© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wijn wijn, heel veel wijn!

Heel, heel veel wijn!

2.400 flessen om precies te zijn. Dat is het aantal flessen wit, rood en Cava die Rotary Schoonhoven samen met Team Krimpenerwaard Alpe d'Huzes heeft verkocht. De gehele (netto) opbrengst komt ten bate van het KWF Kankerbestrijding. 

De flessen "Vive" hebben een uniek etiket met een ontwerp van Marco Goudriaan, de kunstenaar uit gemeente Krimpenerwaard (Ammerstol). De verbeelding heeft de Veerpoort, de watertoren en grote kerk een echt Schoonhovens karakter.

Wit: Voor deze wijn zijn druiven geselecteerd van hooggelegen wijngaarden waar de chardonnay- en viognier druiven optimaal kunnen rijpen. Voor de gisting wordt de temperatuur van de warm geoogste druiven teruggebracht, worden de druiven gekneusd en krijgen ze een korte inweking met het sap om meer expressiviteit te krijgen. Na de gisting volgt een rijping op rvs tanks. Deze wijn heeft geur- en smaakkenmerken van zowel witte Rhône als klassieke (niet hout gerijpte) witte Bourgogne. Een originele combinatie die maakt dat de wijn culinair breed inzetbaar is.

Proefnotitie van sommelier: Een geurige droge witte wijn met fris geel fruit, iets perzik en licht eikenhout in het aroma. De volle smaak is evenwichtig, sappig en eindigt fris. Elegante stijl dankzij chardonnay én viognier. Prima te drinken bij vele gerechten met vis of kip, maar ook heerlijk buiten de maaltijd om. Nu drinken, gemakkelijk houdbaar tot twee jaar na de oogst. Druivenrassen Chardonnay, Viognier

Afbeelding: ontwerp etiket van de hand van Marco Goudriaan: www.marco-goudriaan.nl

Rood: Deze wijn wordt geselecteerd en geassembleerd door de veelzijdige wijnmaker Laurent Delaunay. Met verbluffend resultaat: prachtige en toegankelijke wijn. Delaunay wilde een volgekleurde, soepele Merlot maken en dat is hem prima gelukt. De korte eikenhoutrijping is gedaan met staves en krijgt daardoor op de achtergrond een verleidelijke vanille- en karameltoon. Zeer aansprekend en door de soepele smaak overal inzetbaar.

Proefnotitie van de sommelier: Uitstekende Merlot voor alledag: geurig en fruitig, met nuances van bramen en bessen in het aroma en een toets eikenhout. Evenwichtig, rond en doordrinkbaar van smaak, met een zachte afdronk. Een mooie terraswijn, maar ook goed te combineren met koude voorgerechten of gegrild lams- en varkensvlees. Nu al drinkbaar, en goed houdbaar tot drie jaar na de oogst.

Cava: Cava is de Spaanse mousserende wijn die meestal in de omgeving van Barcelona wordt gemaakt. Deze cava is geproduceerd volgens de Métode Tradicional, de beste manier om hoge kwaliteit mousseux te maken. Onderdeel hiervan is dat de wijn twee gistingen ondergaat, waarvan één op de fles. Na de gisting rijpt de cava vervolgens nog negen maanden verder, zodat er fraaie rijpingsaroma's ontstaan. Deze brut is verfijnd droog van smaak en wordt gemaakt van de gebiedstypische druivensoorten xarello (50%), macabeo (30%) en parellada. Het ideale aperitief, al dan niet met wat hapjes. Een keer wat anders? Voeg dan een bol citroenijs aan je glas cava toe, voor de perfecte verfrissende spoom! En ieder ander feest moment.

Nabestellen is nog mogelijk. De witte en rode wijn zijn slechts € 48,= per doos van 6, de Cava is € 60,= per doos. En met uw aankoop steunt u de KWF! Email naar jpmatze@hotmail.com, afhalen van de wijn in Schoonhoven.

Afbeelding met persoon, binnen, winkelwagen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding: op de foto links Maurits Mooij (Team Krimpenerwaard) en Jan Paul Matze (Rotary Schoonhoven) met beide de eerste symbolische fles Cava in de hand!

Afbeelding: archieffotoTeam Krimpenerwaard! www.teamkrimperwaard.nl