© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Opschoondag in Huizen

Opschoon en pannenkoekendag in Huizen op 23 maart

In opvallend gele ‘Huizen Schoon’, Rotary en witte ‘Rotary EndPlasticSoup’ hesjes en gewapend met grijpstok en afvalzak liepen zo’n 30 vrijwilligers afgelopen zaterdag, de Landelijke Opschoondag, door Huizen om zwerfafval te rapen.

Burgemeester Niek Meijer, de wethouders, klimaatburgemeester René Pieterman, kinderklimaatburgemeesters Lode en Anna en de vrijwilligers van Huizen Schoon en van beide Rotaryclubs in Huizen waren van de partij. 

Door de felle regen- en hagelbuien voor- en achteraf was het tijdens de opschoonactie frisjes, maar zonnig en droog!. Han Brakkee van de gemeente demonstreerde de peukenstofzuiger, waarna iedereen op pad ging. In twee uur tijd werden in totaal tweeëntwintig zakken met zwerfafval gevuld en verzameld op Plein 2000. 

Omdat het ook Huizer Pannenkoekendag was werden de vrijwilligers getrakteerd op een verse pannenkoek door de vrijwilligers van Buurten met Buren.

https://www.huizernieuws.nl/nieuws/natuur-milieu/334895/tweeentwintig-zakken-met-zwerfafval-in-huizen-tijdens-landeli?fbclid=IwAR3TFlvxxkXhZrNfxVT8fklh6EyY6_Nfv_sgdrfPo108mqXCWM1L77fMGUU_aem_Af2jNKjp9-lHmPOGkQFW2PsWSpyiW4tc5svSe_RKkvvK3OapAmCVOZ5kkm6L1-Oibu7XM9gz5Pk_YceQTxum5bqe#

A group of people wearing reflective vests

Description automatically generated

A group of people standing next to a cart

Description automatically generated

A person and two children standing on a brick sidewalk

Description automatically generated

A group of people in yellow vests

Description automatically generated