© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Oud nieuws

Van de dingen die voorbijgaan: lees hier het nieuws van gisteren ... 

April 2024/ Na 4 jaar eindelijk weer een Grenstreffen met onze partnerclub Bonn - Sieburg 

Op zaterdag 20 april hebben we met leden&partners van onze partnerclub Bonn-Siegburg een fantastische dag beleefd in Gorssel en Deventer. In de ochtend bezochten we na koffie-ontvangst Museum MORE. Heerlijk gelunched in Bosrestaurant en erna  in de middag een stadstour. We sloten af met een goed verzorgde High Tea. Veel gezelligheid onderling en nieuwe indrukken&wetenswaardigheden opgedaan van mooi stukje Nederland langs de IJssel. 

Met dit Grenstreffen konden we eindelijk ons plan van vier jaar geleden ( -in 2020 plots door intredende Covid pandemie noodgedwongen gestaakt)-  alsnog uitvoeren! 

bekijk ons filmpje 🎞️ 


Maart 2024/ Een welbestede dag Buurtgezinnen-Speelgoedbank via onze gift

Op zaterdag 23 maart hebben wij een financiële gift uit onze Communty Stichting mogen doen aan de stichting Buurtgezinnen , met de afspraak naar hen om deze in te zetten bij de Speelgoebank Haarlem. Zo maken wij verbinding tussen twee maatschappelijke organsiaties die elkaar nog niet kenden. Op zaterdag 23 maart was het zover: de vraag-steungezinnen kwamen 'gratis shoppen' in de winkel van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam speelgoed. Ook verzorgden wij de gezellige omlijsting van deze dag middels drank, snoepfruit en een leuke schmink-activiteit voor de kinderen. 

We hadden nadien van deze verbindende 'verwendag' een mooi artikel in Haarlems Dagblad ! Lees hier het artikel 

Jan 2024 / Dank voor uw bestelling ! Onze Wijn- en Champagne actie 2023 weer een succes

Ook dit jaar heeft Rotaryclub Santpoort een wijn- en Champagne actie georganiseerd. Dit gebeurt voorafgaand aan de feestdagen in de decembermaand. De drank is inmiddels uitgeleverd en de feestdagen voorbij. De opbrengst gaat naar de goede doelen, zoals voorgesteld door onze Community Service.

Te laat of liever geen alcohol? Donaties voor onze goede doelen zijn natuurlijk altijd van harte welkom! Bankrekening NL 18 ABNA 0570243351 ten name van Stichting Community Service Rotary Club Santpoort. Dank voor uw gift! 

    

November 2023/ een update-presentatie over the Global Grant Empowering Girls

Ons Global Grant project is een mooi voorbeeld hoe je als club slagkracht kan maken in de samenwerking met andere clubs  binnen Rotary en de Foundation mogelijkheden van Rotary internationaal. 

Kijk op onze Project-pagina Global Grant Project . Over het verhaal van onze betrokkenheid (uitgegroeid in project-commitment) met Chido Govera en The Future of Hope Foundation in Zimbabwe. 

Juni 2023/ Lustrumreis

In het jaar dat Rotary haar 100 jaar viert, vieren wij ons 50 jarig bestaan. Met de actieve leden hebben we dit feestelijk in Reims te Frankrijk gevierd.   

Maar we vieren dat natuurlijk altijd. Een ieder die ons een warm hart toedraagt kan contact opnemen met het bestuur

In bijzonder ook onze oud leden kunnen zich melden voor hun beste herinneringen van weleer. ..

Uit ons Maandbericht Maart 2012: 

Mei 2023/ Beach Clean up - Wij maakten het strand schoon

Stichting Community:  People of Action & We Connect

Community : Rotary in Action &  We connect -hier met Stichting Juttersgeluk

Op zaterdag 13 mei maakte Rotary Club Santpoort met familie, bekenden en sponsors het strand bij Bloemendaal schoon. Daarmee haalden we niet alleen vuil op, maar ook geld voor Juttersgeluk. Juttersgeluk is een sociale onderneming die zwerfplastic verzamelt en daarmee nieuwe producten maakt.

Met ons sponsorgeld kunnen zij een mal aanschaffen voor het maken van bloempotten. Met de opbrengst daarvan kunnen ze nog meer activiteiten ontplooien voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dank aan allen die hebben deelgenomen of bijgedragen ! Namens Juttersgeluk, hartelijk dank!

En mooie bijvangst is dat wij met deze actie ons veel meer bewust zijn geworden van wat er aan materiaal allemaal nog op het strand 'te vinden is'.  Dank voor alle uitleg van de begeleiders van Juttersgeluk: een leerzame, leuke, actieve en nuttige ervaring! jan tm dec 2023 / ROTARY NL bestaat 100 jaar, de Estafette gaat door heel Nederland, ook bij ons voorbij op Landgoed Duin en Kruidberg

De bakfiets maakt haar ronde door Nederland! Onze club was aanwezig bij de opening in januari in Olympisch Stadion te Amsterdam en op 4 maart kwam de bakfiets bij ons in de regio voorbij. 

   

@ tip: bestel de Rotarypuzzel - jubileumuitgave !