© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

10 December 2015: Ontsteken kerstlichtjes op de Varkensmarkt

10 December 2015: Kerstlichtjes voor Water worden officieel ontstoken in de kerstboom op de Varkensmarkt

Donderdagavond 10 december 2015 rond 19u00 worden de lichtjes van de Kerstboom op de Varkensmarkt door de Rotaryclub Amersfoort-Regio officieel ontstoken. Iedereen is welkom om te genieten van dit schouwspel!

Ook de diashow met logo’s van de hoofdsponsors draait vanaf dat moment tijdens winkelopeningstijden.

Al vele jaren organiseert Rotaryclub Amersfoort-Regio een kerstlichtjesactie waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar is het goede doel “Wandelen voor Water”, waarbij wandelende schoolkinderen uit deze regio geld bijeen brengen voor drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. Deze kerstlichtjesactie is specifiek gericht op de drinkwater- en sanitatievoorziening van scholen in Kenia, Oeganda en Tanzania.

De kerstlichtjesactie houdt in dat het aantal lichtjes dat gaat branden afhankelijk is van de bijdragen van zowel ondernemers als particulieren. Zij kunnen lichtjes à € 2,- per stuk sponsoren, waarbij wij ondernemers zouden willen vragen om evenveel lichtjes te sponsoren als er werknemers in dienst zijn.

Hoe meer lichtjes, hoe meer geld voor het goede doel! En….heel belangrijk: de Rijksoverheid verhoogt de totale opbrengst van de actie met 80%. Dus uw lichtje van € 2,- is in feite € 3,60 waard!

Helaas zijn nog niet alle kerstlichtjes gesponsord. Ook u kunt nog mee doen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze flyer.