© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Where is Rotary going?

"I'll tell you where Rotary is going:
It's going to lunch!"

--George Bernard Shaw


Het verhaal gaat, dat Shaw in 1921 een uitnodiging om een lezing te houden afsloeg met de woorden: "Ik hoef niet helemaal naar Edinburgh om te weten waar het heengaat met Rotary. Dat kan ik u zo wel vertellen. Rotary gaat gewoon lunchen, en dat is wat mij betreft ongeveer zo ver als ze in dit land ooit zullen komen!"

Hij doelde op de conventie van Edinburgh, waar de luiken naar de wijde wereld werden opengezet met het trots formuleren van de avenue international service. (Overigens werden tijdens deze conventie vrouwen in de meest botte bewoordingen buitengesloten. Die waren goed genoeg als decoratie en om koffie rond te brengen, maar lid van Rotary zouden zij NOOIT worden.)

Gelukkig is er sindsdien veel veranderd...

Rotary verenigt wereldwijd meer dan een miljoen mensen in 35.000+ clubs rond deze idealen. Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 16.000 leden. Die ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot brunch voor mantelzorgers...


VROUWEN IN ROTARY...


MEER OVER ONZE GESCHIEDENIS


MEER OVER ROTARY VANDAAG...

virtuele rondleiding Rotaryhoofdkwartier

 onze kernwaarden

onze visie:

onze prioriteiten:

ons plan van actie 
wetten en regeltjes

Wij zijn lid van een Rotaryclub en die club is op zijn beurt lid van Rotary International. Voor de onderlinge verhoudingen en voor de speelruimte zijn spelregels vastgelegd in het Manual of Procedure (MOP). Deze regels zijn er niet voor eeuwig en kunnen worden aangepast door de Councils on Resolutions and Legislation (CORAL).

 

 

MANUAL OF PROCEDURE...


COUNCILS ON RESOLUTIONS AND LEGISLATION...