© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

10 December 2015: Kerstlichtjes op de Varkensmarkt officieel ontstoken

Kerstlichtjes voor Water officieel ontstoken

Op donderdag 10 december hebben Wethouder Yvonne Kemmerling en voorzitter van Rotaryclub Amersfoort-Regio Jeroen Koevermans onder publieke belangstelling de actie Kerstlichtjes voor Water officieel gestart door het symbolisch ontsteken van de lichtjes van de kerstboom op de Varkensmarkt die er ook dit jaar weer staat met de hulp van de gemeente.

De diashow met logo’s van de hoofdsponsors draait vanaf dat moment zolang de boom er staat.

Ook dit jaar laten vele oude en nieuwe sponsors zich van hun beste kant zien! De Rotaryclub wil deze sponsors dan ook van harte bedanken voor hun medewerking.

Al vele jaren organiseert Rotaryclub Amersfoort-Regio een kerstlichtjesactie waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar is het goede doel “Wandelen voor Water”, waarbij wandelende schoolkinderen uit deze regio geld bijeen brengen voor drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. Deze kerstlichtjesactie is specifiek gericht op de drinkwater- en sanitatievoorziening van scholen in Kenia, Oeganda en Tanzania.

De kerstlichtjesactie houdt in dat het aantal lichtjes dat gaat branden afhankelijk is van de bijdragen van zowel ondernemers als particulieren. Zij kunnen lichtjes à € 2,- per stuk sponsoren, waarbij wij ondernemers zouden willen vragen om evenveel lichtjes te sponsoren als er werknemers in dienst zijn.

Hoe meer lichtjes, hoe meer geld voor het goede doel! En….heel belangrijk: de Rijksoverheid verhoogt de totale opbrengst van de actie met 80%. Dus uw lichtje van € 2,- is in feite € 3,60 waard!

Helaas zijn nog niet alle kerstlichtjes gesponsord. Ook u kunt nog mee doen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar deze link.