Rotary Zeewolde is een betrokken serviceclub die midden in de samenleving staat.

Belevingsbos Zeewolde

Belevingsbos

De Rotaryclub Zeewolde ontwikkelde samen met Staatsbosbeheer aan de Groenewoudseweg het belevingsbos De Zevensprong. Een speelbos met een avonturenpad en elke dag weer volop gelegenheid om te spelen en de natuur te ontdekken. Geurbuizen, muziekschalen, een reuzengroot spinnenweb, hutten, een gezonken schip, een heksenhuisje, houten bruggen, klimmen, klauteren en spelen: dat kun je in het belevingsbos. 

Eén maal per jaar organiseert de Rotaryclub Zeewolde, met behulp van vrijwilligers en Staatsbosbeheer, een gratis evenement voor basisschoolkinderen van 4 tot 9 jaar. Op die ene dag komt het bos tot leven en vind je er sprookjesfiguren en kunnen de kinderen meedoen in een levend bosverhaal. Dit jaar vond het evenement plaats op zondag 28 mei. Tientallen kinderen beleefden een onvergetelijke dag. Hier vindt u de foto's 2017.

Meer info

Rotary Rotor Boot Race

Rotor Boot Race

In de Aanloophaven van Zeewolde, vindt op zaterdag 5 augustus a.s. tussen 16.00 en 20.00 uur de tweede, door de Rotaryclub Zeewolde georganiseerde, Rotary Rotor Boot Race plaats.


Twee sloepen, voorzien van grote rotorbladen, worden door de deelnemende teams (drie of vijf personen) rondgedraaid met als doel als eerste te finishen. Dit ronddraaien vergt een enorme krachtsinspanning van de deelnemers. Het is zwaar en je wordt vooral heel nat!


Sportclubs, wijkverenigingen en vriendengroepen werden uitgenodigd zich in te schrijven. De kosten per team bedragen € 25,- (bij voorinschrijving) of € 30,- (op de dag zelf). De opbrengst is bestemd voor de Stichting ALS JAN voor wetenschappelijk onderzoek naar de slopende spierziekte ALS. Bekijk de foto's van de race in 2016.

meer info

Zuiderzeelandloop

Start van de 2e RZZLLoop

RC Zeewolde organiseerde in 2016 voor de 3e keer de ‘Rotary Zuiderzeelandloop’. Een recreatieve prestatieloop voor jeugd en volwassenen.


Naast hardlopers kunnen er ook altijd Nordic Walkers meedoen. Met medewerking van het Waterschap Zuiderzeeland en dankzij hulp van Body Plan Sport en de Triathlon Vereniging Zeewolde, kon tot nu toe de loop georganiseerd worden. De loop vindt plaats op dijk die Flevoland scheidt van het oude land.


De opbrengst van de loop komt in Zeewolde terecht bij een goed doel. In 2016 was dit de Stichting Zeewolde Werelddorp, voor een waterproject in Gaongho (Burkina Faso).


Voor de editie van 2017 jaar bestaan nog geen concrete plannen. 

Meer info
Contact met Rotaryclub Zeewolde