PETS 2018 - 17 MAART 2018

16 februari: petsweb

Het thema van president-elect Barry Rassin voor 2018-19, Be the Inspiration , vraagt ​​Rotarians om verandering in de wereld en in elkaar te inspireren. "Ik vraag jullie allemaal om de inspiratie te zijn om Rotary te helpen van reactie op actie over te schakelen - om de milieuproblemen die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn overal ter wereld, te bekijken en te doen wat we kunnen om te helpen.

 

COLLECTIEF BOEKHOUDEN

8 januari: collectief

Een 30-tal Rotaryclubs maakt hier inmiddels in meer of mindere mate gebruik van.
Andere clubs, die niet aanwezig konden zijn tijdens de introductie-meeting of die zich -om welke reden dank ook- (nog) niet eerder aangemeld hadden, kunnen nu het registratieformulier invullen voor de volgende introductie-bijeenkomst op donderdag 25 januari 2018.

 

NIEUWSFLITS

7 januari: nieuwsflits

Ieder maand het laatste nieuws van/uit het District 1580

 

ROTARACT - JONG & ACTIEF

4 december: ROTARACT

Onze Rotaryclubs laten veel bijzondere en belangrijke projecten zien! Maar ons district heeft ook acht Rotaractclubs, die met veel actie en enthousiasme de mooiste projecten uitvoeren! Graag breng ik hier enkele onder ieders aandacht.

 

Ledenavond in woord en beeld

10 november: infoavond

Op donderdag 9 november 2017 vond de jaarlijkse ledenavond, voor leden die minder dan 2 jaar lid zijn en voor bestuurders en ledencommissies van ons district, plaats in Hotel v/d Valk in Hoorn. Iedereen werd ontvangen met een drankje, heerlijke soep en broodjes. Een goede opkomst, ruim 80 leden en een gezellige en gemoedelijke sfeer waar mensen met elkaar in gesprek gingen.

 

DISTRICTSDAG 7 OKTOBER 2017

8 oktober: dd2017

Op de winderige en natte zaterdagmorgen 7 oktober 2017 kwamen meer dan honderd Rotarians uit alle uithoeken van district 1580 (en enkelen van buiten het district) in Zaandam bijeen tijdens een behaaglijke, gezellige en nuttige districtsdag.

 

HULP VOOR DE CARIBEN (update)

18 september: sb

Op dinsdag 5 september begon orkaan Irma haar verwoestende tocht over het Caribisch gebied. De zwaarste storm die de Bovenwindse eilanden ooit heeft getroffen - categorie 5 - bereikte snelheden van meer dan 250 tot soms 300 kilometer per uur. Meer dan 1.2 miljoen mensen werden direct getroffen door Irma, duizenden families raakten alles kwijt. Sint-Maarten kreeg de volle laag, de chaos is enorm en de nood is hoog.

 

Burgemeester Hoffscholte geëerd met straatnaam

4 september: naambordje

Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer besloten oud-burgemeester Joost Hoffscholte (lid RC Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn en PDG D1580) te eren door een straat naar hem te vernoemen.

 

Cursus Facebook voor Rotarians

7 juni: fb

Een oproep tijdens de PETS leverde maar liefst 47 geïnteresseerde Rotarians op, die een start voor hun eigen Rotaryclub met Facebook wilden maken en inmiddels zijn er 3 “cursusavonden” geweest.

 

JAARTHEMA 2017-2018

17 januari: 2017-2018

Onze DGE Jan Karel Schlichte Bergen is deze week (16-20 januari 2017) in San Diego voor de afronding van zijn internationale opleiding tot Gouverneur van ons District 1580.
Aan de ink. voorzitters stuurde hij deze mail.

 

Alle informatie over de huisstijl

1 augustus: huisstijl

Rotary International wereldwijd een nieuwe huisstijl.
In volledig vernieuwde “Visual and Voice Guidelines” wordt hier een overzicht getoond van de aanpassingen aan logo’s met daarbij ook achtergrond-informatie waarom en hoe het “merk Rotary” gepresenteerd dient te worden.