Welkom op de site van Rotary Vlaardingen 80

IHE

Beste Rotarians,
In navolging van ons bericht van 29-05 geven we jullie een update van onze deelname bij het Rotary Scholarship IHE project in 2020.

Nog even kort wat houdt het IHE project in en hoe draagt Rotary hieraan bij?

Het strategische partnerschap tussen The Rotary Foundation (TRF) en IHE Delft Institute for Water Education heeft tot doel de wereldwijde water- en sanitatie crisis aan te pakken door het aantal opgeleide professionals te vergroten om oplossingen te bedenken, plannen en implementeren in ontwikkelings- en opkomende landen. Door deze samenwerking wordt jaarlijks een beperkt aantal beurzen toegekend voor afgestudeerde studenten op de campus van het IHE Delft Institute for Water Education in Nederland. Deze beurzen zijn bedoeld om productieve relaties op lange termijn tussen Rotariërs en hoogopgeleide water- en sanitatieprofessionals in hun gemeenschappen te bevorderen.

Lees Meer

Wijnactie 2020 - Rotary VL80

SCHOON WATER? ROTARY HELPT!.......................... VAN WATERPOMP TOT KENNIS DELEN

Schoon drinkwater is voor miljoenen mensen helemaal niet vanzelfsprekend, net als het beschikken over een toilet. Nog altijd hebben 2,5 miljard mensen geen beschikking over normale sanitaire voorzieningen. Een van de zes aandachtsgebieden van Rotary is "water en sanitatie". Duizenden clubs wereldwijd en bijna elke club in Nederland zet zich op diverse manieren in om het "Strategisch Ontwikkelingsdoel 6" van de Verenigde Naties: "voor 2030 heeft iedereen beschikking over schoon water en sanitaire voorzieningen", te behalen.

Tientallen studenten uit alle delen van de wereld hebben inmiddels aan het UNESCO-IHE in Delft hun master-wateropleiding kunnen afronden, gefinancierd door de Rotary Foundation, de goededoelenorganisatie van Rotary. Er is geen betere en efficiëntere manier om verbetering van het waterbeheer te bereiken, dan door het opleiden van de volgende generatie. Dat gaat het verschil maken De opgedane waterkennis kunnen ze in hun eigen land gebruiken voor uiteenlopende waterprojecten. Veel clubs van hier werken in ontwikkelingsgebieden samen met deze studenten , lokale Rotaryclubs en andere organisaties om schoon water mogelijk te maken én kennis te delen.

De actie is nu gesloten. Het resulaat komt nog hier te staan.

De Nederlandse Rotaryclubs helpen duizenden ontheemden aan een tijdelijk heenkomen:

Shelterbox