© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nieuwsbrieven DG Hetty Deinum

d1580

NIEUWSBRIEF APRIL 2017

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

2 mei 2017

Cursus Facebook door DMC

18.30 – 21.30 uur

27 mei 2017

Landelijke Informatiedag MDJC in Woerden

10.30 – 16.00 uur

10-14 juni 2017

Internationale Rotary Conventie Atlanta

 

3 juli 2017

Gouverneursoverdracht D1580 Noord-Holland

 

div_blue

ROTARY BLOEIT EN GROEIT!

Bloeien ze al, de End Polio Now Tulpen, die afgelopen herfst rijkelijk gekocht en geplant zijn?
’t Moet haast wel! Tijdens het bedankfeestje voor alle ‘Tulpenambassadeurs’ (waaronder onze Rob Beemster), die zich met hart en ziel hebben ingezet om zo veel mogelijk tulpenbollen te verkopen, raakte ik geïnspireerd door het verhaal van een van hen. Ze had deelgenomen aan een reis naar India om daar kinderen te vaccineren tegen polio. Ook dit jaar stond een Indiareis op stapel, hoorde ik.

‘Ik ga mee!’ was mijn spontane reactie. Zo vlogen we met z’n zevenen op donderdag 30 maart naar Delhi en deden vier dagen mee met de National Immunization Days in Moradabad. In een stad met 4 miljoen inwoners moesten in één week 600.000 kinderen van 0 tot 5 jaar gevaccineerd worden. Hoewel India al een aantal jaren poliovrij is blijft een stad als Moradabad, door de aangrenzende landen Afghanistan en Pakistan waar nog steeds uitbraken van polio zijn, risicovol. Onze bijdrage was maar beperkt, maar de beleving zeer indrukwekkend.

De End Polio Now tulpenbollen blijven groeien en bloeien!

Rotary groeit wereldwijd!

Onze Rotaryclubs bloeien en gaan hopelijk de komende jaren ook weer groeien!

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png

div_blue

DRINGEND GEVRAAGD: DISTRICT REDACTEUREN!

Al een flink aantal jaren is Tom Tossijn van RC Amsterdam-Nieuwendam onze district redacteur. Concreet betekent dit dat hij namens ons district deel uitmaakt van de redactie van het Rotary Magazine. Daarnaast is hij lid van de District Media Commissie (DMC). Aan het eind van dit clubjaar stopt Tom helaas met deze werkzaamheden.
Daarom zijn we dringend op zoek naar ‘schrijvers’, zowel voor het Rotary Magazine als voor andere communicatieve media, zoals onze website en Facebook. Ook onze DMC kan nog goed enige versterking gebruiken. Ik zie belangstellenden graag tegemoet via dg2016-2017@rotary-d1580.nl
div_blue

BENEFIETCONCERT VOOR WAR CHILD

Rotaryclub Amsterdam-Oost organiseert op maandag 22 mei 2017 in het Tropeninstituut (KIT) een geweldig benefietconcert. De opbrengst is bestemd voor War Child, dat in Oeganda enorm goede dingen doet om 1000 gevluchte oorlogskinderen uit Zuid-Soedan en 500 ouders hulp te bieden met tal van hulpprogramma's. Een zware klus in moeilijke omstandigheden. Laten wij ze helpen door mee te doen aan het benefietconcert: kosten € 50,- per kaart zonder diner en € 100,- per kaart mét diner.
Er moet minstens € 50.000,- worden opgebracht door solidaire Rotarians en verder iedereen die van muziek houdt en tegelijk wil meehelpen om een veilige toekomst voor vluchtelingen te creëren.

div_blue

INFORMATIEDAG JEUGDPROGRAMMA’S MDJC

Internationale Zomerkampen en jeugduitwisselingsprogramma’s worden wereldwijd georganiseerd. Van enkele weken tot een jaar kunnen jongeren van 15 tot 21 jaar naar het buitenland gaan. Zij verblijven bij (Rotary) gezinnen en/of hostels en ontmoeten andere internationale deelnemers. De Zomerkampen bieden een informatief, toeristisch en/of sportief programma. De kosten worden deels door Rotaryclubs betaald.

