© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Recordbedrag voor badeendjesrace

De traditionele jaarlijkse Badeendjesrace van Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest heeft op zondag 19 mei ruim 4.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Dat is een verdubbeling van de opbrengst van vorig jaar.

 

Op de drukbezochte Open Watersportdag kwamen honderden bezoekers - jong en oud - kijken hoe 1500 genummerde badeendjes door de burgemeester, de brandweer van Uitgeest én de kinderen zelf door de haven naar de finish werden gespoten. Diving Service Beverwijk ving de eendjes daar op. De gelukkige bezitters van het lot met het corresponderende nummer gingen met prachtige prijzen naar huis.

Alle 85 (!) prijzen werden geheel belangeloos beschikbaar werden gesteld. Daarnaast zorgden verschillende sponsors (BFF Trading, VHP Drukkers, Belvilla en de Ondernemersverenging Castricum) ervoor dat de Badeendjesrace met gesloten beurs kon worden georganiseerd. Zo kan de hele opbrengst worden besteed aan de goede doelen van deze dag.

Opbrengst

De volledige opbrengst van de Badeendjesrace wordt verdeeld over vier kleinschalige, particuliere initiatieven in onze eigen omgeving:

  • De Kindervakantiedag 2019; georganiseerd door Rotary Heemskerk-Uitgeest
  • Stichting Bij Elkaar Heemskerk; woonvoorziening voor meervoudig gehandicapte jongeren
  • Thuisbij Uitgeest; dagopvang voor demente ouderen
  • Het “Kaasvrouwtje”; zij kookt in verzorgingshuizen en steunt daarmee de Voedselbank IJmond

Winnende nummers

De winnende lotnummers en de bijbehorende prijzen zijn hier te vinden en staan ook op de Facebookpagina van de club. Prijzen kunnen na telefonische afspraak (0251-312315) worden afgehaald bij Restaurant Lekker aan de Haven in de Jachthaven van Uitgeest.

Kindervakantiedag

De Kindervakantiedag wordt georganiseerd in september 2019. Meer informatie is te zijner tijd te vinden in de pers, op Facebook en op de website van Rotary Heemskerk-Uitgeest.

DANK JE WEL!

We hadden de Badeendjesrace niet kunnen organiseren zonder de hulp van heel veel mensen. En door de financiële steun en het belangeloos beschikbaar stellen van de prijzen kan de volledige opbrengst naar de goede doelen!