© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

De historie van onze club RC Santpoort

Met 50 jaar historie vol vertrouwen vooruit

Charter

Betreft het origineel gedigitaliseerde document. 

De Charter is pas later door de districtsgouverneur ondertekend. Het verhaal over deze late ondertekening was een bijzonder clubmoment, want dit gebeurde door ons eigen lid Roel vd Voort die toen gouverneur was en als laatste van zijn ronde clubbezoeken langs de eigen club kwam (d.d. 08-02-2012). De ondertekening geschiedde in bijzijn van de nog drie actieve leden van het eerste uur.

Het originele charterdocument kwam als cadeau uit de kast van (oud) charterlid notaris Eric Boeser bij de bestuursoverdracht 2011-2012 bij aanvang van dat bijzondere Rotaryjaar.  

Dit moment is in ons archief vastgelegd in de Maandberichten en foto's uit dat jaar (bestuursoverdracht 02-07-2011 en gouverneursbezoek 08-02-2012) alsmede in het boekje Van Bos naar Duin, 40 jaar RC Santpoort.

"Voordat er een korte pauze volgt om weer wat bij te komen en ons voor te bereiden op de installatie van gouverneur Roel, vraagt oud-lid Eric Boeser even het woord. Hij heeft op last van zijn vrouw een heel diepe kast opgeruimd en achterin de kast vond Eric, net als gouverneur Peter Kleuters oudnotaris, het originele chartercertificaat van onze club. Uitgereikt op 24 november 1972 door Roy D. Hickman, President en A. Steward, General Secretary van Rotary International. Opvallend is dat de handtekening van de district gouverneur ontbreekt. Wellicht heeft oudcharterlid en oud-notaris Eric het certificaat daarom zo diep opgeborgen. Mogelijk is het niet eens rechtsgeldig!" (uit Maandbericht 2011-07/ bestuursoverdracht 02-07-2011

 
Rotary Club Vaan

In 2008 is besloten tot een nieuw ontwerp Club Vaan. Het oude logo bleek niet te voldoen aan de internationale Rotary Wheel vereisten en bovendien was het ledenbestand inmiddels veranderd met ook leden afkomstig uit de omliggende woonkernen rondom Santpoort. De molen en de ruïne werden verruild voor een meer eigentijds ontwerp dat tegemoet kwam aan beide bezwaren. In het ontwerp zijn te herkennen gebiedskenmerken uit onze regio: strand, duin, bos en zee. 


De eerste 20 jaar van RC Santpoort

Boekje dat terugblikt over de 1e periode van 20 jaar (1973-1993) ter gelegenheid van 20 jarig bestaan van onze club. 

 

Van bos naar duin : RC Santpoort veertig jaar

Boekje dat terugblikt over de 2e periode van 20 jaar (1993-2013) ter gelegenheid van 40 jarig bestaan van onze club. 

 

RC Santpoort 50 jaar

Geen boekje over de laatste 10 jaren. Wel is ons 50 jarg bestaan heuglijk gevierd met een Lustrumreis naar de champagnestreek en -stad Reims te Frankrijk. Ons 50 jaar-viering geschiedde in hetzelfde jaar dat Rotary NL haar 100 jarig bestaan heeft gevierd. 

In ons archief zijn alle gebeurtenissen van dit laatste decennium vastgelegd in de Weekberichten en foto's. Straks weer een boekje? Geproduceerd door Arteficial Intelligence? Vol vertrouwen de toekomst in.