Zoals gebruikelijk wordt in Woerden een informatiedag over alle jeugduitwisselingsprogramma’s georganiseerd. Interessant voor de doelgroep: jongeren van wel/geen Rotarians, Rotary clubjeugdcommissarissen en families die deelnemers willen ontvangen.
Zaterdag 27 mei, 10.30-16.00 uur, Adres: Karlsberg College, Jozef Israëllaan 56, 3443 CT Woerden.

div_blue

DISTRICT GRANT AANVRAGEN VÓÓR EIND JUNI

Onmiddellijk na de PETS zijn inkomend voorzitters erop attent gemaakt dat ook in hun jaar projecten steun kunnen krijgen met een District Grant. Het geld daarvoor hebben we samen opgebracht. Natuurlijk moeten gesubsidieerde projecten aan voorwaarden voldoen.

Op www.rotary.nl/d1580/trf staat alle informatie. De District Rotary Foundation Commissie adviseert om contact op te nemen voordat er plannen worden gemaakt. Ook komen de commissieleden heel graag in de clubs om over de Foundation en de mogelijkheden van dat fonds te vertellen. Voor contactgegevens zie de link hierboven.
div_blue

LAATSTE 2 WEKEN ROTARY HELPT BILLBOARDTOUR

Tot 7 mei ‘toeren’ onze Rotary Helpt campagnebillboards nog door Nederland: nu te zien langs de snelweg bij Utrecht/Bunnik (A12), bij Venlo (A67) en bij Hoogeveen (A28). 

Rotary koffiecupjes, een bijzonder vakantiehuis en het beeldwoordenboek voor vluchtelingenkinderen: onder meer deze mooie projecten zijn veel bekeken op onze website Rotary Helpt. Ruim honderd clubs hebben hun meest aansprekende clubproject inmiddels op de website laten publiceren mét een link naar hun clubwebsite. De actie wordt ondersteund door een intensieve Facebookcampagne die inmiddels ruim 200.000 mensen heeft bereikt.

Wat doen zij toch bij Rotary? Doel van onze actie is deze vraag concreet te beantwoorden: met één klik op de kaart kan iedereen ontdekken waar de dichtstbijzijnde Rotaryclub zich mee bezighoudt.
div_blue

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

vr&za 10&11 maart

NL Doet

2 dagen

vr&za 17&18 maart

PETS 2017 in Haarlem

vr 16.00 – za 14.00 uur

vr&za 24&25 maart

RYLA, georganiseerd door regio Amsterdam Historisch in Amsterdam

vr 17.00 – za 18.00 uur

do 20 april

Landelijk Rotary Waterseminar in Delft

17.00 – 22.00 uur

10-14 juni

Internationale Rotary Conventie Atlanta

 

div_blue

ROTARY OM TE DOEN, TE LEREN EN TE VIEREN

Komende maand maart vinden twee - bij uitstek - Rotary activiteiten plaats, namelijk de PETS en de RYLA. En dan doen veel Rotarians ook nog mee met NLdoet! In drie opeenvolgende weekenden laat Rotary in ons district van zich horen!
Mijn opvolger Jan Karel Schlichte Bergen nodigde de inkomend voorzitters van alle clubs in ons district al uit om zich vrijdagmiddag 17 maart in Haarlem te melden voor de PETS. Hopelijk voegen zaterdag 18 maart veel leden van de clubs zich daarbij om deel te nemen aan het workshop programma. Zoals gebruikelijk sluiten we de ochtend af met de District Vergadering.

Zaterdag 4 februari vierden we met velen uit ons land en Rotarians uit m.n. België dat onze Goede Doelen organisatie, de Rotary Foundation dit jaar 100 jaar bestaat. (centennial.rotary.org)
Mooie en indrukwekkende presentaties, die een helder beeld schetsten van de geschiedenis van de Foundation, kwamen voorbij. In een paneldiscussie werden ook kritische zaken en ervaringen uitgesproken. Van harte wil ik hier benadrukken wat op een van de sheets met koeienletters stond:

“Voordat je ook maar gaat denken over een Global Grant, bel of mail ons.”

En met ‘ons’ wordt de District Rotary Foundation Commissie bedoeld.

Een half uur voor de verzending van deze brief kreeg ik het verheugende bericht dat de Rotary Foundation een global grant van $36.000 heeft toegekend voor een vocational training van 131 jonge Kenyanen in een gezamenlijk project van de Rotaryclubs IJmond (in ons district) en Machakos in district 9212 (Kenya). Met RC Machakos bestaat al jarenlang een hartelijk contact.

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png

div_blue

RYLA 2017 IN AMSTERDAM

Hoe gaat een grootbank om met bedrijven die in ernstige financiële problemen terecht komen?
RYLA 2017 neemt de jonge deelnemers op vrijdag en zaterdag 24 en 25 maart mee in een interessante casus over een internationale onderneming, die eindigde in een geruchtmakend faillissement.

