Zingen voor het Emma

17 december: arena

Te vroeg geboren kinderen hebben speciale zorg nodig. Op de afdeling Neonatologie van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam Zuidoost krijgen deze kinderen de benodigde zorg.

 

Van huis naar thuis

26 november: dzz

RC De Zaan Zaandijk organiseert het Van Huis Naar Thuis gala met een opbrengst van € 139.000,- voor Stichting Het Vergeten Kind

 

Vocational Service binnen en buiten Rotary

15 november: vs

Voor velen binnen en buiten Rotary is Vocational Service een wereldvreemd begrip. Was het in de tijd van Paul Harris, ruim 100 jaar geleden, vocational redelijk eenduidig, vandaag de dag zijn Rotaryclubs dusdanig divers dat reflectie vanuit elke beroep en persoon gewenst is.

 

PUBLICATIES

4 november: boekenkast

Bekijk hier divers foldermateriaal
(zowel in het Nederlands als in het Engels)

 

NIEUW IN ROTARY? BE THE INSPIRATION

2 november: 2018nla

Het regenachtige weer en de files dreigden roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk waren de ruim 50 deelnemers op tijd in Oostzaan. Om mee te doen aan de Nieuwe ledenavond van ons district 1580.

 

End Plastic Soup Now

16 oktober: epsn

Nu Boyan Slat met ‘Wilson001’ de oceaan opgevaren is, gaan we na de kick-off van 2 juni 2018 in Amsterdam op stoom verder met de EPSN beweging binnen Rotary. Op maandag 26 november organiseren we daarom een inspiratie-avond. Willen jullie met ons meedenken hoe we EPSN concreet kunnen invullen? Wat kunnen we doen als Rotary om mee te helpen het wereldwijde plastic afval probleem op te lossen?

 

HELP de mensen in Sulawesi!

16 oktober: shelterbox

De aardbeving en tsunami in Sulawesi hebben ongelooflijk
veel slachtoffers gemaakt. Duizenden mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd.

 

Informatie over het 6T-project

1 oktober: 6t

De watertanks worden gebouwd in het gebied rondom de stad Nakuru in Kenia. Nakuru ligt zo’n 160 km ten noorden van Nairobi op 2000 m hoogte. In dit gebied valt gemiddeld evenveel regen als in Nederland: bijna 900 mm per jaar. Er zijn heuvels, rotsen, weilanden, rivieren en meren. Toch zijn de watertanks erg nodig, dat heeft een aantal redenen.

 

Kom met je Rotary Club in actie voor End Polio Now!

12 september: epn2

De afgelopen vier jaar zijn maar liefst 35.000 doosjes met tulpenbollen verkocht. Een opbrengst van maar liefst € 900.000,-- . Clubs uit Duitsland, Zwitserland en U.S.A. hebben het initiatief inmiddels mede omarmd. Ook voor het Rotary Hoofdkantoor in Evanston heeft men in het voorjaar 2017 van de Nederlandse End Polio Now tulpen kunnen genieten.

 

WATER = LEVEN

3 juni: WATER

Een mens heeft drinkwater nodig.
Water gerelateerde ziektes en gebrek aan sanitatie doden meer mensen dan alle vormen van geweld samen. Veilig drinkwater is een begin, maar heeft effect op alles in het leven. Het heeft een directe impact gezondheid, inkomen en lokale ontwikkeling.

 

Invoering AVG voor Rotary

12 mei: AVG

Uitgebreide informatie over de invloed van de AVG op de club-, district- en landelijke Rotary-organisatie

 

TRF - ONS EIGEN TOPFONDS

11 mei: trf

De Rotary Foundation scoort heel hoog ten opzichte van andere Goede Doelen Fondsen met betrekking tot de besteding van de donaties aan de gesteunde projecten.
Natuurlijk een belangrijke reden om te doneren aan de Rotary Foundation! Maar wordt dat geld ook effectief besteed?

 

Wandelen voor Water op Wereldwaterdag - 22 maart 2019

30 april: wvw

Voor ons is schoon drinkwater een zekerheid, maar helaas niet voor een groot deel van de wereldbevolking. Door mee te doen aan de landelijke sponsorloop Wandelen voor Water, ervaren Nederlandse kinderen wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. En ze kunnen hen direct helpen.

 

ALLE INFORMATIE OVER DE ROTARY HUISSTIJL

1 augustus: huisstijl

Rotary International wereldwijd een nieuwe huisstijl.
In volledig vernieuwde “Visual and Voice Guidelines” wordt hier een overzicht getoond van de aanpassingen aan logo’s met daarbij ook achtergrond-informatie waarom en hoe het “merk Rotary” gepresenteerd dient te worden.