© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Juni 2006 - bijlage

Rotaract District 1580 vecht voor nieuwe leden !

Rotaract, het internationale jongerenprogramma van de Rotary vecht voor haar bestaan in District 1580. Op dit moment hebben meerdere clubs van Rotaract District 1580 te maken met een massale leegloop. Alleen RAC Amsterdam en RAC Amstelveen lopen op dit moment erg goed.

De leegloop van clubs en de lage aanwas van nieuwe leden was de reden voor het districtbestuur om een PR-Commissie in te stellen. Deze commissie heeft als taak om te proberen deze negatieve cyclus te doorbreken. Als dat niet lukt zullen vele clubs in het district verloren gaan en komt daarmee het voortbestaan van de jongerenvereniging van Rotary D1580 in gevaar.

Op voorstel van deze PR-Commissie hebben het districtbestuur en alle clubvoorzitters gezamenlijk besloten om het “product” Rotaract sterker te positioneren. We gaan Rotaract duidelijk op de kaart zetten als een “professionele internationale jongeren service organisatie”. Dit zal voornamelijk gedaan worden door de nadruk te leggen op de pijlers van Rotaract, namelijk: service, persoonlijke ontwikkeling en fun!

De promotiecampagne gaat in juli beginnen en zal zich ondermeer richten op nieuwe en oudere studenten vanuit HBO en WO instituten. We kunnen het echter, met de beperkte financiële middelen die we hebben, niet alleen af. Daarom vragen we om de hulp van u als Rotarian.

Aangezien we als Rotaract actief gaan promoten hebben we daarvoor degelijk promotiemateriaal nodig! De vraag is dan ook of er bijvoorbeeld Rotarians zijn die ons kunnen helpen aan: beamer/grote TV, het drukken van foldermateriaal, shirts, posters, het bedrukken van give-aways, etc.. Uiteraard is er nog veel meer nodig en daarom nodigen wij u uit om het Rotaract PR projectplan op te vragen (kaane@yahoo.com), om vervolgens met ons raakvlakken tussen uw Rotaryclub en het Rotaract Districtsplan te vinden.

Laten we hopen dat dit PR project niet alleen succesvol is voor de Rotaractclubs in District 1580 om nieuwe leden te krijgen, maar dat deze krachtinspanning ook de samenwerking Rotaractclubs en haar Rotary-Sponsor(moeder)clubs zal doen opleven.

Met vriendelijke groet,

Rotaract District 1580 PR-Commissie

Kalin A.Anev

Amrum 13

1506 BR Zaandam

Tel 075.6357380

mob 06.27350760

e-mail kaanev@yahoo.com