‘RYLA is er voor jonge nieuwsgierige professionals met leiderschapspotentieel en enkele jaren werkervaring, die samen met ons en met de sprekers de uitdaging aandurven om het thema en de vraagstelling daarbij te onderzoeken.

Er wordt uitgebreid ingegaan op de rol en dilemma’s van de betrokken stakeholders, waardoor het programma interessant is voor een brede groep professionals en niet slechts gericht is op medewerkers van financiële instellingen’.
Ik roep alle Rotaryclubs op om deze jonge mensen te zoeken en te enthousiasmeren voor deze RYLA en ze vooral ook te sponsoren!

div_blue

PEACE FELLOW

Ons district heeft weer een Peace Fellow in opleiding, namelijk Basema Spijkerman. Ze is momenteel bezig met de zware driemaandse cursus in Thailand.

Van haar ervaringen zal ze uiteraard verslag doen.

Aanmeldingen voor een Peace Fellowship kunnen gedaan worden met hulp van John Mahnen, die je wegwijs kan maken in de nieuwe procedure.

div_blue

WISSELING VAN DE WACHT

De afgelopen 2½ jaar behartigde Peggy Rolvink van RC Purmerend, namens ons district, de jeugdzaken die samenkomen in de Multi District Jeugd Commissie.

Met veel enthousiasme hield ze zich bezig met de korte en lange internationale jeugduitwisseling en de organisatie van zomerkampen.

Wegens te drukke werkzaamheden heeft ze besloten per 1 januari te stoppen met het districtswerk.

Hierbij wil ik Peggy hartelijk bedanken voor alles wat ze voor ons district heeft gedaan en betekend. Voor de rest van dit clubjaar neemt Pieter Postma van RC Heiloo (pieter@siegewal.nl) haar werkzaamheden over.

div_blue

ROTARACT AMSTERDAM ORGANISEERT KINDERVAKANTIE

Na een succesvol kindervakantieweekend in de zomer van 2016, organiseert Rotaract Club Amsterdam opnieuw de Kindervakantie.

Rotaract Club Amsterdam vindt dat kinderen, die buiten hun schuld om in armoede opgroeien, ook recht hebben op een vakantie. Daarom is afgelopen jaar in samenwerking met HVO Querido een tiental gezinnen de mogelijkheid geboden om geheel kosteloos een weekendje alle financiële zorgen te vergeten en even onbezorgd als gezin van elkaar te genieten.

Zij kunnen uw hulp goed gebruiken!
Om ook dit jaar tot een succes te maken zijn zij afhankelijk van financiële donaties. Net als voorgaand jaar wordt aan Rotaryclubs in Noord-Holland een financiële bijdrage gevraagd. Met een donatie van € 500 maakt uw club een vakantie voor een gezin mogelijk. (IBAN: NL67 BUNQ 2290 3702 31)

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

za 4 februari

Rotary Foundation Seminar in Antwerpen

9.45 – 17.00 uur

za 11 februari

Indonesië dag in Arnhem

9.30 – 15.00 uur

vr&za 10&11 maart

NL Doet

2 dagen

vr&za 17&18 maart

PETS 2017 in Haarlem

vr 17.00 – za 14.00 uur

vr&za 24&25 maart

RYLA, georganiseerd door regio Amsterdam Historisch in Amsterdam

vr 17.00 – za 18.00 uur

10-14 juni

Internationale Rotary Conventie Atlanta

 

div_blue

HALVERWEGE HET ROTARYJAAR

En de mooiste helft komt nog! Met genoegen wens ik, namens de staf van ons district, alle leden van onze 79 Rotaryclubs en hun naasten een goed en gezond 2017 toe! Nu we weer op weg gaan naar meer lichte dagen kunnen we onze clubs via alle activiteiten nog beter zichtbaar maken!

Het afgelopen halfjaar heb ik kennis gemaakt met veel clubs, in een grote variatie aan bezoeken. Of het nu in de vroege ochtend, tijdens een smakelijke lunch of bij een vroege of late avondsessie was, iedere club gaf haar eigen unieke sfeer en karakter prijs. Bijzonder waren vooral de zogenaamde ‘multiclubbezoeken’, waarbij twee of meer clubs een gezamenlijke bijeenkomst organiseerden. Behalve dat dergelijke clubbezoeken voor een gouverneur efficiënt zijn, is mijns inziens het belang voor de betrokken clubs vele malen groter. Uitwisseling van ideeën en werkwijzen bij b.v. het werven van nieuwe leden en gezamenlijk activiteiten en projecten ondernemen maakt Rotary alleen maar sterker. De komende jaren zal deze vorm van gouverneursbezoeken steeds meer gestimuleerd worden. Rotary International juicht dit ook van harte toe, heb ik gemerkt.

