Activiteitenoverzicht clubjaar 2012/2013

Door: Frits Boddeman

Hier vindt u een beknopt overzicht van de activiteiten die in het clubjaar 2012/2013 door RC Purmerend-Weidevenne zijn georganiseerd of waaraan leden van RC Purmerend-Weidevenne een bijdrage hebben geleverd. De lijst wordt gedurende het clubjaar bijgewerkt.

15/09/2012

Vaartocht Staatsbosbeheer Zuiderwoude

Als dank voor het harde werken bij het verzamelen en afvoeren van afgemaaid riet uit de rietvelden in Zuiderwoude eerder dit jaar, kregen clubleden, partners en kinderen een vaartocht voor aangeboden. Jelle Abma, tot voor kort werkzaam bij Staatsbosbeheer leidde ons twee uurtjes rond over de Waterlandse wateren.

16/10/2012

Groepsfoto Rotary Magazine

Poseren voor de groepsfoto in het hart van de decembereditie van Rotary Magazine. Op de foto weliswaar met de armen over elkaar, maar in de begeleidende tekst beschreven als een ‘handen uit de mouwen’ club.

30/10/2012

Theaterimprovisatie Workshop

Iedereen kan met behulp van een aantal eenvoudige technieken in korte tijd leren improviseren. Jos Paauw leerde ons dat tijdens een reguliere clubbijeenkomst in een interactieve workshop met veel positiviteit, enthousiasme en humor.

09/11/2012
t/m
11/11/2012

Weekend Ameland

Een groot aantal clubleden beleefden een fantastisch weekend, waarin het elkaar beter leren kennen en fellowship centraal stonden. In het gehuurde vakantieverblijf werd gezamenlijk gekookt en werden ‘s- avonds spellen gedaan. Overdag ging men o.a. fietsen en strandzeilen.

30/11/2012

Sintactie

Ook dit jaar bood RC Purmerend-Weidevenne ongevraagd hulp aan de enige echte Sint Nicolaas. Op 30 november was er de Sintactie die was gericht op kinderen van gezinnen die het financieel moeilijk hebben op dit moment.

14/12/2012

Kerstpakkettenactie

Handen uit de mouwen! Samen met de andere Waterlandse Rotaryclubs werden weer honderden kerstpakketten ingepakt en thuisbezorgd bij de minst bedeelden in de regio.

18/12/2012

Kerstdiner

Een sfeervol en gezellig kerstdiner, samen met de partners, in het Hampshire BurgGolf hotel. Tijdens het diner kreeg Tamara Bierlee namens RC Purmerend-Weidevenne de titel ‘Rotarian of the year’ en werd door voorzitter Marije Dekker de bijbehorende wisselbeker uitgereikt.

22/12/2012

Santa Run

Zes samenwerkende Rotaryclubs uit de regio organiseerden de eerste Santa Run in Purmerend, een sponsorloop in kerstsfeer voor jong en oud. Clubleden van RC Purmerend-Weidevenne renden, al dan niet vergezeld van familie en gestoken in kerstmannenoutfit, het parcours of ze boden bij de organisatie de helpende hand, o.a. in de functie van verkeersregelaar.

08/01/2013

Nieuwjaarsbijeenkomst

Tegen de regen beschermd door de overkapping van de driving range en verwarmd door een aantal fel brandende vuurkorven, was er een bijzondere nieuwjaarshappening in de ‘open lucht’. Met glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep. In een grote kring deelden de leden hun nieuwjaarsgedachte, een lied, een gedicht, een verhaal en/of hun idee over 2013.

15/01/2013

Gouverneursbezoek regio Waterland

RC Purmerend-Weidevenne verleende in haar clublocatie Hampshire BurgGolf hotel gastvrijheid bij het gouverneursbezoek aan de gezamenlijke clubs in regio Waterland.

01/03/2013

Bedrijfsbezoek Flora Holland

Een tiental leden legden in alle vroegte een bedrijfsbezoek af aan de bloemenveiling Flora Holland in Aalsmeer en lieten zich uitgebreid informeren over alles wat er gebeurt in dit centrum van de internationale bloemenhandel.

02/03/2013

Natuurwerkdag Ilperveld

Voor het derde jaar in successie hielp RC Purmerend-Weidevenne een handje bij het natuuronderhoud in de eigen regio. Deze keer ging het om opruimen van gemaaid riet op enkele van de talrijke rietlanden in het Ilperveld.

09/03/2013

Weidje voor een karweitje

Onder het motto ‘Weidje voor een karweitje’, waarbij de fictieve munteenheid naar de wijk Weidevenne verwijst, gingen clubleden en sommige van hun kinderen aan de slag om zo veel mogelijk geld op te halen voor vereniging Klaver6. Er werd langs de deuren gegaan om bosjes tulpen en zakken paaseitjes te verkopen.

20/03/2013

Wandelen voor Water

RC Purmerend-Weidevenne werkte mee aan de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’. Schoolkinderen lopen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Hierdoor ervaren zij wat jonge kinderen in derde wereld landen dagelijks moeten doen om aan schoon drinkwater te komen. De opbrengst is bestemd voor projecten op het gebied van (drink)water en sanitatievoorzieningen.

04/06/2013

Avondrolstoelvierdaagse Novawhere

Een flink aantal clubleden werkten als vrijwilliger mee aan het welslagen van de Avondrolstoelvierdaagse voor de cliënten van Zorgcirkel Novawhere.

14/06/2013

Night Golf Sensation ‘fore’ KiKa

Voor het derde jaar in successie werd een spectaculaire golfnacht georganiseerd. Vrijwel alle leden waren ‘klokje rond’ in touw om het evenement tot een succes te maken en ervoor te zorgen dat de deelnemers vanaf hole 1 tot en met 9 (en daarna) in de watten werden gelegd. Niet alleen de leden achter de tap maar ook de barbecue maakte overuren. Dit jaar kwam de opbrengst ten goede aan KiKa.

25/06/2013

Zomertour (Summer Camp)

In de laatste week van juni 2013 waren een 15-tal jongeren in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar, afkomstig uit verschillende Europese landen, gast van Rotaryclubs in de regio Waterland. Samen met RC Purmerend-Polderland werd een bezoek aan de Zaanse Schans, een rondvaart over de Zaan en een kanotocht in Het Twiske georganiseerd.

2012/2013

Coördinatie Vlielandkamp 2013

Actieve bijdrage aan de organisatie en coördinatie van het Rotary Vlielandkamp. Een landelijk initiatief waardoor jaarlijks meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar, die zonder het kamp niet op vakantie zouden kunnen, meegaan naar het eiland Vlieland voor een onvergetelijke 10-daagse vakantie.

28/06/2013

Bestuurswisseling / Einde clubjaar

Het is een gebruik binnen Rotary dat het voorzitterschap ieder jaar door een ander clublid wordt vervuld. Op 28 juni 2013 nam Kees van Wezel tijdens een feestelijke barbecue de voorzittershamer en bijbehorende ambtsketting over van Marije Dekker.