© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Overzicht activiteiten clubjaar 2019/2020

Beknopt overzicht van activiteiten en evenementen in clubjaar 2019/2020. 

10/09/2019
Officiële opening clubjaar 2019/2020


Na het ‘zomerreces’ werd het clubjaar 2019/2020 geopend met een ludieke activiteit. Hoewel de naam van kookstudio ‘Ronald Roos kookt’ in Middenbeemster doet vermoeden dat Ronald het werk zou doen, waren het de clubleden die kookten. De avond werd afgesloten met een smakelijk diner.              

17/09/2019
Nazomerwandeling Zuidland


Samen met Rotaryclub Purmerend- Polderland hielpen onze clubleden bij de organisatie van de inmiddels traditionele rolstoelwandeling met bewoners van zorgcomplex Zuidland. De tocht met als motto ‘de zomer voorbij’ ging naar het Groengebied Purmerland. 

07/10/2019
Tongen in Purmerend


Clubleden hielpen een handje bij o.a. de logistiek van dit door Stichting Vrienden voor Purmerend georganiseerde evenement. Ruim achthonderd (!) kwetsbare en eenzame inwoners van Purmerend e.o. werden in verschillende horecagelegenheden getrakteerd op ‘onbeperkt’ tong eten. 

08/10/2019
Bedrijfsbezoek Bakkerij Pater


Een gastvrij onthaal en interessante rondleiding bij Bakkerij Pater in Avenhorn. Hier worden dagelijks zo’n 80.000 broden in alle soorten en maten gebakken zodat de 81 vestigingen van Deen Supermarkten altijd vers brood op de plank te hebben.   

01/11/2019 t/m 03/11/2019
Fellowshipweekend Roermond


Een fellowshipweekend in een fraai gerenoveerde en tot groepsverblijf omgebouwde pastorie in Neer (L). We deden mee aan een ‘handen uit de mouwen’ project bij RC Roermond Maas en Roer, leerden de fijne kneepjes van blackjack en roulette, hadden een winterbarbecue en sloten af met een ‘Escape the City’ game in Roermond.

06/12/2019
Kerstactie ‘Do Good, Feel Good’ (1)


Kerstpakketten inpakken die waren verkocht aan bedrijven en particulieren. Met de netto opbrengst worden kerstpakketten (zogenaamde weggeefpakketten) gefinancierd die worden bezorgd in de regio Waterland bij mensen die, om verschillende redenen, een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

13/12/2019
Kerstactie ‘Do Good, Feel Good’ (2)


Inpakken van de 500 zogenaamde weggeefpakketten samen met leden van de zes Rotaryclubs in de regio Waterland. In de week voor Kerstmis zijn ze door Rotarians bezorgd op de adressen die werden aangeleverd door o.a. maatschappelijke hulporganisaties.

17/12/2019
Kerstdiner en ‘Rotarian of the Year’


Tijdens het kerstdiner in restaurant ‘De Reghter’ in de Rijp, werd bekendgemaakt aan welk clublid de titel ‘Rotarian of the Year 2019’ is toegekend. Voorzitter Frank van Batenburg overhandigde de felbegeerde wisseltroffee aan Carola de Ruijter voor haar bijdrage aan diverse projecten.         

07/01/2020
Nieuwjaars bijeenkomst


De driving range van BurgGolf was dit jaar het decor voor de uitwisseling van nieuwjaarswensen. In de semi openlucht werd getoost op het nieuwe jaar en werden warme erwtensoep en stampotten genuttigd. Door ieder werd een persoonlijke nieuwjaarswens uitgesproken naar een clublid dat hem/haar vooraf door het trekken van een lootje was toegewezen. 

31/01/2020
Gezellige avond op ‘MS De Jordaan’


Op deze vrijdagavond waren we door clublid Petra Ruijs uitgenodigd voor een gezellige muziekvaart over o.a. het IJ. En gezellig was het! Met heerlijke Amsterdamse muziek, een muziekbingo en lekker eten. Een ongedwongen en gezellig avondje uit. Een mooie invulling voor bijvoorbeeld een feestje of bedrijfsuitje!

10/03/2020
Bedrijfsbezoek Artis


Artis, dat blijft een bijzondere plek, ontstaan in 1838 en oudste museum van Amsterdam. We kregen een heel  interessante rondleiding met uitgebreide uitleg over de geschiedenis, het culturele erfgoed en de ontwikkeling tot wat Artis nu is: een bijzondere plek! Ter afsluiting een gezamenlijke maaltijd in een pizza restaurant.

25/03/2020
Draaiorgelklanken voor senioren


Om Purmerendse senioren - die in de tijd van corana geen bezoek meer mochten ontvangen - toch wat aandacht te geven, regelden we een draaiorgel dat bij acht ouderencomplexen langs ging. Achter de ramen en op de balkons van de zorginstellingen zagen we zwaaiende en dansende ouderen. Ook omwonenden staken hun hoofd uit het raam.

08/04/2020
Clown met hoogwerker naar senioren


Op woensdag 8 april is het ondanks alle problemen met corona toch een beetje een feestelijke dag voor de dementerende bejaarden in de Purmerendse verpleeghuizen Zuidland, Avondzon, Triton en Jaap van Praag. Dankzij onze club gaat contactclown Flo met een hoogwerker langs de ramen van de bejaarden om ze wat op te vrolijken.

mei/juni 2020
Muzikale ontspanning in coronatijd


Verschillende acties om senioren en mensen met een beperking enigszins op te vrolijken in coronatijd. Met DJ Dennis Pistoor waren we bij de Prinsenstichting. Met zangeres Diny Boots en met het draaiorgel van Henk Wipprecht gingen we langs diverse Purmerendse verzorgingshuizen.                                

30/06/2020
Jaarafsluiting met barbecue


Een veelbewogen jaar werd, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, afgesloten met een barbecue. We hadden ons het jubileumjaar van onze club anders voorgesteld, maar konden wel terugkijken op meerdere geslaagde activiteiten, o.a. voor senioren in de Purmerendse verzorgingshuizen.