Over ledenwerving gesproken! Graag breng ik nogmaals een aantal ideeën en nieuwe ‘regels’ over dit onderwerp onder de aandacht via http://rotary.nl/nieuws/ledenwerving
We ontmoeten elkaar ongetwijfeld ook de komende maanden.

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png

div_blue

ROTARY FOUNDATION SEMINAR IN ANTWERPEN

Alle Nederlandse Rotarians en Rotaracters vieren ‘100 jaar Rotary Foundation’ samen met de Belgen, Luxemburgers en Zwitsers op zaterdag 4 februari in het Radisson Blu Astrid Hotel,Koningin Astridplein 7, Antwerp (BELGIUM) (boven het Thalysstation, Antwerpen Centraal). In de ochtend bespreken we het spanningsveld tussen clubenthousiasme en de strenge eisen van de Foundation. We krijgen een update over polio en recente ontwikkelingen van poliovaccins.

Na de lunch komen verschillende aspecten van fondsenwerving aan de orde.

Tot slot twee aanstekelijke verhalen uit partnerinstituten: Europa College Brugge over vrede en veiligheid en UNESCO-IHE Delft over water en sanitatie. Er is ruim gelegenheid voor het uitwisselen van ideeën.

div_blue

INDONESIËDAG 2017

De vooraankondiging was al gedaan!

Nu is ook het programma voor de Indonesiëdag op zaterdag 11 februari in Arnhem bekend.

De inhoud van deze dag bevordert een goede samenwerking tussen Rotaryclubs in Nederland en Indonesië.

div_blue

BESTUUR 2017-2018: NU IN LEAD

Het is weer tijd om het nieuwe bestuur voor het komende clubjaar 2017-2018 in LeAd in te voeren.

En omdat de gegevens van alle clubs en Rotarians in ons District 1580 automatisch gesynchroniseerd worden met RI hoeft er niets meer gemuteerd te worden bij Rotary International.

Ons systeem neemt de functies en bijbehorende namen mee en zorgt, dat deze bij RI worden bijgewerkt.

div_blue

FANTASTISCH RESULTAAT VOOR END POLIO NOW

Alle Rotaryclubs in Nederland hebben met elkaar een fantastisch resultaat bereikt: er zijn 14.069 doosjes tulpenbollen verkocht.

Na verdrievoudiging door de Bill & Melinda-gates Foundation gaat er € 435.000 naar End Polio Now. Met deze opbrengst kunnen in totaal 4.775.000 kinderen ingeënt worden tegen polio.

Veel dank is verschuldigd aan het EPN Tulpenteam, waarvan voor ons district Rob Beemster deel uit maakt.

Ook het komend clubjaar zetten we ons weer van harte in om de tulpenbollenactie tot een groot (nog groter!) succes te maken.

div_blue

“ROTARY HELPT” ZICHTBAAR IN ONS DISTRICT

De grote borden van Rotary Helpt zijn gesignaleerd door vele Rotarians! In het voorjaar worden ze nogmaals geëtaleerd om de belangstellende voorbijgangers nieuwsgierig te maken naar de talrijke activiteiten van Rotaryclubs, die ook in ons district worden gedaan.

Ik zag o.a. ‘Power to the pieper’ van RC Medemblik-Koggenland, het ‘Online consultatiebureau’ van RC Purmerend en ‘Toch op vakantie’ van RC Texel.

Een kleine greep uit de activiteiten die allemaal van grote waarde zijn voor de begunstigden. Maar er zijn nog zoveel meer activiteiten de moeite van het vermelden waard op www.rotaryhelpt.nl

Stuur een mail met een korte beschrijving en een foto van je opvallendste project van dit moment naar rotaryhelpt@rotarynederland.nl 

div_blue

AANDACHT VOOR ROTARY DOCTORS

De gezamenlijke Nederlandse Rotaryclubs richtten in 1994 de stichting Rotary Doctors Nederland (RDN) op. In veel ontwikkelingslanden schieten medische voorzieningen ernstig te kort. RDN zendt jaarlijks zo’n 50 artsen, tandartsen en specialisten op vrijwillige basis naar gebieden in deze landen om hulp te verlenen en mensen daar op te leiden.

