© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

archief

 1. Hollands Venetiëtocht 2022

  Zondag 21 augustus vindt de 20ste editie van de Holland Venetië Fietstocht plaats. De organisatie van deze Fietstocht is in handen van RTV Steenwijk en de beide Rotary Clubs uit Steenwijk.

 2. Gouden Knopentocht 2022

  De Gouden knopentocht is een auto puzzelrit die voeger op Hemelvaartsdag werd gehouden in Steenwijk. Het was destijds een groot evenement met start voor / in villa Rams Woerthe en een afsluitend diner met prijsuitreiking aan het einde van de dag. Eind 60er jaren kwam er een eind aan het evenement maar iedere Steenwijker welke die tijd bewust heeft meegemaakt kent het evenement.

 3. Persbericht Gouden Knopentocht 2022

  Op Hemelvaartsdag, 26 mei a.s. vindt eindelijk weer de Gouden Knopentocht plaats. Deze autopuzzeltocht kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege corona, maar nu staan alle lichten weer op groen om er een fantastisch evenement van te maken.

 4. Beweegdag voor jonge mantelzorgers steenwijkerland 2020.

  Afgelopen zaterdag, 28 november, gingen acht groepen jonge mantelzorgers uit Steenwijkerland met elkaar de strijd aan tijdens een meerkamp in westernstijl. Deze middag werd ze aangeboden door Rotary Steenwijk, die nu al vier jaar op rij de opbrengst van de wijnactie ten goede laat komen aan de jonge mantelzorgers. In de tot het Wilde Westen omgetoverde Pasman Manege konden de jongeren zich drie uur lang helemaal uitleven tijdens het sumo worstelen, boogschieten, paintballen en rodeorijden. Natuurlijk in een coronaproof omgeving, waardoor er dit keer geen ouders aanwezig waren.

 5. Gouden Knopentocht 2020

  Op Hemelvaartsdag, oftewel donderdag 21 mei vindt weer de jaarlijkse Gouden Knopentocht plaats. Deze autopuzzelrondrit wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Rotary Steenwijk.

 6. Bestuursoverdracht 2017

  Op 26 juni vond in Villa Ramswoerthe de feestelijke bestuursoverdracht van RC Steenwijk plaats. De voorzittershamer werd overgedragen aan Karin Kranendonk. Tijdens haar voordracht maakte Karin het jaarthema bekend: “Openheid en verbinding!”.

 7. Gouden Knopentocht 2017

  RC Steenwijk doet oude tijden herleven. Voor de wat ouderen onder ons is het een bekend fenomeen: de Goudenknopentocht: een autopuzzelrit die in de jaren ‘50 en ‘60 op Hemelvaartsdag werd gehouden in Steenwijk en omgeving. Deze tocht wordt dit jaar weer nieuw leven ingeblazen. Op 25 mei gaat dit gebeuren.

 8. Hollands Venetiëtocht 2021

  Hollands Venetiëtocht op de fiets. Op zondag 22 augustus werd voor de 19e keer de Hollands Venetiëtocht georganiseerd. Ruim 400 deelnemers genoten van de prachtige fietsroutes door de Kop van Overijssel. De fietstocht heeft ongeveer € 5.700 opgebracht verdeeld over de goede doelen Vier het Leven, Present Steenwijkerland en Samen op de Duofiets.

 9. Wijnactie voor Jonge Mantelzorgers 2019

  Steenwijk houdt ieder jaar een wijnactie in samenwerking met wijnhuis Eleveld. De opbrengst van deze wijnactie gaat naar de jonge mantelzorgers in Steenwijkerland. Rotary Steenwijk wil de jonge mantelzorgers een leuk uitje bezorgen waardoor ze even de beslommeringen van thuis kunnen vergeten.

 10. Wijnactie kerst 2021

  Rotary Steenwijk heeft weer haar succesvolle Kerst wijnactie. Dit jaar staan er een paar nieuwe topwijnen op de bestellijst. Deze wijnen zijn geselecteerd door Eleveld wijnen en geproefd door de Rotaryleden. Allen aanraders!

