© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2020-Jun - Persbericht Plantjesactie zorgbewoners

 

PERSBERICHT

Rotary Club Walcheren steekt een hart onder de riem voor iedereen die helpt en die geholpen wordt tijdens tijden van crisis!

 

Westkapelle 27 juni 2020:

TIJD VOOR HANDEN UIT DE MOUWEN! Community Service van Rotary Club Walcheren heeft ruim 900 kalanchoë plantjes aangeschaft en verdeelt deze over 8 zorglocaties in de Gemeente Veere. Een groot aantal vrijwilligers uit de club hebben meegeholpen met de bezorging voor bewoners en medewerkers. Een aantal locaties is zelfs bezocht met een draaiorgel voor een vrolijke noot en een hart onder de riem. Het corona virus zal nog een tijdje onder ons blijven en zal blijvend impact houden op onze gemeenschap. De plantjes zijn verzorgd door Amarantis Middelburg en het drukwerk is geleverd door Drukkerij Van Keulen uit Serooskerke

 

Wat is Rotary? Doel en missie:

Rotary is ‘s werelds oudste organisatie van serviceclubs. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: "Service above Self". Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingsprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis en ervaring. Rotary is niet religieus of politiek geëngageerd, maar biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke en maatschappelijke leiders. Rotary reikt veel verder dan een lokale club, want elke Rotarian is welkom in iedere Rotaryclub waar dan ook ter wereld. Voor meer informatie over Rotaryprojecten in Nederland: Rotary Helpt

 

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

Iedere maandagavond van 17.30-19.30 uur kwamen de 36 leden (mannen en vrouwen met verschillende beroepen) bijeen in het Zuiderduin Beachhotel, De Bucksweg 2, 4361 SM Westkapelle, tel: 0118-561810. Met de huidige beperkingen(corona) komt de club iedere maandagavond via video ZOOM bijeen! Er wordt nu niet samen gegeten, maar wel gepraat, over elkaars werk en huidige problemen. Sprekers en bedrijfsbezoeken en zelfs het 40jarig lustrum zijn vooruitgeschoven. Ook delen wij nieuws via een RCW-contact e-mail tweemaal per week. Dit onderhoudt de onderlinge vriendschap. Samen willen de leden service blijven bieden aan de samenleving.

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden.

1905 1ste Rotary Serviceclub opgericht 23-2-1905 in Chicago (VS).

1923 1ste Rotaryclub opgericht in Amsterdam.

1980 oprichting Rotaryclub Walcheren.

Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer: 52673278,

Bank: RABO IBAN: NL20RABO0134221990

Penningmeester: Henk de Kater

E-mail: de_kater@hetnet.nl

Voorzitter 2019-2020: Alex Maas