Welkom op de site van Rotary Vlaardingen 80

Wijnactie Rotary Vlaardingen80

Wijnactie Vlaardingen80

SCHOON WATER? ROTARY HELPT!.......................... VAN WATERPOMP TOT KENNIS DELEN

Schoon drinkwater is voor miljoenen mensen helemaal niet vanzelfsprekend, net als het beschikken over een toilet. Nog altijd hebben 2,5 miljard mensen geen beschikking over normale sanitaire voorzieningen. 

Tientallen studenten uit alle delen van de wereld hebben inmiddels aan het UNESCO-IHE in Delft hun master-wateropleiding kunnen afronden, gefinancierd door de Rotary Foundation, de goededoelenorganisatie van Rotary. Lees meer.

Bestel hier

WAT IS ROTARY?

Op deze pagina nemen we je in sneltreinvaart mee door de wereld van Rotary in het algemeen en die van Rotary Vlaardingen 80 in het bijzonder. Dank je wel voor je belangstelling. Wij verheugen ons op een nadere kennismaking.

Rotary (www.rotary.nl)  is een wereldwijd netwerk van bevlogen mensen. In totaal zijn er circa 34.000 clubs en 1,2 miljoen leden. Rotary heeft drie centrale doelstellingen:

  • Bevorderen van een ethische beroepsbeoefening en de waarde uitdragen van ieder beroep voor de samenleving.
  • Onderling uitwisselen van kennis en ervaring en dienstbaar zijn voor elkaar.
  • Helpen van anderen met concrete projecten en daden.

    Rotary is georganiseerd in clubs per stad en regio. In principe is er per beroep maximaal één vertegenwoordiger lid van een club. De clubs komen iedere week bijeen. Onze club komt om de 14 dagen bijeen. Het programma heeft enkele vaste onderdelen, namelijk het elkaar spreken in informele sfeer, hierna het diner, dan diverse mededelingen zakelijk en privé. Tenslotte een (gast)spreker over een beroepskwestie, een maatschappelijk thema of een goed doel.
Waarom Rotary

De Nederlandse Rotaryclubs helpen duizenden ontheemden aan een tijdelijk heenkomen:

Shelterbox