© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary leerinstituut voorjaarstraining

Rotary Leerinstituut D1560 Voorjaarstraining: interactief aan de slag!

Het Rotary Leerinstituut (RLI) organiseert een training voor (potentiële/inkomende) Rotaryclub bestuurders en Rotarians vanaf 2 jaar lidmaatschap. De training is hybride opgebouwd: een voorbereidend kennisdeel dat digitaal wordt aangeboden en een interactiedag en een reflectieochtend waarin de cursisten elkaar live ontmoeten en in gesprek gaan. De training wordt begeleid en gegeven door gecertificeerde trainers van het RLI.

Op 27 januari 2024 vond weer een interactiedag plaats in het gastvrije congrescentrum ‘Bee in the Garden’ in Klarenbeek. Gewapend met de kennis opgedaan in de digitale leeromgeving, gingen de deelnemers aan de hand van stellingen en opdrachten aan de slag met de thema’s Vocational (ethische dilemma’s), Communicatie, Ledenbeleid en Succesvolle clubs. Er werd veelkleurig geschreven, getekend en gepresenteerd. In ‘de pitch’ legden deelnemers aan denkbeeldige Hans of Els in een 1 minuut uit wat hun Rotaryclub is en doet. Met de opdracht om een van de thema’s in de eigen club verder uit te diepen, werd dit trainingsdeel afgesloten. Dagvoorzitter Henri van ‘t Erve dankte de deelnemers voor hun enthousiaste en actieve deelname. Tijd voor de borrel!

De training wordt in maart afgerond met de reflectieochtend. Daar worden de uitgewerkte thema’s door de deelnemers gepresenteerd en ontvangen zij het officiële RLI-certificaat.

Meer weten over RLI? Ga naar: https://www.rotary-rli.nl/

februari 2024

District Communicatie Commissie 1560