen als ouders de weg te wijzen naar een opleiding met baanzekerheid, waarmee de afstand tot de arbeidsmarkt afneemt. De ondernemers geven de jongeren vervolgens een carrière start garantie”, aldus Jan Mulder, voorzitter Rotary Vlaardingen 80. 

Ook wijn bestellen?

Kon je niet bij de wijnproeverij aanwezig zijn? Niet getreurd, op deze pagina vind je binnenkort de best verkochte wijnen van de avond. Stuur een mail naar wijn@rotaryvld80.nl en we sturen je meer informatie over de selectie en de link naar het bestelformulier!


1 of 12