Nieuwsbrieven DG Hetty Deinum

d1580

NIEUWSBRIEF APRIL 2017

AGENDA

Datum

Bijeenkomst

Tijd

2 mei 2017

Cursus Facebook door DMC

18.30 – 21.30 uur

27 mei 2017

Landelijke Informatiedag MDJC in Woerden

10.30 – 16.00 uur

10-14 juni 2017

Internationale Rotary Conventie Atlanta

 

3 juli 2017

Gouverneursoverdracht D1580 Noord-Holland

 

div_blue

ROTARY BLOEIT EN GROEIT!

Bloeien ze al, de End Polio Now Tulpen, die afgelopen herfst rijkelijk gekocht en geplant zijn?
’t Moet haast wel! Tijdens het bedankfeestje voor alle ‘Tulpenambassadeurs’ (waaronder onze Rob Beemster), die zich met hart en ziel hebben ingezet om zo veel mogelijk tulpenbollen te verkopen, raakte ik geïnspireerd door het verhaal van een van hen. Ze had deelgenomen aan een reis naar India om daar kinderen te vaccineren tegen polio. Ook dit jaar stond een Indiareis op stapel, hoorde ik.

‘Ik ga mee!’ was mijn spontane reactie. Zo vlogen we met z’n zevenen op donderdag 30 maart naar Delhi en deden vier dagen mee met de National Immunization Days in Moradabad. In een stad met 4 miljoen inwoners moesten in één week 600.000 kinderen van 0 tot 5 jaar gevaccineerd worden. Hoewel India al een aantal jaren poliovrij is blijft een stad als Moradabad, door de aangrenzende landen Afghanistan en Pakistan waar nog steeds uitbraken van polio zijn, risicovol. Onze bijdrage was maar beperkt, maar de beleving zeer indrukwekkend.

De End Polio Now tulpenbollen blijven groeien en bloeien!

Rotary groeit wereldwijd!

Onze Rotaryclubs bloeien en gaan hopelijk de komende jaren ook weer groeien!

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/3221/3qsf4wxzbqht4tntibftktwxha9z9978/mailing-5.png

div_blue

DRINGEND GEVRAAGD: DISTRICT REDACTEUREN!

Al een flink aantal jaren is Tom Tossijn van RC Amsterdam-Nieuwendam onze district redacteur. Concreet betekent dit dat hij namens ons district deel uitmaakt van de redactie van het Rotary Magazine. Daarnaast is hij lid van de District Media Commissie (DMC). Aan het eind van dit clubjaar stopt Tom helaas met deze werkzaamheden.
Daarom zijn we dringend op zoek naar ‘schrijvers’, zowel voor het Rotary Magazine als voor andere communicatieve media, zoals onze website en Facebook. Ook onze DMC kan nog goed enige versterking gebruiken. Ik zie belangstellenden graag tegemoet via dg2016-2017@rotary-d1580.nl
div_blue

BENEFIETCONCERT VOOR WAR CHILD

Rotaryclub Amsterdam-Oost organiseert op maandag 22 mei 2017 in het Tropeninstituut (KIT) een geweldig benefietconcert. De opbrengst is bestemd voor War Child, dat in Oeganda enorm goede dingen doet om 1000 gevluchte oorlogskinderen uit Zuid-Soedan en 500 ouders hulp te bieden met tal van hulpprogramma's. Een zware klus in moeilijke omstandigheden. Laten wij ze helpen door mee te doen aan het benefietconcert: kosten € 50,- per kaart zonder diner en € 100,- per kaart mét diner.
Er moet minstens € 50.000,- worden opgebracht door solidaire Rotarians en verder iedereen die van muziek houdt en tegelijk wil meehelpen om een veilige toekomst voor vluchtelingen te creëren.

div_blue

INFORMATIEDAG JEUGDPROGRAMMA’S MDJC

Internationale Zomerkampen en jeugduitwisselingsprogramma’s worden wereldwijd georganiseerd. Van enkele weken tot een jaar kunnen jongeren van 15 tot 21 jaar naar het buitenland gaan. Zij verblijven bij (Rotary) gezinnen en/of hostels en ontmoeten andere internationale deelnemers. De Zomerkampen bieden een informatief, toeristisch en/of sportief programma. De kosten worden deels door Rotaryclubs betaald.

Zoals gebruikelijk wordt in Woerden een informatiedag over alle jeugduitwisselingsprogramma’s georganiseerd. Interessant voor de doelgroep: jongeren van wel/geen Rotarians, Rotary clubjeugdcommissarissen en families die deelnemers willen ontvangen.
Zaterdag 27 mei, 10.30-16.00 uur, Adres: Karlsberg College, Jozef Israëllaan 56, 3443 CT Woerden.

div_blue

DISTRICT GRANT AANVRAGEN VÓÓR EIND JUNI

Onmiddellijk na de PETS zijn inkomend voorzitters erop attent gemaakt dat ook in hun jaar projecten steun kunnen krijgen met een District Grant. Het geld daarvoor hebben we samen opgebracht. Natuurlijk moeten gesubsidieerde projecten aan voorwaarden voldoen.

Op www.rotary.nl/d1580/trf staat alle informatie. De District Rotary Foundation Commissie adviseert om contact op te nemen voordat er plannen worden gemaakt. Ook komen de commissieleden heel graag in de clubs om over de Foundation en de mogelijkheden van dat fonds te vertellen. Voor contactgegevens zie de link hierboven.
div_blue

LAATSTE 2 WEKEN ROTARY HELPT BILLBOARDTOUR

Tot 7 mei ‘toeren’ onze Rotary Helpt campagnebillboards nog door Nederland: nu te zien langs de snelweg bij Utrecht/Bunnik (A12), bij Venlo (A67) en bij Hoogeveen (A28). 

Rotary koffiecupjes, een bijzonder vakantiehuis en het beeldwoordenboek voor vluchtelingenkinderen: onder meer deze mooie projecten zijn veel bekeken op onze website Rotary Helpt. Ruim honderd clubs hebben hun meest aansprekende clubproject inmiddels op de website laten publiceren mét een link naar hun clubwebsite. De actie wordt ondersteund door een intensieve Facebookcampagne die inmiddels ruim 200.000 mensen heeft bereikt.

Wat doen zij toch bij Rotary? Doel van onze actie is deze vraag concreet te beantwoorden: met één klik op de kaart kan iedereen ontdekken waar de dichtstbijzijnde Rotaryclub zich mee bezighoudt.
div_blue