Landelijk Rotary Waterseminar

17 april:uitnodiging

Laat je inspireren tot actie voor veilig drinkwater, sanitatie en hygiëne voor iedereen in 2030, maar ook om weerbaarder te worden voor klimaatverandering m.b.t. waterbeschikbaarheid en waterveiligheid. Deze thema’s worden bij de horens gevat in de arena van het hypermoderne, interactieve LEF Future Centre van Rijkswaterstaat op de Griffioenlaan 2 in Utrecht.

 

Handboek voor Rotarians 2019-2020

25 maart:hb2019

Rotary verbindt Jong, oud, vreemde en vrind.

Het lijkt wel een liedje, dit motto van Mark Maloney, de President van Rotary International voor het jaar 2019-2020: Rotary verbindt de wereld.

 

ROTARY CONNECTS THE WORLD

17 maart:pets2019

We kijken in ons District 1580 terug op een geslaagd en druk bezocht PETS weekend. Bijna 80 inkomend voorzitters uit evenzoveel Rotary clubs uit ons district kwamen vrijdagavond bijeen om zich, onder leiding van de AG’s voor te bereiden op hun voorzittersjaar.

 

Het leven is vallen en opstaan

20 december:1852-2

Hussameddin Shehadeh (48) vluchtte van Syrië naar Turkije. Daar kwam hij in een opvangdorp terecht waar hij moest overleven. Hij had, zoals hij zelf zegt, geen rechten, geen huis, helemaal niets. In Turkije mocht hij niet blijven en een reis van vier maanden volgde, te voet en per vrachtwagens, naar Nederland.

 

Zingen voor het Emma

17 december:arena

Te vroeg geboren kinderen hebben speciale zorg nodig. Op de afdeling Neonatologie van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam Zuidoost krijgen deze kinderen de benodigde zorg.

 

Van huis naar thuis

26 november:dzz

RC De Zaan Zaandijk organiseert het Van Huis Naar Thuis gala met een opbrengst van € 139.000,- voor Stichting Het Vergeten Kind

 

Vocational Service binnen en buiten Rotary

15 november:vs

Voor velen binnen en buiten Rotary is Vocational Service een wereldvreemd begrip. Was het in de tijd van Paul Harris, ruim 100 jaar geleden, vocational redelijk eenduidig, vandaag de dag zijn Rotaryclubs dusdanig divers dat reflectie vanuit elke beroep en persoon gewenst is.

 

PUBLICATIES

4 november:boekenkast

Bekijk hier divers foldermateriaal
(zowel in het Nederlands als in het Engels)

 

Nieuw in Rotary? Be the Inspiration

2 november:2018nla

Het regenachtige weer en de files dreigden roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk waren de ruim 50 deelnemers op tijd in Oostzaan. Om mee te doen aan de Nieuwe ledenavond van ons district 1580.

 

WATER = LEVEN

3 juni:WATER

Een mens heeft drinkwater nodig.
Water gerelateerde ziektes en gebrek aan sanitatie doden meer mensen dan alle vormen van geweld samen. Veilig drinkwater is een begin, maar heeft effect op alles in het leven. Het heeft een directe impact gezondheid, inkomen en lokale ontwikkeling.

 

Invoering AVG voor Rotary

12 mei:AVG

Uitgebreide informatie over de invloed van de AVG op de club-, district- en landelijke Rotary-organisatie

 

ALLE INFORMATIE OVER DE ROTARY HUISSTIJL

1 augustus:huisstijl

Rotary International wereldwijd een nieuwe huisstijl.
In volledig vernieuwde “Visual and Voice Guidelines” wordt hier een overzicht getoond van de aanpassingen aan logo’s met daarbij ook achtergrond-informatie waarom en hoe het “merk Rotary” gepresenteerd dient te worden.