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/2579/nga2tzzpyi2rpxpyrwc2msjqhpsd5xam/mailing-24.png

Nu luidt Rotary Doctors Nederland de noodklok! De bijdragen van de Rotaryclubs zijn de laatste jaren dusdanig verminderd, dat de continuïteit van het werk van RDN gevaar loopt.
Graag vraag ik aandacht voor deze oproep

div_blue

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

23 t/m 27 november

GETS en Institute in Madrid

 

za 4 februari ’17

Rotary Foundation zone seminar

hele dag

za 11 februari ‘17

Indonesië dag in Arnhem

9.30 – 15.00 uur

vr&za 17&18 maart ‘17

PETS 2017

vr 17.00 – za 14.00 uur

vr&za 24&25 maart ’17

RYLA, georganiseerd door regio Amsterdam Historisch

vr 17.00 – za 18.00 uur

10-14 juni ’17

Internationale Rotary Conventie Atlanta

 

div_blue

LOPEN VÓÓR KERST EN VOOR HET GOEDE DOEL

Ze komen elke dag via de mail of Facebook wel een paar keer voorbij! Rennende kinderen en volwassenen met lachende gezichten in rode pakken met witte randen! Het plezier spat eraf! Zoveel Rotaryclubs in ons district brengen nu hun Santa Run onder de aandacht die ze ongeveer een week voor Kerst houden. Loop mee en dat doe je dan ook nog voor het Goede Doel! Mooie doelen zijn aan de Runs verbonden, zoals St. Bretels, ’t Praethuys, Challenge Day Nederland en Need4Care.

Iedere club kiest die doelen waar ze iets mee hebben of waaraan ze zich willen verbinden. Dat valt me ook op bij alle bezoeken die ik aan de clubs mag brengen. Of het nu de ontroerende ervaringen zijn met de Aanschuiftafel, de ambitie van Ontluikend Ondernemen of de oprichting van een nieuwe afdeling van Stichting Leergeld: ze bezielen of inspireren de clubs en mij ook!

Ik kan me voorstellen dat de nieuwsgierige lezer zich afvraagt: Wat zijn dat voor Goede Doelen en activiteiten die hier worden genoemd? Ik vertel er graag over! Dat ben je als District Gouverneur toch vooral: een DoorGeefluik van de ene Rotaryclub naar de andere. Met veel genoegen!

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png
D:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCacheContent.Word\OOG voor Jeugd 2.jpg

 div_blue

PRESENTATIES DISTRICT INFORMATIEAVOND

infoVelen vonden de weg naar de District Informatieavond in Haarlem op 3 november.

Nieuwe leden, bestuursleden die zich bezighouden met het ledenbeleid van de clubs en geïnteresseerden in de Rotary Foundation werden voorzien van nieuwe en passende informatie.

div_blue

OPROEP DISTRICTSCOMMISSIE WATER

Ruim 50 deelnemers woonden op 7 november een interessant en leerzaam Waterseminar bij. Voor de Districtscommissie Water was het seminar ook een gelegenheid om een gebiedsgerichte aanpak voor water, sanitatie en hygiëne (WASH) in ontwikkelingsgebieden te bepleiten. Door georganiseerd samen te werken kun je het verschil maken! De oproep van de commissie is glashelder: ‘Word watercommissaris en ondersteun de WASH-aanpak!’ Op clubniveau betekent dit: benoem een watercommissaris en registreer deze in LeAd.

WAT MAG JE VAN DE DISTRICTSCOMMISSIE WATER VERWACHTEN?

-

Meer communicatie- en informatieverstrekking;

-

Beschikbaar stellen van een overzicht van de gerealiseerde projecten;

-

Stimuleren van samenwerking tussen de Rotaryclubs bij WASH-projecten.

div_blue

ROTARY HELPT MAAKT ROTARYCLUBS ZICHTBAAR

rotary-helpt-foto-interbestIn de vorige Nieuwsbrief maakte ik al melding van onze landelijke actie Rotary Helpt.

Zichtbaar maken wat Rotaryclubs doen is wat deze actie beoogt. Meer dan zichtbaar zijn de grote borden langs de snelwegen, die uitnodigen om naar de website www.rotaryhelpt.nl te gaan.

Ik nodig al onze Rotaryclubs uit om hun meest onderscheidend project d.m.v. tekst en beeld aan te melden via rotaryhelpt@rotarynederland.nl

Wees niet bescheiden!

div_blue

DISTRICT COMMISSIE VOCATIONAL SERVICE: TOT DIENST VAN DE CLUBS

De centrale doelstelling van de DisCie Vocational Service is de clubs te ondersteunen Vocational Service als kernelement van Rotary (weer) een centrale plaats te geven.

