Wie is Barbara van Goethem

Afbeelding met persoon, muur, binnen, vasthouden

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidMijn club is Koggenland.

Waar ligt dat, hoor ik veel. Het is een prachtig landschappelijke gemeente in West-Friesland tussen Heerhugowaard en Hoorn in. Mijn naam is Barbara van Goethem en voor 2018-19 ben ik gouverneur van het district 1580. Mijn beroep is architect. Ik noem mezelf een bouwvrouw, die bewust met de toekomst bezig is. In de architectuur is vernieuwing en duurzaamheid een continu proces.

Rotary’s jaarthema is ‘Be the Inspiration’. Ik vraag jullie allemaal om de inspiratie te zijn om Rotary te helpen van reactie op actie over te schakelen. Bekijk de milieuproblemen die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn overal ter wereld en onderneem actie waar je kunt om te helpen.

De klimaatverandering vraagt om de focus op techniek en ICT. Laat techniek en ICT nu net mijn grote passie zijn! Het jaarthema vul ik dan ook graag aan met 'Bouw de Toekomst'. 

Vocational en Jeugd

Wij kunnen met onze geïnspireerde 78 clubs uit het district 1580 het verschil maken in de toekomst. Ons kleine Nederland is groots in watermanagement, groots in recycling, groots in duurzame innovaties. We zetten ons graag in voor een duurzamere, gezondere samenleving. Ik geloof dat als we betrokken raken bij de jongeren, zij en wij een betere toekomst krijgen. 

Rotary kan eraan bijdragen kinderen te enthousiasmeren voor techniek en ICT. Als kinderen leren waar de mogelijkheden en kansen liggen voor hun toekomst, kunnen ze een goede studiekeuze maken. Combineer de avenue Vocational en jeugd.

Kennis delen

Graag zou ik ons en de jeugd bewuster willen maken van het belang van zorgvuldig omgaan met onze wereld. Schoon drinkwater, een schone en veilige omgeving, altijd stroom. Dat is voor Nederland normaal, maar niet voor sommige andere delen van de wereld. Waarom eigenlijk niet? Hoe hebben we het in Nederland geregeld, hoe is het in het buitenland? Begeleid met je club kinderen met onderzoek naar de verschillende manieren van omgaan met drinkwater, watermanagement, milieu en energie, hier in Nederland en in een andere land. Maak daar een inspirerende presentatie van, waar de Rotaryclubs wat van kunnen leren. Maar inspireer vooral jijzelf. Kennis delen is belangrijk voor een saamhorige, schone samenleving.

 

 

 

Afbeelding met lucht, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid