© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Badeendjesrace 2019 in de pers

 

PERSBERICHT

Rotary International logo
25 april 2019

Rotary “Helpt Dichtbij” met traditionele Badeendjesrace

Uitgeest – Op zondag 19 mei organiseert Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest de tweede editie van de Badeendjesrace in de jachthaven van Uitgeest. De race vindt plaats tijdens de Open Watersportdag. De opbrengst gaat volledig naar goede doelen in de eigen regio. Bij de race zijn mooie prijzen te winnen, zoals een weekend/midweek op de MeerParel of een dag sloepvaren.

Watersportdag
Bij de Open Watersportdag worden duizenden bezoekers verwacht. Rotarians zijn de hele dag op tal van andere plekken op het terrein te vinden om informatie te geven, helpende handen toe te steken en loten te verkopen. De Open Watersportdag duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Badeendjesrace
Om 15.00 uur wordt bij de stand van de Rotary het startschot gegeven voor de Badeendjesrace. De Brandweer Uitgeest spuit 1.500 genummerde badeendjes door de jachthaven. Het nummer van het eendje dat als eerste over de finish komt, is goed voor de hoofdprijs.

Rotary Helpt Dichtbij
In onze eigen buurt zijn veel kinderen, jongeren en ouderen die steun kunnen gebruiken. Vaak wordt dat niet gezien. En toch zijn er mensen die zich belangeloos inzetten voor deze groepen. Voor hen wil de Rotary graag iets doen.

De Rotary ondersteunt met de Badeendjesrace vier regionale projecten:

·

Kindervakantiedag 2019; een dag vol leuke activiteiten voor kinderen uit gezinnen die in een moeilijke fase verkeren

·

Stichting Bij Elkaar; woonvoorziening voor meervoudig gehandicapte jongeren

·

Thuisbij Uitgeest; dagopvang voor demente ouderen

·

Het “Kaasvrouwtje”; zij kookt in verzorgingshuizen en helpt met de opbrengst de Voedselbank

Loten
Loten kosten € 2,50 per stuk en zijn tijdens de Open Watersportdag op het hele terrein verkrijgbaar. Voorverkoop via de leden van Rotary Heemskerk-Uitgeest, Club Mariz aan de Dorpsstraat in Castricum, restaurant Lekker aan de Haven en jachthaven Uitgeest / de MeerParel beide aan de Lagendijk in Uitgeest.

Niets aan de strijkstok
De brandweer Uitgeest, Watersportcentrum Uitgeest en tal van bedrijven werken geheel belangeloos mee aan deze dag. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de goede doelen.

Meer informatie over de Rotary, de goede doelen en de Badeendjesrace is te vinden op www.rotaryclubheemskerkuitgeest.nl. Meer informatie over de Open Watersportdag is te vinden op www.watersportcentrumuitgeest.nl

--- EINDE BERICHT ---

Meer informatie & foto’s

·

Badeendjesrace/goede doelen: Herman Brinkman, Rotary Heemskerk-Uitgeest (06- 41847384)

·

Open Watersportdag: Caroline Klein-Bart, Watersportcentrum Uitgeest (06-34347337)

info@rotaryclubheemskerkuitgeest.nl


Over Rotary
De Rotary zet zich al meer dan een eeuw in voor een betere samenleving voor iedereen. Dat gebeurt door het gezamenlijk inzetten van kennis, energie en netwerk, door fondsenwerving en door het organiseren en betalen van projecten in binnen- en buitenland. De regio Midden-Kennemerland richt zich met de projecten vooral op de eigen regio, want daar is genoeg te doen!