Rotary is immers een beroepsorganisatie, die zich vanuit en met de beroepen dienstbaar wil opstellen ten opzichte van de maatschappij. Rotary poogt met 'maatschappelijk verantwoord' handelen de wereld een beetje beter te maken. Concreet betekent dit bij voorbeeld dat Rotarians hun tijd, kennis en kunde beschikbaar stellen om een opvanghuis te ondersteunen.

De commissie komt graag in contact met Rotaryclubs om hen deze ondersteuning te bieden en samen een plan van aanpak te maken. Leden van de commissie zijn graag bereid de betreffende clubs te bezoeken voor een presentatie of een inspirerende activiteit.
Laat het ons per email weten

div_blue 

TULPENBOLLEN VOOR END POLIO NOW

Tijdens de District Informatieavond in Haarlem daagde inkomend gouverneur Jan Karel Schlichte Bergen alle aanwezigen uit om nog diezelfde avond een mooie bestelling te plaatsen. Als eerste plaatste Frans Schoute van RC Amsterdam-Zuidoost die avond zijn bestelling. Hij krijgt een cadeaubon voor een rondleiding voor 5 personen in de Molen De Adriaan.

Met de grootste bestelling van 107 dozen ontvangt Frans Nollet van RC Amsterdam-Westertoren twee cadeaubonnen voor een rondleiding. Beide heren veel dank en plezier in De Adriaan!

cid:image002.jpg@01D23AB1.1AC360C0

div_blue

VLIELANDKAMP 2017

mailing-7De voorbereidingen voor Vlielandkamp 2017 zijn weer gestart!
In de periode 22 juli-10 augustus wordt het kamp twee keer gehouden voor die kinderen, die om welke reden dan ook niet op vakantie kunnen.

Alle clubs zijn geïnformeerd over veranderingen in de aanmeldprocedure.

Vanaf 1 december 2016 staan het ‘webformulier vooraanmelden’ en het ‘webformulier definitief aanmelden’ op de website. Uitvoerige informatie over het Vlielandkamp en de gewijzigde aanmeldprocedure is te lezen op de website www.rotary.nl/vlielandkamp

Behalve een kind sponsoren kunnen clubs ook op andere manieren een bijdrage leveren aan het Vlielandkamp. Genoeg ideeën hiervoor zijn ook te vinden op de website!

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

do 3 november

District Informatieavond

18.30 – 21.00 uur

ma 7 november

Watersymposium D1580 Noord-Holland

18.30 – 22.00 uur

za 4 februari

Rotary Foundation zone seminar, Antwerpen

Hele dag

vr&za 17&18 maart 2017

PETS 2017

vr 17.00 – za 14.00 uur

vr&za 24&25 maart 2017

RYLA, organisatie:Regio Amsterdam Historisch

vr 17.00 – za 18.00 uur

div_blue

OOG VOOR JEUGD:

Het was inspirerend én actueel !

Wat kan Rotary betekenen voor kinderen en jongeren die minder kansrijk of te kwetsbaar zijn om zich nu en in de toekomst zelfstandig te redden in onze samenleving?’ Op die vraag gaven talrijke organisaties een helder antwoord tijdens de Inspiratiedag OOG voor Jeugd. De Cultuurkoepel in Heiloo bleek daarvoor de perfecte locatie! Gedrevenheid en met een groot hart voor de kinderen en jongeren waarmee ze werken kwam sterk tot uitdrukking in hun presentaties, filmpjes en standjes. Op het Programma Drieluik staan alle Inspiraties met bijbehorende emailadressen en websites. Hier het PROGRAMMA

Eenduidig was hun oproep: Rotaryclubs, doe met ons mee! Steun ons! Kom in actie! Een uitgebreid verslag met foto’s en alle presentaties is te vinden op de website

Hoe actueel kan Rotary zijn! Vandaag doen de kinderrechtenorganisaties Save the Children en Defence for Children concrete aanbevelingen aan de staatssecretaris om kinderen uit de armoede te halen. En vaak gaat kwetsbaarheid en minder kansrijk zijn van kinderen samen met een leefsituatie in armoede!

Op 1 oktober zijn al verscheidene ‘matches’ tussen organisaties en Rotaryclubs gemaakt en het is mijn doel om dit in het vervolg van dit clubjaar veelvuldig te stimuleren. Nodig een vertegenwoordiger van een organisatie, een goed doel of een school in je club uit om te vertellen wat samenwerking met of ondersteuning van Rotary kan betekenen. ‘Bekend maak bemind’ is daarbij mijn motto!