 11. Bestuurswisseling 2016

  Op 27 juni vond de feestelijke bestuursoverdracht van RC Steenwijk plaats. De voorzittershamer werd overgedragen aan Philip Slangen. Tijdens zijn voordracht maakte Philip het jaarthema bekend: “Rotary: gewoon doen!”.

 12. Hollands Venetië Fietstocht 2014

  Op 24 augustus hielden de beide Rotaryclubs uit Steenwijk en RTV Steenwijk voor de dertiende keer de Hollands Venetië Toertocht. Deze fietstocht van 35, 80 of 120 km liet de circa 500 deelnemers op aangename wijze kennismaken met het nationale park Weerribben-Wieden en natuurlijk met ons klein Venetië, Giethoorn.

 13. Hollands Venetië Fietstocht 2019

  Hollands Venetiëtocht op de fiets brengt €4000 op voor goede doelen Afgelopen zondag was de Hollands Venetiëtocht op de fiets. Hieraan deden bijna 400 deelnemers mee. De opbrengst van de fietstocht is € 4000. Dit bedrag werd verdeeld over drie goede doelen: stichting Samen op de Duofiets, KikaRow en stichting Present Steenwijkerland. Voor sponsoren van de Hollands Venetiëtocht was er voorafgaand aan de fietstocht een sponsorontbijt.

 14. Hollandsvenetie Fietstocht 2016

  Op 21 augustus organiseerden de beide Rotaryclubs uit Steenwijk en RTV Steenwijk voor de veertiende keer de Hollands Venetië Toertocht. Deze fietstocht van 35, 80 of 120 km liet de ruim 600 deelnemers op aangename wijze kennismaken met het nationale park Weerribben-Wieden en natuurlijk met ons klein Venetië, Giethoorn.

 15. RC Steenwijk NLdoet 2017

  In het kader van NLdoet heeft RC Steenwijk met uitwisselingsstudenten in de rietlanden van Nationaalpark Weerribben-Wieden elzen gesnoeid. De studenten komen uit de hele wereld en verblijven een jaar in een Nederlandse gastgezinnen. De studenten gaan regelmatig samen een weekend op pad. Deze keer verbleven ze in het Kraggehuis in het Bovenwiede.

 16. Gouden Knopentocht 2018

  Deelnemers aan Gouden Knopentocht op Hemelvaartsdag moesten zich in de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid verdiepen. Want dit jaar ging de autopuzzelrit door de Koloniën.

 17. Bezoek Olt Stoutenburght 2015

  In Mei bracht RC Steenwijk een bezoek aan Olt Stoutenburght in Blesdijke. Kasteelheer Gerry Halman verzorgde de rondleiding en vertelde hoe zijn droom tot stand is gekomen. Hij droomde van een prachtig Middeleeuws kasteel in zijn achtertuin. Hij begon met bouwen in 1992. Steeds weer droomt en bouwt hij er een stukje bij.

 18. Hollands Venetië Fietstocht 2018

  Zondag 19 augustus vond de 17e editie van de Holland Venetië Fietstocht plaats. Deelnemers fietsen net als in de voorgaande jaren door het prachtige Nationale Park Weerribben-Wieden en kunnen kiezen uit de afstanden 35, 50, 80 en 125 kilometer.

 19. Bezoek RC Recklinghausen 2015

  De jaarlijkse uitwisseling met Rotaryclub Recklinghausen stond dit jaar in het teken van Kunst en Natuur. Er werd een bezoek gebracht aan Nationaal park de Hoge Veluwe en museum Kröller Müller.

 20. Bestuurswisseling 2015

  Op 29 juni vond de feestelijke bestuursoverdracht van RC Steenwijk plaats in de Fanfare in Giethoorn. De voorzittershamer werd overgedragen aan Hendrik-Jan Gorter. Tijdens zijn voordracht maakte Hendrik-Jan het jaarthema bekend: “delen is vermenigvuldigen”.

 21. Bestuurswisseling 2014

  Op 30 juni vond de feestelijke bestuursoverdracht van RC Steenwijk plaats op Fredeshiem. De voorzittershamer werd overgedragen aan Tineke Bos. Tijdens haar voordracht maakte Tineke het jaarthema bekend: “Actief en Betrokken”.