© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
NIEUWE FOCUS
Lees Meer
1500 Bollen voor Polio de Wereld uit
Kijk hier voor een persbericht
Santa Run 2019
Santa Run Site
Yets in aktie
Yetsste
35 jaar Rotaryvl80
Vlieland Kamp
RLI District 1600
Klik hier

Welkom op de site van Rotary Vlaardingen 80

Rotary- IHE-Delft bursalen met vlag en wimpel afgestudeerd, ondanks Corona!

Op 22 en 23 april is het weer zover: weer 12 studenten die met een Rotary-beurs aan IHE-Delft studeren krijgen hun bul overhandigd. Het grootste deel van hun studie werd overschaduwd door de pandemie. Maar hun focus en toewijding waren indrukwekkend! Met als resultaat dat ze nu met nieuwe kennis, ervaring én een extra mastertitel naar huis terugkeren. Iyad Musallam uit Palestina heeft zelfs 'met distinction' zijn thesis verdedigd. Iets wat maar hoogst zelfden voorkomt! 95% van de studenten zal in hun thuisland het geleerde in praktijk brengen, ten dienste van de gemeenschap. Vaak vanuit een internationale organisatie die waterprojecten uitvoert. En contact houden met de lokale Rotaryclub die ze heeft uitgezonden.

Beste Rotarians,

De nieuwe lichting van 12 studenten, die in oktober is gestart, is al net zo gemotiveerd aan de slag!

Dit mooie resultaat is te danken aan jullie! De clubs, (inkomend) voorzitters, penningmeesters, Foundation commissaris, host counselors, water commissarissen en leden die ook dit jaar weer hebben bijgedragen in tijd en geld. Onze hartelijke dank hiervoor! Ook aan alle leden van jullie clubs.

 

Online Graduation Ceremonie

Op 3 mei van 15:00 – 17:00 vindt deze ceremonie plaats. Dit is na de officiële overhandiging van de diploma’s. Via de website: https://www.un-ihe.org/online-graduation-ceremony-2021, zullen 3 livestreams te volgen zijn. Er kan er vanuit iedere livestreams per chat gereageerd worden, en (leukste) chats zullen weer in de livestream getoond worden.

 

De nieuwe lichting komt eraan
We zijn druk bezig om de nieuwe aanvragen voor het komende jaar te verwerken en de financiën rond te krijgen om weer 12 - 14 beurzen te kunnen uitgeven, We zijn goed op weg, de teller staat op ongeveer 9 - 10 beurzen.

De eerste club heeft een bedrijf geïnteresseerd om via de club mee te investeren in deze beurzen. Wie gaat dit goede idee navolgen?


Namens de Rotary IHE-Delft water & sanitatie scholarship commissie

Bas Hendriksen


 

Lees Meer

Wijnactie 2020 - Rotary VL80

SCHOON WATER? ROTARY HELPT!.......................... VAN WATERPOMP TOT KENNIS DELEN

Schoon drinkwater is voor miljoenen mensen helemaal niet vanzelfsprekend, net als het beschikken over een toilet. Nog altijd hebben 2,5 miljard mensen geen beschikking over normale sanitaire voorzieningen. Een van de zes aandachtsgebieden van Rotary is "water en sanitatie". Duizenden clubs wereldwijd en bijna elke club in Nederland zet zich op diverse manieren in om het "Strategisch Ontwikkelingsdoel 6" van de Verenigde Naties: "voor 2030 heeft iedereen beschikking over schoon water en sanitaire voorzieningen", te behalen.

Tientallen studenten uit alle delen van de wereld hebben inmiddels aan het UNESCO-IHE in Delft hun master-wateropleiding kunnen afronden, gefinancierd door de Rotary Foundation, de goededoelenorganisatie van Rotary. Er is geen betere en efficiëntere manier om verbetering van het waterbeheer te bereiken, dan door het opleiden van de volgende generatie. Dat gaat het verschil maken De opgedane waterkennis kunnen ze in hun eigen land gebruiken voor uiteenlopende waterprojecten. Veel clubs van hier werken in ontwikkelingsgebieden samen met deze studenten , lokale Rotaryclubs en andere organisaties om schoon water mogelijk te maken én kennis te delen.

De actie is nu gesloten. Het resulaat    €7052,71

De Nederlandse Rotaryclubs helpen duizenden ontheemden aan een tijdelijk heenkomen:

Shelterbox