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png
D:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCacheContent.Word\OOG voor Jeugd 2.jpg

div_blue

DISTRICT INFORMATIEAVOND: LEDEN en FOUNDATION

infoDe ene inspirerende dag is nauwelijks achter de rug, staat een volgende informatieavond op de agenda. Deze informatieavond, op donderdag 3 november in Haarlem, is voor veel geïnteresseerde Rotarians van belang.

In de eerste plaats voor degene die de afgelopen twee jaar lid geworden is van een Rotaryclub. Daarnaast voor iedereen die geïnteresseerd is in ledenbeleid over nieuwe besluiten en ‘regels’ door Rotary International en initiatieven om nieuwe leden te werven en te behouden.

Tenslotte wordt een presentatie gehouden over de Rotary Foundation. De uitnodigingen zijn verstuurd

Informatie en aanmelden op onze site

direct_aanmelden

div_blue

WATERSEMINAR

Leden van de watercommissies van onze Rotaryclubs en iedere in waterprojecten geïnteresseerde Rotarian is van harte uitgenodigd voor het Watersymposium van ons district op maandag 7 november.

Water en sanitatie is immers een belangrijk focusgebied van de Rotary Foundation.

Informatie en aanmelden op onze site

div_blue

ROTARY HELPT !

http://rotaryhelpt.nl/wp-content/uploads/2016/10/Rotary-Helpt-550-x-100-px.png

Wat doen Rotaryclubs? Velen hebben geen idee hoeveel mooie activiteiten door Rotarians worden gedaan! Projecten die relevant zijn en iets toevoegen aan onze samenleving. Jammer genoeg merken we vaak dat de wereld buiten Rotary onze actieve kant te weinig kent. Hoogste tijd om daarin verandering te brengen!

Deze maand beginnen we met een landelijke actie onder de titel Rotary Helpt! De campagne maakt Rotary zichtbaar in wat we doen. Langs de snelwegen in ons land en op de speciale website www.rotaryhelpt.nl. Hierbij roep ik alle Rotaryclubs in ons district op om veel activiteiten en projecten aan te dragen, zodat we elkaar inspireren en anderen informeren over wat Rotary doet.

div_blue

VOORAANKONDIGING INDONESIËDAG

De Interland Commissie Nederland – Indonesië organiseert op zaterdag 11 februari 2017 voor de 7e keer de Indonesiëdag. Deze dag staat garant voor een boeiend programma met onderwerpen die de samenwerking tussen Rotaryclubs in Nederland en Indonesië bevorderen.

Meer informatie volgt.

div_blue

END POLIO NOW TULPENBOLLENACTIE

http://rotary.nl/d1590/nieuws/gouverneursbrieven/nf-2016-10-web/nf-2016-10-web-11.jpgDe 'End Polio Now' tulpenactie is volop in actie! Op 24 oktober is de Wereld Polio Dag. Dan vragen we wereldwijd aandacht voor de polioactie van Rotary. Nog ‘even’ en deze verwoestende ziekte is de wereld uit.

Koop en verkoop onze doosjes tulpenbollen. Bedenk daarbij dat iedere Rotary dollar door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd wordt. Hier de WEBSITE

div_blue

INTERNATIONAL CONVENTION ?

div_blue

NIEUWSBRIEF JULI 2016

AGENDA DISTRICT

Datum

Bijeenkomst

Tijd

za 1 oktober ‘16

Districtsconferentie OOG voor Jeugd!

9.30 – 14.00 uur

do 3 november ‘16

Informatie en Inspiratie Avond met speciale aandacht voor nieuwe leden

18.00 – 22.00 uur

vr & za 10 & 11 maart ’17

RYLA, georganiseerd door regio Amsterdam Historisch

vr 17.00 – za 18.00 uur

vr & za 17 & 18 maart ‘17

PETS 2017

vr 17.00 – za 14.00 uur

div_blue

 START ROTARYJAAR 2016-2017

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3220/55c2pbuntdbi4m29cssrwuf5f5pebj6z/mailing-4.jpgDe Witte Kerk in Heiloo bood een mooie ambiance voor de wisseling van de gouverneurswacht op woensdagmiddag 29 juni. Nadat Anne Legeland de bijzondere inzet rond de transitie van de RAN-administratie door Alfred Schrijver met een hoge PHF -onderscheiding (+ twee robijnen) beloond had, sprak Jan Lucas Ket veel waarderende woorden uit aan haar adres.

