Activiteitenoverzicht clubjaar 2011/2012

Door: Frits Boddeman

Hier vindt u een beknopt overzicht van de activiteiten die in het clubjaar 2011/2012 door RC Purmerend-Weidevenne zijn georganiseerd of waaraan leden van RC Purmerend-Weidevenne een bijdrage hebben geleverd. De lijst wordt gedurende het clubjaar bijgewerkt.

28/11/2011
en
05/12/2011

Sinterklaasactie

Zwarte pieten bezoeken de kinderen van het kinderdagcentrum De Boomgaard van de Stichting Odion en brengen cadeautjes. Het kinderdagcentrum is speciaal voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

16/12/2011

Kerstpakkettenactie

Samen met de andere Waterlandse Rotaryclubs werden 350 kerstpakketten ingepakt en thuisbezorgd bij de minst bedeelden in de regio.

20/12/2011

Kookworkshop

Gezamenlijk bereiden en vervolgens genieten van een viergangen kerstdiner in de kookstudio van Lust Culinair te Zaandam

10/01/2012

Moorddiner

Nieuwjaarsbijeenkomst waarbij tijdens het diner een moordklucht werd gespeeld. De clubleden vormden samen de ‘cast’ en moesten door ‘peuzelend puzzelen’ en ‘tafelend ontrafelen’ een heuse moordenaar opsporen. Tijdens het diner kreeg Frits Boddeman namens RC Purmerend-Weidevenne de titel ‘Rotarian of the year’ en bijbehorende wisselbeker uitgereikt.

14/01/2012

Handen uit de mouwen bij Staatsbosbeheer

Het onder leiding van boswachter Jelle verzamelen en afvoeren van afgemaaid riet uit de rietvelden in Zuiderwoude. Dit in het kader van het onderhoud van het Waterlandse rietlandschap.

23/03/2012

Wandelen voor water

Begeleiding van de sponsorloop door duizenden scholieren uit groep 7 en 8 die een route lopen van 6 kilometer met 6 liter water in hun rugzak om te ervaren wat hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken: kilometers lopen met zware emmers drinkwater.

24/03/2012

‘Weidje’ voor een karweitje

Onder het motto ‘Weidje voor een karweitje’ zetten leden zich in voor een maatschappelijk doel en om geld te verdienen voor betere sanitaire voorzieningen op scholen in Suriname. De munteenheid ‘weidje’ is een knipoog naar de wijk Weidevenne, waar het evenement zich afspeelde. Men zorgde o.a. voor vermaak van bejaarden en er werd een heuse ‘autowasstraat’ opgezet in de wijk.

19/05/2012

Triathlon ‘The Battle’

Een strijd tussen 3 Purmerendse teams van voornamelijk Rotarians met één gezamenlijk doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor de verschillende goede doelen. De forse inspanning, waarvoor intensief was getraind, begon met 1 km zwemmen, dan 40 km fietsen en tenslotte 10 km hardlopen. RC Purmerend-Weidevenne schonk haar aandeel in de opbrengst aan het nieuw te bouwen hospice ‘In Vrijheid’ te Purmerend.

05/07/2012
t/m
07/07/2012

Golfestafette voor Spieren voor Spieren

Dag en nacht golfen. Golfers kochten flights en liepen mee met bekende Nederlanders uit de sportwereld als oud-volleyballer Peter Blangé, oud-schaatskampioen Hein Vergeer en oud-atletiekkampioen Olga Commandeur. Verder waren er de nodige bedrijfsflights. Samen met andere rondom de estafette georganiseerde activiteiten werd een mooi bedrag voor het goede doel bijeengebracht.

07/07/2012

Disco ‘Saturday Night Golf Fever’

Een spetterende Disco Inferno Party met jaren-70 en -80 muziek. In glitterjasjes en op plateauzolen onderwierp men zich aan de ‘Saturday Night Golf Fever’. Om het motto ‘You should be dancing!’ kracht bij te zetten waren er een professionele dj, een uitgebreid hapjesbuffet, swingende cocktails en verfrissende drankjes!

2011/2012

Coördinatie Vlielandkamp 2012

Actieve bijdrage aan de organisatie en coördinatie van het Rotary Vlielandkamp. Een landelijk initiatief waardoor jaarlijks meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar, die zonder het kamp niet op vakantie zouden kunnen, meegaan naar het eiland Vlieland voor een onvergetelijke 10-daagse vakantie. Tevens zijn dit jaar zijn twee kinderen op kosten van RC Purmerend-Weidevenne naar het kamp geweest.

17/07/2012

Bestuurswisseling

“Tja, en dan word je gevraagd om voorzitter te worden. Even over nagedacht, maar al gauw besloten om deze uitdaging en kans met beide handen aan te pakken”, aldus Marije Dekker. “Jullie hoeven er niet over te twijfelen dat ik mij voor de volle 300 % in zal zetten. De clubleden geef ik het nieuwe motto voor 2012-2013 mee: ‘Samen meer’. Toon op deze wijze in de club en daarbuiten dat jij en Rotary iets voor elkaar betekenen. Zo krijgt het lidmaatschap van Rotary meerwaarde en wordt het voor anderen een uitdaging om lid te worden” .