© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Derde Aspergefestival Leusderweg met een opbrengst van ruim € 3.500 groot succes

Derde Aspergefestival Leusderweg met een opbrengst van ruim € 3.500 groot succes

D:\DATA\Rotary\Website Rotary\3- Nieuws\Asperge%20festival%2018-V-%2013.jpg

 

 

Na het overweldigende succes van voorgaande jaren organiseerde Rotaryclub Amersfoort-Regio ook dit jaar weer in samenwerking met enkele winkeliers van de Leusderweg het jaarlijks terugkerende Aspergefestival Leusderweg waarvan de opbrengst bestemd is voor een lokaal goed doel. Dit jaar vond het Aspergefestival Leusderweg plaats op zaterdag 18 mei (de dag voor Pinksteren) en op zaterdag 25 mei.

Het aspergefestival werd mede mogelijk gemaakt door winkeliers van de Leusderweg. Groentehal "De Gruiterij" kocht de asperges in, Wijnkoperij Henri Bloem verzorgde de inkoop van de wijn, Keurslagerij Rudolf Blom leverde de slagersachterham aan, De Kaasspecialist leverde de scharreleieren en Maison Pierre leverde speciaal voor ons ontwikkelde aspergelikeurbonbons en leden van de Rotaryclub Amersfoort-Regio bakten zelf de aspergequiches.

Met het Aspergefestival Leusderweg werden dit jaar fondsen gegenereerd om het opknappen van het buitenterras van Verpleeghuis De Lichtenberg mogelijk te maken.

U kunt meer over dit aspergefestival lezen op de speciale website.

We kunnen terugkijken op een geslaagde actie. Ondanks onheilspellende vooruitzichten hadden we op beide dagen goed weer. Dankzij de voortreffelijke samenwerking met de deelnemende lokale winkeliers en de brede inzet van de Rotaryleden en heel wat van hun partners kon een prachtig resultaat behaald worden op gezellige bak- en verkoopdagen. De omzet was met bijna € 9.500 zelfs aanzienlijk groter dan die van vorig jaar (€ 8.750), maar door de door het koude weer van de afgelopen tijd sterk gestegen aspergeprijzen bleef het nettoresultaat iets achter. Dit jaar was het nettoresultaat ruim € 3.500 (tegen vorig jaar ruim € 4.000). Door dit bedrag aan te vullen met wat van de vorige actie was overgebleven kon het terras toch aangelegd worden.

E:\Website Rotary\3- Nieuws\Archief 2012-2013\Terras Lindenhof 2.JPG

Rotaryclub Amersfoort-Regio is blij dit goede doel te kunnen steunen en dankt eenieder die dit succes mogelijk maakte voor zijn of haar inzet!