Vasthoudend en inspirerend heeft Anne het afgelopen jaar aandacht gevraagd voor en gegeven aan het Armoedevraagstuk. De problematiek is grondig geanalyseerd en instellingen zoals de Voedselbank en Resto van Harte kregen het podium om kenbaar te maken hoe onmisbaar ze zijn in onze huidige samenleving.

Anne zelf blikte vervolgens terug op haar gouverneursjaar, dat ze als zeer verrijkend en inspirerend ervaren heeft. Tijd om de keten te verhangen!

Het komend clubjaar zal ik het jaarthema ‘Rotary Helpt Mensen’ met verve uitdragen, waarbij mijn focus op kinderen en jeugd gericht is. Ik hoop velen in ons district te ontmoeten!

 http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png

div_blue

DISTRICTSCONFERENTIE ‘OOG VOOR JEUGD’

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3264/7awypnz6tereh8y9iqdiztp5746qh4va/mailing-7.png

Een ‘logisch’ vervolg op de Armoedeconferentie van afgelopen mei vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de Cultuurkoepel in Heiloo. Rotary heeft die dag veel ‘OOG voor Jeugd’!

div_blue

 ROTARY FOUNDATION, HET KROONJUWEEL VAN ROTARY!

../../../Pictures/Foto's-bibliotheek.photoslibrary/resources/modelresources/73/75/IKxmA5PLRh629GMWnky5Bw/PastedGraphic-1.jpgWat Rotary voor ons in de clubs ook mag betekenen, in de omgeving telt wat we bereiken.

Rotary begon met het doel goed te doen in de wereld. Met dat doel voor ogen werd de Rotary Foundation opgericht. Het is een fantastisch instrument voor de ideeën en plannen van Rotarians. De Rotary Foundation bestaat volgend jaar 100 jaar. Een mijlpaal om te vieren!

Ook in ons district zetten ruim 1900 leden zich in voor oplossingen van lokale problemen en bieden ze hulp over onze grenzen. Als gouverneur ben je daar blij mee en het maakt je trots die organisatie te mogen vertegenwoordigen. We willen graag laten zien wat we met hulp van de Rotary Foundation bereiken. We willen ook graag meer clubs betrekken bij de mogelijkheden van de Rotary Foundation. Zie hier.

In ons district is een groep Rotarians die daarbij hulp kan en wil bieden.  Op 1 juli is het voorzitterschap overgegaan van Peter Kleuters naar Jack Groot. De deskundigen met betrekking tot Grants, Jos Kuijper en Arina van Damme zijn opgevolgd door Barbara Wasch, Pyly Mucuthi en Mariese Eiff. Paul te Bokkel zal de communicatie rond TRF stroomlijnen. Huub de Kruijf blijft secretaris. John Mahnen organiseert het scholarship en Rob Beemster gaat door met End Polio Now. De District Rotary Foundation Commissie zal de komende tijd van zich laten horen!

div_blue

GOUVERNEUR 2018-2019

Ons district 1580 Noord-Holland is op zoek naar de gouverneur 2018-2019 en de jaren erna. Het afgelopen jaar heeft een werkgroep zich o.a. gebogen over de traditie van het jaarlijks clubbezoek van de gouverneur. Het merendeel van de clubs gaf aan dat deze frequentie ook enigszins verlaagd kan worden. Om toch een contactmoment met alle clubs te hebben, zijn dit clubjaar bezoeken met meerdere clubs tegelijk gepland. Dit geeft zeker vermindering van tijdsdruk voor de toekomstige gouverneurs. Daarnaast wordt ruimte in de districtsbegroting gemaakt voor administratieve ondersteuning voor de gouverneur.

Het gouverneurschap kan daardoor ook uitgevoerd worden door mensen met een (deeltijd)functie.

Voorwaarden om gouverneur te worden zijn:

o

Je moet tenminste zeven jaar zijn van een Rotaryclub.

o

Je moet voorzitter geweest zijn.

Voor het clubjaar 2018-2019 ontvang ik graag op korte termijn (binnen 14 dagen) reacties. Clubs kunnen een lid voordragen, leden kunnen zichzelf aanmelden of andere leden voordragen.

Ook voor de jaren erna zou ik graag in contact komen met gegadigden voor het gouverneurschap om een poule van gouverneurs op te zetten.

Reacties:

Graag ontvang ik spoedige reacties via dg2016-2017@rotary-d1580.nl

Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.

div_blue

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3269/ikd26puckzz4u6kmx2wvj5kdnst2v3yc/mailing-12.jpg