DISTRICTSDAG 7 OKTOBER 2017

8 oktober: dd2017

Op de winderige en natte zaterdagmorgen 7 oktober 2017 kwamen meer dan honderd Rotarians uit alle uithoeken van district 1580 (en enkelen van buiten het district) in Zaandam bijeen tijdens een behaaglijke, gezellige en nuttige districtsdag.

 

NIEUWSFLITS OKTOBER 2017

2 oktober: nieuwsflits

Ook deze maand weer veel nieuws.
Op 7 oktober de Districtsdag en op 9 november de Nieuwe Leden Avond

 

HULP VOOR DE CARIBEN (update)

18 september: sb

Op dinsdag 5 september begon orkaan Irma haar verwoestende tocht over het Caribisch gebied. De zwaarste storm die de Bovenwindse eilanden ooit heeft getroffen - categorie 5 - bereikte snelheden van meer dan 250 tot soms 300 kilometer per uur. Meer dan 1.2 miljoen mensen werden direct getroffen door Irma, duizenden families raakten alles kwijt. Sint-Maarten kreeg de volle laag, de chaos is enorm en de nood is hoog.

 

Board of Directors

17 september: bod

Tijdens de vergadering van de Board of Directors van Rotary International in juli 2016 is vastgesteld, dat o.a. zone 13A (de 7 Nederlandse districten) tijdens het clubjaar 2017-18 een Director dient voor te dragen voor de periode van 2019-2021, zodat de formele verkiezing tijdens de 2018 Conventie in Toronto kan plaats vinden.

 

Burgemeester Hoffscholte geëerd met straatnaam

4 september: naambordje

Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer besloten oud-burgemeester Joost Hoffscholte (lid RC Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn en PDG D1580) te eren door een straat naar hem te vernoemen.

 

Cursus Facebook voor Rotarians

7 juni: fb

Een oproep tijdens de PETS leverde maar liefst 47 geïnteresseerde Rotarians op, die een start voor hun eigen Rotaryclub met Facebook wilden maken en inmiddels zijn er 3 “cursusavonden” geweest.

 

De jarige Rotary Foundation op de top van de wereld.

5 juni: on top of the world

Rotarian Olivier Vriesendorp (RC Amstelveen) heeft zijn droom om de zeven hoogste bergen van de wereld te beklimmen recentelijk volbracht. Met het bereiken van de top van de Mt Everest bekroonde hij zijn inspanningen.

 

Happen en Trappen in Waterland

22 mei: ht2017

Zondag, 21 mei 2017 was de eerste editie van Happen en Trappen in Waterland die door Rotaryclub Monnickendam georganiseerd werd.

 

Staccato clubsamenwerking op PETS

30 maart: staccato-th

Vijf, of zes, of zeven clubs in één regio weten samen veel meer dan iedere club apart. Als je samenwerkt ontstaan er tomeloze ambities maar vooral een vruchtbare praktische aanpak van projecten voor goede doelen door een slimme inzet van geld, organisatie en mensen.

 

Nieuwsbrief Nationaal Polio Comité [pdf]

26 februari: npc

2016 was een turbulent jaar. Enerzijds zagen we wereldwijd 37 nieuwe gevallen van polio, het laagste aantal ooit, aan de andere kant zagen we 4 van die nieuwe gevallen in het noord-oosten van Nigeria, een tegenvaller, nadat het Afrikaanse continent twee jaar vrij van polio leek.

 

JAARTHEMA 2017-2018

17 januari: 2017-2018

Onze DGE Jan Karel Schlichte Bergen is deze week (16-20 januari 2017) in San Diego voor de afronding van zijn internationale opleiding tot Gouverneur van ons District 1580.
Aan de ink. voorzitters stuurde hij deze mail.

 

INFORMATIEAVOND 3 NOVEMBER 2016

4 november: info

Ruim 140 geïnteresseerde Rotarians uit ons District 1580 kwamen op donderdagavond 3 november 2016 naar het Crown Business Center in Haarlem voor informatie over verschillende Rotary-onderwerpen.

 

Alle informatie over de huisstijl

1 augustus: huisstijl

Rotary International wereldwijd een nieuwe huisstijl.
In volledig vernieuwde “Visual and Voice Guidelines” wordt hier een overzicht getoond van de aanpassingen aan logo’s met daarbij ook achtergrond-informatie waarom en hoe het “merk Rotary” gepresenteerd dient te worden.