© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

dei

‘Wees niet bang te veranderen!’

Een Rotaryclub die openstaat voor letterlijk iedereen. Dat is het uiteindelijke doel van de DEI-commissie die voor gouverneur Coen Hoencamp aan de slag is om het thema Diversiteit, Gelijkheid en Inclusiviteit (DEI) op de kaart te zetten.

‘Ons ideaal is dat clubs open en eerlijk naar zichzelf kijken, vervolgens antwoord geven op de vraag: wat voor club willen zijn en daarna zo nodig aan de slag gaan’, zegt Marilyn Newalsing, die samen met drie vrouwen en een man lid is van de DEI-commissie.

Vorige week was de kick-off van het DEI-project in ons district. Dat gebeurde bij RC Wijdemeren, waar de commissie een workshop hield om de club mee te nemen met wat voor sommige clubs wellicht een cultuuromslag betekent. Want bij de meeste clubs worden nieuwe leden binnengehaald uit eigen kring.

Newalsing: ‘Rotary staat voor gelijke kansen voor iedereen. Dat willen we heel breed zien, los van gender, ras of culturele achtergrond: iedereen moet zich thuis voelen bij Rotary. We willen de discussie op gang brengen en hopen dat clubs zich bewust worden dat je meer kunt doen. Verlaat de gebaande paden bij het aantrekken van nieuwe leden, wees niet bang te veranderen.’

De commissie gaat Rotaryclubs helpen en faciliteren bij het denken over dit onderwerp en is dus te benaderen voor informatie, hulp en ondersteuning. Het vliegwiel moet gaan draaien, als het aan Newalsing ligt: ‘Het zou fantastisch zijn als we over twee jaar zien dat clubs veelkleuriger zijn geworden. Serviceclubs met daarin meer mensen uit de LHBTI-gemeenschap, andere culturele achtergrond of mensen met een handicap. Samen de handen uit de mouwen voor je eigen omgeving.’

Meedoen met de DEI-commissie of meer informatie? Stuur een mail naar voorzitter Youetta de Jager