© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

World Cleanup Day 2020

World Cleanup Day 2020

Op zaterdag 19 september is het ‘World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opschoonactie. Maar liefst 180 landen doen mee. Wij in Nederland natuurlijk ook.

Rotary Club Zuidplas gaat hier ook actief aan meedoen met een opruim actie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit wordt een gezellige ochtend waarbij wij samen met belangstellenden bijdragen aan het opruimen van zwerfafval. Deze actie is aangemeld bij supportervanschoon.nl en inmiddels hebben zich al een aantal bewoners van Zuidplas opgegeven om mee te doen!

Er worden een aantal kortere en langere routes uitgestippeld, dus naast het opruimen van zwerfafval is dit een goede mogelijkheid om je met een flink aantal stappen fit te lopen! Gemeente Zuidplas ondersteund deze actie door het beschikbaar stellen van afvalgrijpers en afvalzakken. Rotary Club Zuidplas zorgt voor handschoenen, veiligheidsvesten, COVID instructies en begeleiding.

De opschoonactie start om 09:00 uur aan de Verbindingsweg 1 in Nieuwerker aan den IJssel en wordt daar ook afgesloten rond 12:00 uur met een kop soep en een broodje.

Meer weten over deze actie of meedoen? Kijk op www.supportervanschoon.nl/actie/?id=82757 of stuur een email aan: gijs.werner@kpnmail.nl

Meer informatie: https://www.worldcleanupday.nl/

A close up of a sign

Description automatically generated