© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

End Plastic Soup

End Plastic Soup Ambitie

Afbeelding met tekst, water, zwemmen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Doelstelling is dat er in 2050 geen plastic soep meer in de oceanen, zeeën drijft, maar ook dat er geen plastic afval meer in onze meren, rivieren, parken, bossen en op de straten ligt. Rotary, Rotaract & Interact Clubs uit de hele wereld helpen mee om het plastic probleem op te lossen en te voorkomen.

Afbeelding met buiten, natuur

Automatisch gegenereerde beschrijving

EndPlasticSoup is een initiatief dat in 2018 is gestart in Rotary District 1580 door een aantal Amsterdamse Rotary Clubs. We willen samen met de 1.2 miljoen Rotarians, Rotaractors, Interactors en hun families, vrienden, collega’s een einde maken aan dit grote plastic probleem. Dat doen we door het creëren van bewustwording (Awareness), opzetten van (lokale) acties (Action) en het leggen van verbindingen (Alliances). Samenwerking binnen en buiten Rotary gedurende de hele plastic levenscyclus: Rethink, Reduce, Reuse, Recover en Recycle.

5 juni 2021 doen we mee in Schoonhoven. Rotery Schoonhoven werkt samen met de stichting Krimpenerwaard Schoon en scouting Olivier van Noort met twee groepen kinderen tussen de 7 en 12 jaar met kano’s en andere vaartuigen om de grachten en de vijver van het Springerpark op te ruimen. Krimpenerwaard Schoon zorgt voor de opruim materialen zoals vuilgrijpers, en ze bieden hun expertise aan om via de gemeente het ophalen van “de buit” te regelen na afloop van de actie.

De actie zal zijn van 09.30 uur tot 12.30 uur, met daarna een passende afsluiting tijdens een persmoment om de actie NOG bekender te maken.

Kijk hieronder de EndPlasticSoup People of Action promofilm die Rotary International in 2019 heeft gemaakt:

https://www.youtube.com/watch?v=2mwMRK_oVgI&feature=emb_imp_woyt

en een filmpje over de realiteit:

https://youtu.be/9KJ9Xk-d7tg