© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Overzicht activiteiten clubjaar 2014/2015

Beknopt overzicht van activiteiten en evenementen in clubjaar 2014/2015.

02/09/2014
Opening clubjaar 2014/2015 en vaartocht


De eerste bijeenkomst van het clubjaar werd varend doorgebracht op partyboot Dol.Fijn. De tocht ging over het Noord-Hollands kanaal naar De Rijp. De catering was perfect en na de officiële woorden van nieuwe voorzitter Carola de Ruijter, werd gezellig nagepraat over de vakanties. 

27/09/2014
Nazomeravondconcert


Evenals in 2013 werd met vijf clubs uit de regio een Nazomeravondconcert georganiseerd. Vele jonge talentvolle klassieke muzikanten traden op in de  Grote Kerk van Monnickendam. De gehele opbrengst kwam ten goede aan gehandicapte kinderen in de regio Waterland. 

10/10/2014
Fellowshipborrel


Het was weer gezellig druk bij de inmiddels traditionele fellowshipborrel in biercafé De Bonte Koe. In een ongedwongen sfeer werden de sterke en minder sterke verhalen besproken die  tijdens de reguliere clubbijeenkomst niet aan de orde komen. 

18/10/2014
Spellenochtend Novawhere


Clubleden en hun kinderen assisteerden bij de organisatie van een ochtend met oud Hollandse spelen. De bewoners werden opgehaald uit hun kamer, deden mee aan diverse spelletjes en werden daarna weer netjes teruggebracht. 

31/10/2014 t/m 02/11/2014
Fellowshipweekend Drenthe


Voor de derde keer op rij werd in het eerste weekend van november een clubuitje georganiseerd. Dit keer ging de reis naar Drenthe voor een verblijf in een ruime vakantievilla in de buurt van Orvelte. Het werd een weekend van gezelligheid, saamhorigheid, cultuur, sportiviteit en ook... herdenken met een bezoek aan Westerbork. 

22/11/2014
‘De Sint voor elk kind!’


Veel gezinnen in Nederland kunnen door verschillende omstandigheden helaas geen Sinterklaas vieren. En dat is voor Rotaryclub Purmerend-Weidevenne reden om ieder jaar ‘De Sint voor elk kind’ te organiseren. Met extra veel kleine Pietjes dit jaar die er met de kinderen een mooi feest van maakten. 

11/12/2014
Kerstpakketten inpakken


De zes Rotaryclubs uit de regio Waterland hebben gezamenlijk 350 kerstpakketten ingepakt. Deze pakketten gaan naar mensen die het verdiend hebben. De leden van de clubs pakken de pakketten niet alleen in, maar brengen ze ook persoonlijk bij de mensen langs. 

12/12/2014
Kerstdiner


Het was weer erg gezellig tijdens het kerstdiner dat dit jaar werd genoten in het Wapen van Munster in De Rijp. Tussen de gangen door werd de wisselbeker die hoort bij de titel ‘Rotarian of the Year’ overhandigd aan Leo Kok voor zijn verdiensten aan de club in het afgelopen jaar. 

20/12/2014
SantaRun 2014


Voor het derde achtereenvolgende jaar kleurden 150 rennende kerstmannen (m/v) het straatbeeld van Purmerend rood. Ze liepen mee in de Rotary SantaRun die werd georganiseerd door de gezamenlijke Rotaryclubs in regio Waterland. De opbrengst ging deze keer naar de Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. 

06/01/2015
Nieuwjaarsbijeenkomst


Het nieuwe jaar werd ingeluid onder de overkapping van de driving range van BurgGolf. Warm gekleed werd genoten van een barbecue en werd door ieder een persoonlijke  nieuwjaarswens uitgesproken naar een clublid dat men vooraf door het trekken van een lootje was toegewezen. 

20/01/2015
Wintercarrousel


Meer dan 150 Rotarians en introducees, afkomstig van de 6 regionale Rotaryclubs, waren op uitnodiging van Rotaryclub Purmerend-Weidevenne toegestroomd naar BurgGolf Hampshire hotel om een optreden van Ton Planken bij te wonen. 

07/03/2015
Knallend eerste lustrumfeest


In de feestelijk aangeklede locatie ’t Stamhuis in Purmerend vermaakten clubleden en genodigden, waaronder vele leden van Rotaryclubs uit de regio, zich tot in de late uurtjes. De opbrengst van het lustrumfeest wordt geschonken aan het Kinderparadijs in Purmerend voor de aankleding van een speelterrein voor kleinere kinderen. 

1e helft 2015
Wensen jongeren en ouderen vervuld


In het kader van het eerste lustrum werden vijf wensen van jongeren en vijf van ouderen vervuld. Hiervoor hebben we sponsors gezocht om de wensen uit te kunnen voeren. De leden begeleidden de wensen, zoals het plaatsen van een trampoline bij een jochie in de tuin en  lunchen bij het ‘Hoedje van de Koningin’ met een 93-jarige dame.

18/03/2015
Wandelen voor water


Deze wandeling werd door Rotaryclub Purmerend in samenwerking met Rotarians uit de omgeving gehouden. Met het opgehaalde sponsorgeld wordt een school in Ghana gesteund om (drink)water en sanitaire voorzieningen te verbeteren. 

12/05/2015
Bedrijfsbezoek Fort Resort Beemster


Een bijzonder bedrijfsbezoek (overigens geheel gekleed) met een presentatie over de transformatie van een fort uit 1913, behorend tot de Stelling van Amsterdam, naar een modern wellness center. Aansluitend een diner in het uitstekende restaurant van het resort. 

19/05/2015
Rolstoelvierdaagse


Zorgcirkel Novawhere organiseerde voor de vierde keer de rolstoelvierdaagse, waarbij iedere avond een route van drie tot vier kilometer wordt afgelegd door en rond de wijk Overwhere. Clubleden gaven letterlijk een duwtje in de rug en begeleidden de deelnemers.

09/06/2015
K-avond


Klinkt erger dan het is. K staat voor kultuur en kerk. Na het diner in ’t Hoedje van de koningin, werd een bezoek gebracht aan het Purmerends Museum, het stadhuis en de St. Nicolaaskerk (Koepelkerk) met als gids Vincent Nijenhuis (Purmerender stadshistoricus en oud-wethouder). 

23/06/2015
Zomerkamp kinderen


Op stap met zestien jongeren van internationale afkomst die een week te gast zijn in Waterland. Bezoek aan Amsterdam en o.a. een iPad-challenge gespeeld, verzorgd door ‘Leuke Dag Weg’. Een geweldig leuk spel waar de kids in hartje Amsterdam met allerlei opdrachten punten konden verdienen.

2014/2015
Organisatie/coördinatie Vlielandkamp 2015


Actieve bijdrage aan de organisatie en coördinatie van het Rotary Vlielandkamp. Een landelijk initiatief waardoor jaarlijks honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar, die zonder het kamp niet op vakantie zouden kunnen, meegaan naar het eiland Vlieland voor een onvergetelijke 10-daagse vakantie. 

23/06/2015
Afsluiting clubjaar 2014/2015

Geen foto beschikbaar

Het clubjaar 2014/2015 werd afgesloten met een gezellige barbecue en de gebruikelijke bestuurswisseling. Daarbij werd de ‘ambtsketen’ door Carola de Ruijter overgedragen aan de nieuwe voorzitter Pieter Struijk.