© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Benefietconcert voor Rotary Jeugdfonds

Benefietconcert met pianiste Olga Malkina 

Op zaterdagmiddag 2 december organiseert Rotary Vlaardingen 80 in samenwerking met Stadsgehoorzaal Vlaardingen, de wijkgemeente van de Bethelkerk en de Talentklas een benefietconcert.

De opbrengst van het concert gaat naar het Rotary Jeugdfonds in Vlaardingen. Dit fonds zal onder andere een serie workshops bekostigen over klassieke muziek speciaal voor kinderen uit de Talentklas in Vlaardingen. Doel is hen in aanraking te brengen met klassieke muziek. Te gast is de Russisch-Nederlandse klassiek concertpianiste en organiste Olga Malkina. Olga is tevens lid van Rotary Vlaardingen 80.

Het concert vindt plaats in de Bethelkerk in Vlaardingen. Op het programma staan werken van Bach, Mozart, Van Beethoven en Dupré. 

Over Olga Malkina

Olga woont sinds 1995 in Nederland. Haar expressieve pianospel is al diverse keren op CD uitgebracht, ook betrad ze verschillende aansprekende muziekpodia, waaronder het podium van de grote zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Eind 2013 bracht zij haar solo CD genaamd “Russian Album” uit met pianowerken van beroemde 19e en 20e eeuwse Russische componisten.

Naast haar werk als concertpianiste is ze begeleidster van instrumentalisten en vocalisten en co-repetitor van koren. Haar uitgebreide repertoire omvat barok, romantische en hedendaags muziek. Een kleine greep uit de talloze componisten van wie ze werken speelt: Rachmaninov, Prokofjev, Bach, Mozart, Liszt, Chopin, Tippett en Mendelssohn. 

Klassieke muziek voor iedereen

De opbrengst van het concert wordt besteed aan het Rotary Jeugdfonds in Vlaardingen. Dit fonds zal onder andere een serie workshops bekostigen over klassieke muziek voor kinderen uit de Talentklas in Vlaardingen. Doel van de workshops is kinderen met interesse in muziek in aanraking te brengen met klassieke muziek. 

De Talentklas is een initiatief van acht scholen in Vlaardingen Centrum/West voor kinderen die makkelijker leren door te doen. In de Talentklas wordt lesgegeven aan een kleine groep kinderen (vaak uit een achterstandswijk) uit groep 7 en 8, waarbij de nadruk ligt op leren in de praktijk. 

Ook na de workshops kunnen kinderen die echt gegrepen raken en zelf muzieklessen niet kunnen betalen, een beroep doen op het jeugdfonds van de Rotary Vlaardingen. 

De workshops zijn een initiatief van Rotary Vlaardingen80 en worden gegeven in samenwerking met de Stadsgehoorzaal Vlaardingen.

Kaarten bestellen

De tickets voor het concert zijn 10 euro (incl. btw en ticketkosten). Daarnaast is het mogelijk een extra ‘’virtueel’’ kaartje te kopen voor het goede doel. Bestellen kan hier. 

Tijdens de middag zelf is het voor bezoekers bovendien mogelijk om op eenvoudige wijze een extra donatie te doen.

Het concert begint om 14.30 uur (deuren open om 14.00 uur) en eindigt om 16.00 uur. Tijdens de borrel (tot 17.00 uur) is er gelegenheid om met Olga na te praten over haar werk.